Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 42 268
  • 778
  •   1
Отговори
# 600
аз с малко ненавременен въпрос, ама... дали има някакви дни на отоврени врати, така да се каже, в който може да се видят условията в някоя градина. Или де факто се виждат, когато запишеш детето?

# 601
  • София
Всяка градина им собствена политика, в повечето не пускат родители. Трябва да питаш на място.

# 602
Имам едно въпросче - ако в дадена градина са обявени 13 места за прием .В чакащи има 16 деца с 8.2 точки и 20 с 8.1. Тези с 8.1 влизат ли в томболата?

В градината в която кандидатстваме масово са с 8.2 точки и се чудя всички ли работят в района на градината ( работата в района на градината дава предимство - 0.1 т.) Смятам да пиша до системата защо в необходими документи не са отразили копие от трудовата книжка иначе май пак ще се предават фиктивни сл.бележки и се обесмисля всичко.

# 603
Представя се само копие от трудовата книжка, което остава при документите за записване или копие и оригинал за сверка? Мисля, че е важно да се представи оригинал на ТК, тъй като ксерокопие всякакво можеш да направиш.

# 604
  • София
Сега за друго нещо се замислих: ако има 3 свободни места по соц.критерии и едната близначка е приета на 3-то място, то какво става с другата- едва ли едната ходи пък другата не newsm78

# 605
  • София
Dr.Who, да, сега на текущи класирания остават  2009, 2010,2011, а 2008 ще го махнат от системата понеже ще тръгва на училище.
Малките 2014, 2013, 2012 си чакат голямото класиране май месец.

krasi81
, щом има 13 места и 16 деца с 8.2 - те ще са на лотария и 13 ще се класират, 3 ще останат без място. Децата с 8.1. в този случай остават с 'пръст в уста' защото даже и лотарията не стига до тях...

vikobor аз поне разбрах, че се дава само копие от трудовата книжка, като можеш да заличиш възнаграждението. А и в променените правила така пише:
приложени копия от трудова, служебна или осигурителна книжка /лицата имат право да заличат трудовите си възнаграждения/.

ivankaka, при такава ситуация за 2-ри близнак се отпуска допълнително място.

# 606
krasi81, в този случай, който си дала като пример, на томбола ще са децата с 8,2. Тези с 8,1 няма да се въртят с томболата, защото са с по-малко точки от тях (с 0,1, ама си е различен брой точки).
ivankaka, в такъв случай се приема извън бройката и втората близначка, което в лог-файла от клсирането се отразява като "класиране на некласиран близнак".

# 607
  • СОФИЯ
прави ми впечатление,че има деца ,които освен в чакащите по соц.критерии фигурират и в списъка при тези по общ.критерии ,но с по 8,1 точки.на какво се дължи това?

# 608
  • София
прави ми впечатление,че има деца ,които освен в чакащите по соц.критерии фигурират и в списъка при тези по общ.критерии ,но с по 8,1 точки.на какво се дължи това?
Идеята е децата по соц.критерии да имат някакво предимство и да се класират на соц. местата. Но ако стане така, че соц. местата са малко, то децата могат да участват и в общата опашка, но без соц. точките.

# 609
Не мисля, че това с трудовата книжка е достатъчно юридически издържано. Не съм си разглеждала скоро книжката, но фирмата има обекти в 3 района и промяната в това някой от служителите да отиде от район 1 в район 2 се отразява чрез допънително споразумение към трудовия договор, а не чрез вписване в трудовата книжка.

# 610
Мисля, че всеки критерий трябва да се доказва с оригинални документи. Както искат оригинал и копие от Акт за раждане, следва да се искат всички документи за сверяване и копие от тях  за доказване на критериите.
За по-голяма сигурност може да се прави проверка в Търговския регистър при представяне на служебна бележка от частна фирма, за да се провери дали лицето, подписало служебната бележка, има право да представлява работодателя. В противен случай всеки може да си направи фалшива служебна бележка от фирмичка и фалшиво ксерокопие на трудова книжка. Според мен е задължително представянето на оригинални документи

Последна редакция: вт, 24 фев 2015, 10:06 от vikobor

# 611
  • София
За двете опашки е писано подробно в първи пост на темата, а и вчера писахме по въпроса също. В общата опашка децата от социалната са без соц. си точки.
Не мисля, че това с трудовата книжка е достатъчно юридически издържано. Не съм си разглеждала скоро книжката, но фирмата има обекти в 3 района и промяната в това някой от служителите да отиде от район 1 в район 2 се отразява чрез допънително споразумение към трудовия договор, а не чрез вписване в трудовата книжка.
Идеята на трудовата книжка е да се избегнат фалшиви служебни бележки. един вид тя се представя, за да е сигурно, че човекът наистина работи в съответната фирма, а не за да доказва ДК за месторабота. Това ще си се вижда пак от сл. бележка Не знам дали го написах ясно...

Относно адресите - ще се върна да изчета дискусията от вчера, тъй като вчера и на мен не ми се отваряха някои страници.
Но общо взето се чудя - има доста семейства в нашата ситуация - и двамата (или пък единия) родители с постоянен адрес в София, но живеят под наем на 3то място пак в София. Съответно имаме и настоящ адрес, който е в района на градината, но реално не можем да го използваме. Няма как да го направим постоянен, защото сме под наем. Следователно трябва да избираме дали да ползваме 3 т. за постоянен, или 2,1 т. за настоящ. Като се знае какво е положението с местата - логично хората ще ползват по 3 т. за пост. адрес. Обаче така са ощетени все пак точно от тази 1 десета, която би им дала предимство в местната градина и може би би им помогнала за приема.
Нещо ми се струва недомислена цялата работа.

# 612
Според мен трябваше критериите за местожителство и месторабота в района да се изключват взаимно,  т.е. да може да се ползва само единият. Не разбирам смисълът да имаш предимство за месторабота в административния район, тъй като ако работиш в съседния може да се окажеш на 500 м от ДЗ, а в същия административен район: на 10 км.

# 613
vikobor напълно съм съгласна с теб. Ние сме с 8.1 точки и ще се окаже че в ОДЗ което ми е до блока няма да можем да се класираме,  защото се окзава че 80% работят в района на ОДЗ - което е доста странно.

# 614
Мисля, че всеки критерий трябва да се доказва с оригинални документи. Както искат оригинал и копие от Акт за раждане, следва да се искат всички документи за сверяване и копие от тях  за доказване на критериите.
За по-голяма сигурност може да се прави проверка в Търговския регистър при представяне на служебна бележка от частна фирма, за да се провери дали лицето, подписало служебната бележка, има право да представлява работодателя. В противен случай всеки може да си направи фалшива служебна бележка от фирмичка и фалшиво ксерокопие на трудова книжка. Според мен е задължително представянето на оригинални документи
[/quote/

Правилно! Много хора се оказва, че "работят" в района на градината, а всъщност реално работят на съвсем друго място.  Явно си има хора за всичко. А това за Търговския регистър е правилно - той е публичен и всеки има достъп до него! Така че директорките на ДЗ да се "понапънат" малко. Peace

Общи условия

Активация на акаунт