Коледа 2014 - тема 3

• 40 692
  • 212
  •   1
Отговори
# 90
  • София

Готова съм с двойната доза от любимите ми  Kоледни звезди на Мишел

Ако все пак намеря някъде портокалови корички, смятам да направя и бързия щолен на Йоли. И натам - пуйката Simple Smile

# 91
Hunny_bunny ,може ли рецептата за тиквеника и не е ли рано сега да се приготвя ,ако е за Бъдни вечер. PraynigНикога не съм правила ,а съм си подготвила продуктите .
Момичета ,гледам ви ,чета ви ,възхищавам се от прекрасните сладки ,които сте сътворили.Аз привърших със сладките ,тази година направих по-малко(около-400бр )

Рохлите на Нат -2 дози (любими)
Меденките на Джули
Капучинови звездички-малки формички ,голяма играчка,но много ефектни,а за вкуса знаете .
Локумките на Джемма-любими
Ванилово-шоколадови бисквитки на tinki (рецепта на Бон Апети )прекрасни са .
Сладки гъбки-рецепта на Абра
...и тиквеника..
Весели празници !

# 92
Момичета, от меденото тесто на Джема може ли да направя къщичка, че направих по видео рецептата и покрива ми се срути  Sad. Видях си грешките де - тънки основи и дебел и тежък покрив. Но сега нямам възможност да направя къщичка по същата рецепта и ви моля да ми кажете от меденото тесто на Джема дали ще стане ?  Praynig

# 93
  • Балчик
Не е ли рано за тиквеника? Ще изсъхне. Аз го харесвам пресен.

Да, ще стане, аз само с това тесто работя за всичко.

Последна редакция: нд, 21 дек 2014, 19:29 от Джемма

# 94
Rumya ,на първа страница Джемма е написала как сами да си направим лимонови и портокалови корички за сладкиши ,лесно е ,уверявам те Simple Smile

# 95
  • Бургас
Ох, като ги гледам тези орехчета и направо покапах клавиатурата с лиги Mr. Green Джема, милост нямаш еййй  bouquet Не мога да не се поклоня и на Наталина за "безцветните" меденки (за пореден път, но досега си се възхищавах тайно, а сега си го казвам вече)- ако ме почерпят с такива, никога не бих си позволила да отхапя и хапка от тази дантелена красота!!! И да ме пита човек, защо изобщо отворих тази тема! Уж само да погледна, пък то... едни сладки едно чудо... и много сте заразни! У дома никога май не съм правила за Коледа, пък и мъжО не е много по сладкото, хеле пък с канела или подобни "зимни" аромати. На малкия човек не му отпускам сладко много-много още, а аз съм на диетичен режим от месеци и не ми се полага чак толкова често и много сладко Whistling Ама на - отчитам се с:

Скрит текст:
меденки по рецепта на Йоли

лимоново-кокосови напукани сладки

линцерови сладки на Наталина

капучиновите звездички на Габи

Хич не ми вървеше с тези вкусотии, ама хич Tired За глазурата на меденките се оплаках вече - 4 пъти правих и хвърлях бели глазури, а последната, която уж горе-долу стана, съхна 7 дена Whistling Лимоновите напукани сладки хич не ми се напукаха и пускайки вентилатора в последната минута уж да ускоря процеса и тичайки до компютъра да прочета пак рецептата да не съм объркала и... изкарах от фурната не жълти, а карамелово кафяви ненапукани сладки ooooh! Ама като си ги бях навила вече на пръста, в 19 забърках нова доза и в 21 и нещо (времето за приготвяне на малкия човек за лягане) пекох пак. И пак почти не се напукаха - само няколко от тях станаха като за снимки, ама са вкусни поне Mr. Green За капучиновите звездички се каних да правя пълнеж от бял шоколад, че половинът недолюбва и марципан. Забърках 100гр бял шоколад с 50мл течна сметана и 25гр масло, мислейки че като се охлади, ще мога да разточа и да изрежа звездички. Да, ама не - беше си твърдо, но омесвайки леко с ръце да се отпусне, направо ми се топеше и мажеше по пръстите, та пак с фолиото в хладилника и ще стане глазура на някой кекс. Та все пак с марципанче слепвах и с бяла белтъчна глазура, която този път си изсъхна след час до твърдо Sunglasses Линцерите леко ги изтървах първата тава, но не фатално. Реших да пасирам сладко от ягоди и череши и добавка от горски ягоди, ама сместа се получи в един убит кафяв капучинов цвят и мътен... та го боядисвах с червена боичка hahaha Слепих и с малко шипков мармалад. Това онзиден. Днес решавайки да прегреша с едно линцерче преди да изляза на бегом да взема детето от баба му, излюсках цялата кутия на земята ooooh! Чисто беше, събрах си ги и ще си ги ям, ама като не ми върви със сладките - не ми върви Crossing Arms Та ще си помисля дали да чета още тук или да си бия камшика Mr. Green

# 96
  • София
Момичета, от меденото тесто на Джема може ли да направя къщичка, че направих по видео рецептата и покрива ми се срути  Sad. Видях си грешките де - тънки основи и дебел и тежък покрив. Но сега нямам възможност да направя къщичка по същата рецепта и ви моля да ми кажете от меденото тесто на Джема дали ще стане ?  Praynig
Може  Peace.Моята къща баш с нейното тесто я сколасах,чудно е,Джема,благодаря   bouquet

# 97
  • Балчик
bradata, понякога хората имат и такива каръшки дни. Важното е, че нищо непоправимо не е станало. Hug

# 98

Момичета, златни ръце имате, чудни неща видях!  bouquet  bouquet  bouquet След всички показани красоти, със закъснение да се запиша в темичката с овчиците ми! Simple Smile

Скрит текст:

Засега стадото е малко, за проба, но ще ги развъждам! Grinning

# 99
  • София
На мен ми предстои приготвянето на дребни сладки с дъщеря ми Simple Smile но понеже съм пълен лаик, исках да попитам - ще правя класически меденки в различни форми, отгоре искам да ги посипя с шоколадови и цветни пръчици - кога и как да сторя това, така че да не изпопадат от сладките  Blush
ще трябва да залееш с разтопен шоколад или айсинг глазура, за да ти се хванат пръчиците. Няма как да стане иначе!

Джемма, обожавам баклава...... Crazy ще потърся отпред рецептата и аз да направя тази година! Рецептата на Суха мащерка ли е това? И наистина ли слагаш цяла чаша олио?

Аз от вчера приключих със сладките за тази Коледа. Осем вида сладки, 450 бр. Вече са опаковани и в следващите дни ще бъдат раздадени!   Wink

Благодаря за чудесната атмосфера в темичката!   bouquet

# 100
  • София
labrex, много са сладки тези овчици! Дъщеря ми ги видя и веднага си поиска  Grinning

# 101
  • Балчик
 petia_tag, да цяла чаша олио. Тестото стои мазничко, но с нишесте като се разточва става нормално. Peace След това баклавата не е жилава, като с готови кори, а е  една такава пръхкава, трошлива като се яде.

labrev, чудно стадо овчици.

# 102
  • Велико Търново
petia_tag, много ти благодаря  bouquet

# 103
labrex, много са сладки тези овчици! Дъщеря ми ги видя и веднага си поиска  Grinning

Брук Дейвис, аз точно заради дечица ги правих. Отделих от тестото за слепените сладки, които правих тая вечер. Лесно стават и, според мен, от всякакво тесто може да се спретнат! Peace  bouquet

Джемма, благодаря! Завидях за баклавата, направо си я представих в сиропа! Heart Eyes  bouquet  chef

# 104
И аз го правя пресен по принцип, но няма да имам време за всичко. Оказа се, че ще съм на работа на Бъдни вечер и ще се вечеря на работното място.
Увих го много добре с фолио. Дано не изсъхне. Помня на баба тиквеника стоеше със дни без да му има нищо. Дано и моя да мине 2-3 дена.  Mr. Green
Правя го много бързо и лесно -
готови кори, тиква, канела, микс от подправки (джинджифил, канела, кардамон и т.н.), олио (ако го искате постен, както трябва да е) и захар. Аз смесвам кафява и бяла. Тази година сложих и малко масло. И без това няма да ни е постна вечерта, защото приятелят ми не минава без мръвка.  Rolling Eyes
Стържа тиквата, запържвам я в малко олио и слагам захарта да се разстопи. Накрая подправките. С тази смес ръся върху 2 листа кора. Разпределя се навсякъде и се навива. И така в намаслена тавичка се нареждат или навиват. След като всичко се нареди се пече по средата на 220 градуса. Поне аз така го пека. Ако се запече отгоре, а още не е готов, го слагам отдолу или му слагам едно парче хартия отгоре. Като го извадя горещ му пръсвам малко вода и го захлупвам с кърпа, за да омекне отгоре. Накрая поръсвам с пудра захар.
Така го прави баба ми. Така го правя и аз.  Simple Smile Разликата е само в подправките, захарта и маслото. Баба не ползва нищо друго освен канела. Прави го само с бяла захар и масло не ползва, защото ние си го ядем на село според традициите.

Кейкът ми се получи много добре. Малък, но висок, мек, но изпечен. Увих го добре във фолио и на 24-ти ще му направя един готов cream cheese frosting.
Утре ще направя щрудела.
Просто нямам друг вариант. Или сега, или никога. Дано нямам проблеми.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт