Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 42 224
  • 778
  •   1
Отговори
# 615
Мисля, че всеки критерий трябва да се доказва с оригинални документи. Както искат оригинал и копие от Акт за раждане, следва да се искат всички документи за сверяване и копие от тях  за доказване на критериите.
За по-голяма сигурност може да се прави проверка в Търговския регистър при представяне на служебна бележка от частна фирма, за да се провери дали лицето, подписало служебната бележка, има право да представлява работодателя. В противен случай всеки може да си направи фалшива служебна бележка от фирмичка и фалшиво ксерокопие на трудова книжка. Според мен е задължително представянето на оригинални документи

Правилно! Много хора се оказва, че "работят" в района на градината, а всъщност реално работят на съвсем друго място.  Явно си има хора за всичко. А това за Търговския регистър е правилно - той е публичен и всеки има достъп до него! Така че директорките на ДЗ да се "понапънат" малко. Peace

# 616
Относно адресите - ще се върна да изчета дискусията от вчера, тъй като вчера и на мен не ми се отваряха някои страници.
Но общо взето се чудя - има доста семейства в нашата ситуация - и двамата (или пък единия) родители с постоянен адрес в София, но живеят под наем на 3то място пак в София. Съответно имаме и настоящ адрес, който е в района на градината, но реално не можем да го използваме. Няма как да го направим постоянен, защото сме под наем. Следователно трябва да избираме дали да ползваме 3 т. за постоянен, или 2,1 т. за настоящ. Като се знае какво е положението с местата - логично хората ще ползват по 3 т. за пост. адрес. Обаче така са ощетени все пак точно от тази 1 десета, която би им дала предимство в местната градина и може би би им помогнала за приема.
Нещо ми се струва недомислена цялата работа.
На предните страници има казуси, подобни на вашия и никакви изводи...  Hug Т.е. извод, че е недомислено и недоизпипано. Даже и да целят ограничаването на ДК по местоживеене да се ползва само в 1 район, пак е направено по много дървен начин. Системата с инструкциите си приканва към попълване на настоящия адрес, а после иска документ за постоянен такъв. Или за да не го изисква, вторият родител трябва да маркира, че НЯМА постоянен адрес в София, а пък той си има. Въобще нещо сериозно куца по трасето инструкции – попълване на профила – необходими документи за записване  и трябва да се прегледа и оправи. Също и споменатото от някои съфорумци изискване за копие от трудова книжка – не е описано в профилната секция "необходими документи".

# 617
Мисля, че всеки критерий трябва да се доказва с оригинални документи. Както искат оригинал и копие от Акт за раждане, следва да се искат всички документи за сверяване и копие от тях  за доказване на критериите.
За по-голяма сигурност може да се прави проверка в Търговския регистър при представяне на служебна бележка от частна фирма, за да се провери дали лицето, подписало служебната бележка, има право да представлява работодателя. В противен случай всеки може да си направи фалшива служебна бележка от фирмичка и фалшиво ксерокопие на трудова книжка. Според мен е задължително представянето на оригинални документи

Правилно! Много хора се оказва, че "работят" в района на градината, а всъщност реално работят на съвсем друго място.  Явно си има хора за всичко. А това за Търговския регистър е правилно - той е публичен и всеки има достъп до него! Така че директорките на ДЗ да се "понапънат" малко. Peace

Да, това имах предвид, че няма да е трудно. Така ще гарантират самите директорки, че представените документи са изрядни и при евентуална проверка да носят отговорност.

# 618
Както и да го мислех това с адресите, все съм прецакана. Все пак избрах да получа 3 точки за постоянен адрес, а не 2,1 за настоящ, който е до градината. Тъпо е измислено, но това е положението. Уж си мислех, че ще им предимство заради това, че детето е посещавало ясла, то пък ме порязаха с адреса и пак сме с малко точки.

# 619
И как от Търговския регистър ще се разбере, кой има право да издаде служебната бележка???? Смяташ, че там ще фигурира името на счетоводителя или пък ТРЗ??
Колкото до родителите имащи всеки по 1 постоянен адрес в София, пък живеещи под наем на трето място...... едва ли са огромен процент. Няма как всеки частен случай да се предвиди. А и ето срещу нас живее под наем семейство от Дулово. Имаг постоянен адрес, тъй като е ваден още по времето когато не искаха нат.акт и т.н. Като тях има доста, които ще се възползват от точката за постоянен адрес, без реално да притежават так в.

# 620
Както и да го мислех това с адресите, все съм прецакана. Все пак избрах да получа 3 точки за постоянен адрес, а не 2,1 за настоящ, който е до градината. Тъпо е измислено, но това е положението. Уж си мислех, че ще им предимство заради това, че детето е посещавало ясла, то пък ме порязаха с адреса и пак сме с малко точки.

Добре сте, ние с частната ясла, нищо, че е лицензирана, хем плащаме сума пари, хем точка нямаме  Praynig

# 621
Не можете ли да смените постоянния адрес, разправия е, но ако ви е важно да приемат детенце...

# 622
И как от Търговския регистър ще се разбере, кой има право да издаде служебната бележка???? Смяташ, че там ще фигурира името на счетоводителя или пък ТРЗ??
Колкото до родителите имащи всеки по 1 постоянен адрес в София, пък живеещи под наем на трето място...... едва ли са огромен процент. Няма как всеки частен случай да се предвиди. А и ето срещу нас живее под наем семейство от Дулово. Имаг постоянен адрес, тъй като е ваден още по времето когато не искаха нат.акт и т.н. Като тях има доста, които ще се възползват от точката за постоянен адрес, без реално да притежават так в.

Служебната бележка се издава и подписва от работодателя, а не от Главния счетоводител или ТРЗ, т.е. лицето/та което/които представлява/т фирмата. В противен случай не мисля, че е юридически издържано, тъй като няма как да докажеш кой е Главен счетоводител или ТРЗ на фирмата, какви правомощия има, копие и оригинал на длъжностната му характеристика, подписана от работодателя. Явно затова има много фалшиви служебни бележки.

# 623
В момента системата още е в режим на текущи класирания, за които промяната в точките за постоянен/настоящ адрес не важи.
За да се променят нещата, трябва да минат текущите класирания.

Питайте в обратна връзка конкретно ще има ли промяна в полетата за попълване на адресите по новите правила. Според тях, няма промяна в получаването на 0,1 т. за настоящ и постоянен адрес в района на ДЗ. Все пак никой не е длъжен да живее на постоянния си адрес, нали?

# 624
Аз толкова дълго време се чудех как се издават такива фалшиви бележки, пък то се оказва, че дадено лице може да се разпише като Гл. счетоводител или ТРЗ и готово, а няма как реално да се провери дали такова лице съществува и дали има такива правомощия

# 625

Щом имат документ за постоянен адрес - значи имат такъв, независимо дали са собственици на жилището. Постоянният адрес си дава 3 т. по правилата. Не бъркайте собствеността с постоянния адрес.

# 626
  • София
Момичета, искам да ви попитам - нормално ли е вчера да има 14 свободни места в една ясла, говоря за тези по общ ред, а днес да са намалени на 8?

# 627
Здравейте, имам няколко въпроса, на които системата дава отговор, но е малко формален, т.е. не съм сигурна, че съм разбрала правилно.
1. таткото е с местожителство и работи на трудов договор извън софия, аз съм с постоянно местожителство в софия. взимаме ли 3 точки за местожителство така или иначе? има ли някакъв проблем с местожителството на бащата?
2. има ли проблем, че трудовия договор е с местожработа извън София?
3. ако градината не дава по 0.1 точки за живеене или работа в района й, тогава няма никакво значение в кой квартал живея и дали работя в района й, нали?

# 628

Служебната бележка се издава и подписва от работодателя, а не от Главния счетоводител или ТРЗ, т.е. лицето/та което/които представлява/т фирмата. В противен случай не мисля, че е юридически издържано, тъй като няма как да докажеш кой е Главен счетоводител или ТРЗ на фирмата, какви правомощия има, копие и оригинал на длъжностната му характеристика, подписана от работодателя. Явно затова има много фалшиви служебни бележки.
Служебната бележка трябва да съдържа изх. №, мокър печат с подпис и ЕИК на работодателя

Така е записано в секция "Необх. документи". Работодателят се представлява от лицето/та, които са посочени за законен представител на фирмата, а не от Гл. счетоводител или ТРЗ, освен ако не се докаже друго. По ЕИК в Търговския регистър се прави проверка за секунди.

Последна редакция: вт, 24 фев 2015, 11:35 от vikobor

# 629
  • София

Добре сте, ние с частната ясла, нищо, че е лицензирана, хем плащаме сума пари, хем точка нямаме  Praynig

И ние така  Rolling Eyes
...

Питайте в обратна връзка конкретно ще има ли промяна в полетата за попълване на адресите по новите правила. Според тях, няма промяна в получаването на 0,1 т. за настоящ и постоянен адрес в района на ДЗ. Все пак никой не е длъжен да живее на постоянния си адрес, нали?

Всъщност идеята на СОС е точно това според мене - да се даде точка повече на живеещите на постоянния си адрес, к. е в Сф  Peace Друг въпрос е, че не са си го доуточнили и доизпипали, вкл. и в ИСОДЗ...

Общи условия

Активация на акаунт