Боледуване на децата ни – тема 21

• 102 015
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Аз ще мъча и другата седмица да взема болничен-на някаква комисия се ходело, ще разпитам.
От болницата давали само за дните на престой май, после ЛЛ те пращал на комисия-така разбрах..

# 616
  • в огледалото на живота
Рали,благодаря  Hug Едва ли обаче има аналог на такова в Бг  Rolling Eyes
Заинтригува ме,освен да търся някой познат с регистрация  в Ай Херб,че аз нямам пък и не желая такава.

Тета и от мен кураж  Peace

# 617
Мога с няколко думи да опиша как протече грипа при нас, защото го изкарахме цялото семейство. Ужасен кошмар, косата ми побеля. Започна с каката на 7 години. Рязко и внезапно вдигане на температура - 39,5. И така 5 дни - няма сваляне. Най-много до 38,5, нищо не влияе -давах нурофен, панадол, хексалгин, студени компреси - нищо не помага. Детето беше като парцал -замаяно, с главоболие, кашлицата започна на 3-4 ден. От третия ден ЛЛ назначи зинат. Малката на 4 годинки - започна 2 дни след сестра си. Същата висока температура, но още на първия ден направи и цистит. Изписаха и Аугментин. Тя на третия ден свали температурата. Два дни - без температура. На шестия ден 38,5 + разтройство, зверска хрема и кашлица -  и така още 4 дни. Обясниха ми, че е втора вълна на болестта. Направихме изследвания. Ниски левкоцити, ЦРП <2,5. Вирусна инфекция. Спряхме АБ на 8 ден (той беше изписан основно заради цистита). След 10 дни - от вчера вече няма температура. Съпругът ми - 5 дни 39,5 температура (не подлежи на сваляне). В последствие - бронхит. Аз се разболях няколко дни след момичетата. Понеже ЛЛ идваше вкъщи да преглежда децата, явно ме хвана в началото и ми изписа Авирон рапид. Имах температура само 1 ден. На втория ден бях отпаднала, но вече в кондиция да си гледам семейството. Доволна съм от Авирона, за първи път го ползвам. Обясниха ми, че при първи симптоми действа много добре. Сега на ученичката съм взела Авирон Кидс - има схема за профилактика на вирусни заболявания за 20 дни.
Извинете за дългия пост, но този грип буквално ни смаза физически, а и психически със всички тревоги около децата. Пожелавам на болните дечицата бързо оздравяване, а на майките им здрава нервна система. Трудно е, но нямаме избор.

# 618
  • Варна
Авирон кидс за колко големи деца става? Намерих нещо в нета, но не пише възрастови ограничения.
п.п. намерих - от 0 до 6 години.

# 619
  • в огледалото на живота
Добре де,аз ли не съм в час или нещо не разбирам:нали при грип било безмислено приемането на АБ?
Защо масово тогава го изписват?

# 620
Рали,благодаря  Hug Едва ли обаче има аналог на такова в Бг  Rolling Eyes
Заинтригува ме,освен да търся някой познат с регистрация  в Ай Херб,че аз нямам пък и не желая такава.

Ако решиш категорично, мога да ти поръчам, няма проблем  Hug

За АБ - застраховат се, най-вече при децата  Confused Вудяли, че при човечето Х се появили усложнения, пък било със същите симптоми като Y, и хоп - хайде АБ за Y за всеки случай  Rolling Eyes

Тета, а пневмонията как така може да е заразна  newsm78 Аз нея си я мисля, че е като усложнение от бронхит да кажем - не са се взели мерки и е станала белята. Ама така - директно - бам, пневмония - може ли?

# 621
Месечинке - личната лекарка (тя е педиатър), ми обясни, че е от 0 - 6 годинки. Хапченцата имат вкус на шоколад (е, малко пресилено) и се разтварят във вода. На голямата ми дъщеря и го разтворих само първия път, но нещо не и се понрави вкуса (много по-добър е от вкуса на разтворимите АБ - нищо общо) и затова сега си ги гълта целички с вода.

# 622
  • в огледалото на живота
Рали,слънце си ти  Hug
Ще ти пиша,ако реша нещо  Peace

Разгледах въпросните таблетки;честно казано  цена над 20лв.за ефересцетноразтворими прахчета с аналог на Тайлол хот не бих дала пари,но да не се обиди някой,мое мнение.
Ето за какво иде реч:
http://neopharm.bg/aviron-kids

# 623
Рали,слънце си ти  Hug
Ще ти пиша,ако реша нещо  Peace

Разгледах въпросните таблетки;честно казано  цена над 20лв.за ефересцетноразтворими прахчета с аналог на Тайлол хот не бих дала пари,но да не се обиди някой,мое мнение.
Ето за какво иде реч:
http://neopharm.bg/aviron-kids

Дев,  Hug

И аз се чудя вече от изобилието на най-различни (а всъщност не толкова различни)лекарства, добавки, витамини....
Ми същото е и със скъпите пробиотици  Stop като има обаче кой да ги купува, ще има и кой да ги продава  Grinning

А ТАйлол Хот и разните му там колдрекси от каква възраст са подходящи  newsm78

# 624
  • в огледалото на живота
Тайлол хот прахчета   се водят за деца   от 6+,но аз съм давала миналата година когато беше на 5 моята.
То зависи и от кг.пък тя си върви едричка... Blush
ЛЛ смята,че е удачно да 2 прахчета дневно в не много остра фаза на разболяване.Моята се беше разсополивила един уикенд и за 2 дни с тях и ударна доза вит.С мина транзит всичко.
Доволна... Simple Smile

# 625
Ще го имам предвид   bouquet

# 626
  • shumen
Рали,Дев е казала.От 6+са всички тези прахчета.Аз за мен съм много доволна от тях,стига да се усетя в началото.
Тета,кураж мила.Дано не го изживявате никога това повече,а и никой тука.
За пневмонията и аз мисля,че е усложнение от бронхит и не е заразна,но не съм сигурна.

# 627
  • Варна
Е аз не виждам нещо общо в състава на Авирон и Тайлол хот Rolling Eyes За Авирон пише, че унищожава вирусите, т.е. някакъв вид противовирусен препарат, а Тайлол хот лекува симптомите просто... Сега доколко е вярно описаното в листовките действие е друг въпрос.

# 628
  • в огледалото на живота
Е аз не виждам нещо общо в състава на Авирон и Тайлол хот Rolling Eyes За Авирон пише, че унищожава вирусите, т.е. някакъв вид противовирусен препарат, а Тайлол хот лекува симптомите просто... Сега доколко е вярно описаното в листовките действие е друг въпрос.
Месечинке,сходни са предназначенията  Peace Имат една и съща функция на действие... Simple Smile

Цитат
AVIRON KIDS (АВИРОН КИДС) е препарат предназначен за деца с начални симптоми на грип и други вирусни състояния, като температура, втрисане, мускулни болки. Подходящ е и за профилактика на грип и остри вирусни инфекции (ОВИ).

Цитат
ТАЙЛОЛ ХОТ ЗА ДЕЦА е показан за облекчаване на следните симптоми на простуда и грип:
назална конгестия (запушване на носа);
хрема;
кихане;
повишена телесна температура;
лека до умерена болка от различен произход.

А това  природното в състава на първото изобщо дори не знам какво  Crazy
Цитат
Всяка таблетка AVIRON KIDS съдържа 2 клинично доказани съставки с натурален произход: Апогентм - 100 mg и Хумусна киселина - 250 mg.

Както и да е..

# 629
Авирон кидс е като изопринозина, но не дразнел стомаха...подсилвал имунната система и е противувирусен препарат. На нас ни го изписа педи, но така и не можахме да го почнем заради гърча..

Не знам и аз за пневмониите как стои точно въпросът, но страх лозе пази...а има и вирусни пневмонии.. А и нали от бактерии се причинява в някои случаи, а те са преносими също..

Днес като се качихме в болницата за АБ, голямо мрънкане от сестрите...ама аз си пазя детето, хич не ми пука. Занесох им бонбони, кола и кафета, да ги усмиря малко Mr. Green Малко поомекнаха де..

Мале, това грипа много гадно нещо ще излезе...голям тормоз, голямо чудо....Сега чакам и ние с ММ да втасаме, че да е пълна картинката...

Всички да оздравяват...

Общи условия

Активация на акаунт