Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 42 140
  • 778
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте! И аз се чудя как да въведа адресите. Имаме постоянен адрес в София и той е отразен в личните ни карти. Адресът на семейството е друг и за него имаме регистрации по настоящ адрес. Въвела съм, че сме с постоянен адрес, но на адрес на семейството съм въвела настоящия. В необходими документи ми пише, че трябва да предоставя ЛК с настоящия си адрес.  ooooh!
Дали въпросът може да се постави на РГ?

# 586
Аз не разбирам какво ви притеснява в настоящ/постоянен адрес? Постоянен е адреса върху личната карта, и ако е в София ще си получите 3-те точки.

това не ни притеснява - проблема е, когато адреса на кандидатстване не съвпада с този на постоянния. В необходими документи ти изискват постоянен адрес - адреса на местоживеене на семейството. Тоест ако майката е с постоянен адрес Люлин, но семейството живее в Дружба и кандидатства с адрес Дружба - при класиране ти искат документ с постоянен адрес Дружба, какъвто съответно семейството няма.
Какво пречи в системата да запишеш адреса по лична карта, в крайна сметка това е постоянния адрес. Възниква проблем, ако градината за която се кандидатства е въвела критерий, местожителство в района. Няма да може да се ползва допълнителната 0.1т.

# 587
Добре де,никой ли не може да помогне с този нов критерий за 2-те и 3-те точки.Защо тази година сме със същия брой точки,като миналата,а уж трябва да са повече заради адреса?

# 588
Добре де,никой ли не може да помогне с този нов критерий за 2-те и 3-те точки.Защо тази година сме със същия брой точки,като миналата,а уж трябва да са повече заради адреса?

По принцип трябва хората с постоянен адрес да имат 8 точки ( 3 за постоянен + 2 за работещ родител+3 за първо желание). Промяна трябва да има при тези само с настоящ (2 за настоящ + 2 за работещ родител+3 за първо желание) - тоест те да са с 7 точки.

# 589
Те не са повече от друга година за тези с постоянен адрес, а са по-малко за тези без такъв.

# 590
  • София
Какво пречи в системата да запишеш адреса по лична карта, в крайна сметка това е постоянния адрес.

Ами проблемът е, че в системата пише други неща. Пише адрес, на който семейството ЖИВЕЕ РЕАЛНО. Ако постоянният и настоящият адрес са различни, то това е настоящият адрес - на него живееш. Как да си попълниш коректно профила в такъв случай? Колко трудно беше да има поле "настоящ адрес" и поле "временен адрес"  newsm78

# 591
На мен постоянният и настоящият ми адрес съвпадат и в системата няма как да разбера каква е драмата  newsm78, заради която има толкова много постове...

Но аз да попитам друго

Ако кандидатствам и ни приемат в яслена група на ОДЗ или в СДЯ, която не ми е удобна, но пък имам шанс да ни приемат, догодина мога ли да кандидатствам пак за по-удобна яслена група в ОДЗ, което ни е по-близко? И съответно ще ни бъдат ли отнети точки догодина или не? 

# 592
Въвеждането на по-голяма тежест на  постоянния от настоящия адрес нали цели да даде предимство на хората, които живеят и плащат данъци в София. Ако Вашия постоянен адрес по лична карта е в София, в ж.к. Люлин си ползвате въпросните точки и в Младост. Разбирам, че на хората им се иска да ползват и точка за местоживеене, което в случая се явява настоящ адрес. Нищо не пречи да се промени настоящия адрес на  постоянен, така или иначе ако не живеете на т.н. постоянен адрес, а сте длъжни в 30 - дневен срок да обявите това обстоятелство.

# 593
Ако кандидатствам и ни приемат в яслена група на ОДЗ или в СДЯ, която не ми е удобна, но пък имам шанс да ни приемат, догодина мога ли да кандидатствам пак за по-удобна яслена група в ОДЗ, което ни е по-близко? И съответно ще ни бъдат ли отнети точки догодина или не? 

Да, можете да кандидатствате догодина пак, точките за изразходвано желание (1во, 2ро - по което сте се записали в ДЗ) се възстановяват за голямото класиране.

Въвеждането на по-голяма тежест на  постоянния от настоящия адрес нали цели да даде предимство на хората, които живеят и плащат данъци в София. Ако Вашия постоянен адрес по лична карта е в София, в ж.к. Люлин си ползвате въпросните точки и в Младост. Разбирам, че на хората им се иска да ползват и точка за местоживеене, което в случая се явява настоящ адрес. Нищо не пречи да се промени настоящия адрес на  постоянен, така или иначе ако не живеете на т.н. постоянен адрес, а сте длъжни в 30 - дневен срок да обявите това обстоятелство.

Много неща могат да пречат да се промени настоящият адрес на постоянен - например семейството е под наем на настоящия си адрес. А реално си има право на точка по местоживеене, просто защото живее в съответния район на ДЗ.
В най-новите протоколи не видях промяната на точките за постоянен и настоящ адрес да засяга ДК за местожителство в района на ДЗ. Поправете ме, ако греша.
Мисля си също, че като минат всички текущи класирания, тогава ще има раздвижване в системата, за да се нагоди към новите правила, тъй като за текущите в момента си важат старите. Промените се отнасят за след 08.05.

# 594
Ако живее под наем, това не е постоянен адрес, а настоящ. Нали идеята е да се даде тежест на постоянния адрес. Точката за местожителство в района ще се ползва - да, но няма да се ползва за постоянен адрес.

# 595
  • СОФИЯ
и още нещо искам да попитам,ако местоработата ми е в район младост,но е регистрирана в район люлин ,кой от двата района трябва да посоча в системата при регистрацията?извиинявам се ако вече е дискутирано . Confused

# 596
Чета, чета и колкото повече чета, толкова повече се обърквам Simple Smile

Имам няколко въпроса, на които не съм сигурна в отговорите. Със сигурност са разисквани по-рано, но нещо не успяха да ми изкристализират нещата Simple Smile

1. В календара на системата се вижда, че всеки понеделник през март се обявяват свободните места, а в петък се прави елиминирането на незаписалите се кандидати. Какво означава това? Че човек има само 4-5 дни да събере необходимите документи ли? Питането ми е във връзка с това, че не съм убедена, че работодателят ми ще ми издаде нужните удостоверения в толкова кратък срок. И какво се случва, ако не успея да взема документите? Отново се нареждам на общата опашка и чакам следващата седмица (когато не е сигурно, че отново ще се класираме) или е някакъв друг вариантът?

2. Ако детето е прието през март, кога трябва да тръгне на ясла - веднага, през май (когато е окончателното класиране) или през септември?

Извинявам се, че вероятно повтарям някои от въпросите, но ще бъда много благодарна, ако някой ми отговори на конкретните питания.

# 597
  • СОФИЯ
Нормално е да има толкова много постове в началото на новата кампания. Опитвам се да следя, но напр. сега темата не ми отваря стр. 38 и 39.
Предлагам също в първия пост да се вкл. нещо за адреса на РГ. Напр.
Работна група
В Столична община е образувана Работна група от представители на партньори в сферата на образованието от: Столична община, родителски и други неправителствени организации, директори на детски градини, професионални съюзи и разработчиците на системата. Работната група заседава на адреса на дирекция "Образование" към Столична община, ул. "Оборище" № 44. Към работната група може да се обърнете официално, депозирайки лично, по куриер или чрез Български пощи Вашето предложение, молба или жалба, в деловодството на дирекция "Образование", ул. "Оборище" № 44 или в деловодството на Столична община, ул. "Московска" № 33.
(не знам доколко е удачно да се добави и линк към виртуалното деловодство. Практиката показва, че регистрираните там документи невинаги достигат до РГ).

# 598
  • София
Момичета, ето тук има качени промените в правилата. Основното е, че ако семейството има само настоящ адрес, ще получи 2т за адрес, вместо 3. Но ако поне единият родител има постоянен адрес, точките ще са си 3т.
Другото е, че родителите на трудов договор трябва да представят копие от трудовата книжка.

И вече, в протоколите (май в 53протокол) на РГ е записано, че ясленчетата имат 90 дена срок за тръгване, а градинарчетата - 60 дена.

lacuna coil , пишеш този, на който работиш. Погледни 1-ва страница на темата, има написан образец.

Dr.Who , тези срокове са за текущите класирания. И да, ако те приемат на някое текущо класиране, ще трябва да се организираш бързо с документите. Иначе няма да бъде записано детето. И пак трябва да се редиш.
Иначе, при големите класирания има по 2 седмици срок за заспиване, който вече трябва да стигне.
Децата (2014, 2013, 2012) приети през май месец тръгват септември. Децата, класирани сега на текущо класиране (2011 2010, 2009) тръгват веднага.

# 599
v_spasova, много благодаря за точния отговор. Но още нещо ще те попитам. Тези класирания в момента са текущи и се отнасят за набори 2008, 2009, 2010 и 2011, нали? А голямото класиране е месец май и то се отнася за набори 2012, 2013 и 2014, така ли? Сигурно са ми глупави въпросите, за което ти се извинявам предварително, но ми е все още каша в главата Simple Smile

Редактирах си поста, защото май започнаха да ми се проясняват нещата, но реших все пак да доуточня дали съм разбрала.

Последна редакция: пн, 23 фев 2015, 21:24 от Dr.Who

Общи условия

Активация на акаунт