Коледа 2014 - тема 3

• 40 669
  • 212
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте,

Идвам и аз да покажа тазгодишните си творения. По-скромно от друг път, но така се стекоха обстоятелствата. http://petyyaa.snimka.bg/cooking/koledni-sladki-2014.846943

# 76
Да се отчета с моите сладки. Като за първи път се справих много добре. Напуканите сладки ги направих точно по рецептата, но с малко по- малко какао 150 гр., домързя ме да ходя да купувам още един пакет, за баланс на какаото сложих млечен шоколад, понеже не успях да намеря шоколадов чипс. Първата тава ги изпекох малко повече, на на втората им хванах цаката и те ще са за пред хора, а припечените  ги излапахме за отрицателно време. Рохличките ми станаха малко за разляти, но имат вид и което е по-важно са много вкусни. Мисията е изпълнена, тази година толкова, а догодина  се надявам да разширя асортимента. Пожелавам ви весели празници!

# 77
  • София-Младост
Меденки

и напуканите сладки, най-любими са ми

# 78
  • Варна - Черна гора
Поздравления момичета! Прекрасни сладкиши сте направили.
Тази година малко изоставам.
До сега съм направила: АКК и меденките на Джули. В хладилника отлежават нежните портокалови бисквитки с кардамом на Танита. Предстоят мини щоленчетата на Лабрекс, рохлички, ореховки, и шоколадовите трюфел бисквитки на Юлка.
Имам питане за трюфелите. След като престоят в хладилника от сместа се взема с лъжичка. Парченцето оформя ли се като топка с длани и тогава да го овалям в пудра или както е отчупено се овалва? За първи път ще ги правя и не зная дали от топлината на ръцете няма да се разтопят.

# 79
Аз за първи път тази година правих шоколадовите бисквити Трюфел на Юлка. Правих топчетата между дланите, подредих ги в чиния и после овалвах в пудра захар (с първата бисквита пробвах да я овалям в пудра захар веднага след оформянето, но по ръцете ми остана от захарта и реших, че ще ми е по-удобно първо да направя топчетата и после да ги овалям). Аз си взех една топка от цялото тесто, остатъка оставих в хладилника, т.е. процедирах както при линцерите. А на вкус са невероятни (пробвах една бисквита в същия ден след изпичане и една на по-следващия - още по-хубава).
Препоръчвам рецептата на Юлка.  Peace До нея стигнах през блога на Пепчо. И тъй като ми отиде повече брашно от указаното (мерих всичко с везната), споделих с Пепчо и тя каза, че от нейния опит е установила, че значение имат и големината на яйцата, и какво масло се ползва, и какъв шоколад. Така че не се притеснявайте, рецептата е проверена, сладките са прекрасни.  Peace

# 80
  • Балчик
Много хубави сладки сте приготвили всички, браво.
Аз днес точих баклавата, рецептата на Айля, но оформих с точилка:

Със сироп ще заливам утре.

Последна редакция: нд, 21 дек 2014, 15:11 от Джемма

# 81
  • Варна - Черна гора
Благодаря, Fortuna   bouquet

# 82
Коледните сладки са готови. Не мога да украсявам, а нямам и време. Остана само баклавата. Весели празници на всички!  santa2

меденки на Джема, ванилови кравайчета, трюфел сладки, линцери, капучинови зведзи с марципан, коледни звезди на баба от Мишел, икономични сладки

# 83
  • София
Здравейте и от мен Grinning.Първата ми коледна къщичка,големи нерви потроших,че ми бяха омекнали частите,догодина ако се хвана пак да правя,ще ги изпека по-късно Thinking.

# 84
  • Велико Търново
На мен ми предстои приготвянето на дребни сладки с дъщеря ми Simple Smile но понеже съм пълен лаик, исках да попитам - ще правя класически меденки в различни форми, отгоре искам да ги посипя с шоколадови и цветни пръчици - кога и как да сторя това, така че да не изпопадат от сладките  Blush

# 85
Инеса, Джема и всичко други- прерасни сладки и страхотн онастроение Simple Smile
Аз правя напуканите поп тази рецепта:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=623232.msg … 11365#msg20311365
албум с някои от сладките имам тук:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.303629156512611.107374 … 071113&type=3

# 86
  • Балчик
И последните сладки за тази Коледа- невероятно вкусните маслени орехчета.

# 87
# 88
Хем да се запиша, хем да се похваля.
Вече имам подготвен тиквеника. Тази година го направих по-различно.
Също направих един кейк с моркови, стафиди и червени боровинки.
Ще направя и малки щруделчета с ябълки във форма за мъфини.  Peace
Кипи подготовката. newsm44

# 89
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
направих един много лесен сладкиш. исках да го обмажа със сметана с пудра захар.
но нещата се объркаха. сложих пудрата и сметаната стана като прясно мляко  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт