Боледуване на децата ни – тема 21

• 101 998
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Рали, благодаря ти..да, и аз така си мисля и не се притеснявам. Просто четох, че при изкарани гърч/ове..при следващи вдигания на Т, не трябва да позволявам да се качва над 38 градуса, така че съм се заредила с Панадол, Нурофен, Хексалгин... Crazy
Това е по-притеснителното, че ако се разболее пак, трябва да дежуря с термометъра Cry

# 661
  • shumen
Тета,не се притеснявай.Всичко ще е наред.
Рали,Вие как сте?

# 662
  • София
....Сега ще търся добър детски  невролог, да правим ЕЕГ , за да се отхвърли по-страшна диагноза. Не се притеснявам принципно  от гърча, в смисъл, ако го беше направил без да е болен и без Т-тогава да, но сега за мен си е чист фебрилен гърч, но се страхувам от бъдещи заболявания и вдигания на Т...много се страхувам.. Tired
Ох, Тета...как те разбирам, ако знаеш   Cry Откакто направи гърча съм в паника като се разболее какво ще правя. Та той дори 2 г. няма още, колко боледуване предстои, особено като тръгне на ДГ..Но, за съжаление нямаме избор. Ще стискаме зъби.
Мисля, че всичко си му е наред на Бобчо, чисто ФГ си е, но за съжаление казват до към 5-6 години, после се израствало...Аз го водих моя на 2ма невролози. Единят каза да давам задължително Диазепам дори и 37,2 да вдигне, защото гърча може и на ниска Т да се направи. Другия ми каза само ако направи гърч да сложа Диазепам ректална дозичка, за да го прекъсна - не знам кое е правилното, честно, но съм се запасила и с двете и го мисля на момента  Cry
Голямо гуш от мен ...и това ще мине Heart Eyes

# 663
Ох, Фелисити, така е..ще стискаме зъби, нямаме избор.
Вие правили ли сте ЕЕГ-то, че се чудя дали моя ще стои мирен там половин час ли е, колко е..Да не се окаже, че ще бием пътя до София, пък няма да успеем да направим читаво изследване.. Thinking
Ако искаш, може и на лични, да не спамим темата...и щях да те питам при кой невролог ходихте?

Утре ще тичам по лекари за продъбжение на болничният лист. Баща ми сутринта ще иде до ЛЛ на детето за талон за ЛКК, пък после ще видя с малкия как ще се замъкнем до ДКЦ-то за продължението..

На мен педи ми каза до 5г че се израствало..

Ще трябва и в детската градина да предупредя Confused

# 664
  • shumen
Тета,моя досега гърч не е правил,ама вдигне ли Т над 38 все съм на тръни.Единият път от яслата ми се обадиха,че е с 38.5 и му дали Парацетамол,но да отида да си го взема,че не пада.Свалих я като се прибрахме с Нурофен.
За ЕЕГ ти от къде си?Във вашия град няма ли как да се направи.Според мен утре,ако има как остави Бобчо във вас,а не го мъкни по лекари,че да не вземе да лепне нещо пак.
Тарталета,Вие как сте?Искам да питам на пролет ни предстои операция на едното тестистче,че не е слязло в скротула познаваш ли добър хирург в нашия град?

# 665
  • София
Тета, ние правихме ЕЕГ на бебето когато беше на 5 месеца при професор Литвиненко- светило в жанра. Не беше повече от 5 -10 мин записа.

# 666
  • Mediterraneo
Тарталета,Вие как сте?Искам да питам на пролет ни предстои операция на едното тестистче,че не е слязло в скротула познаваш ли добър хирург в нашия град?

А, екстра сме, пу- пу. Ходи на градина, въпреки че децата там окапват ежедневно. Онзи ден сляха децата от две групи заради намаления състав.
Моя приятелка води детето по доктори заради същия проблем. Ама до операция не се стигна. Ще питам при кого го водиха.

# 667
  • София
Ох, Фелисити, така е..ще стискаме зъби, нямаме избор.
Вие правили ли сте ЕЕГ-то, че се чудя дали моя ще стои мирен там половин час ли е, колко е..Да не се окаже, че ще бием пътя до София, пък няма да успеем да направим читаво изследване.. Thinking
Ако искаш, може и на лични, да не спамим темата...и щях да те питам при кой невролог ходихте?

Така и не направихме ЕЕГ. Ще ти пиша подробности на лични, да не спамим  Wink

# 668
  • shumen
Благодаря,Тарталета.Аз също не знам дали ще стигнем до операция,че досега само на 6 мес.го водихме на хирург в Търново и каза,че трябва да се изчака до 2 годинки поне.Тука още не познавам докторите и не знам при кого да го водя.
В нашата ясла също окапват децата едно по едно и петък са били 4-5 деца.

# 669
Момичета,здравейте,аз нещо сдадох багажа с гърлото,но започнах и да кихам и всичко ме боли ... много ме е страх да не заразя малката,какво мога да пия според вас - за момента пия чайове и тайлол хот...

Бързо оздравяване на всички дечица !

# 670
  • Mediterraneo
Аз вече трети ден съм със зверска хрема, надявам се вчера да ми е бил пикът, понеже се чувствах ужасно отпаднала. Нищо не правя, за да предпазя децата, все са отгоре ми... Не виждам как да ходя с маска из къщи, с малката спим почти на едно легло( долепено е нейното до спалнята)...

# 671
Тарти,и моята постоянно тича след мен,сега я пратих в другата стая и ако се доближи слагам маската ,но ...  ooooh!

# 672
Лисичке, аз се преборих с Авирон Рапид по схемата на листовката. Не искам да убеждавам и да влияя на никого, просто споделям, че на мен ми помогна. Писах преди няколко дни колко зле бяха децата ми, особено малката. Само ден след втората насложена вирусна инфекция, детето ми отново вдигна 39 градуса температура. Вярвайте ми, бях  отчаяна. Детенцето ми за 12 дни  беше в 8 от тях  с температура. Преглед при лекар - зачервено гърло и хрема. Изписаха и Клацид и то след като само до преди ден изкара 10 дни на Аугментин. Пуснах пак изследвания на моя глава - ЦРП - 8,7, левкоцити 4,5, СУЕ -6 мм. Решихме с таткото, че ще изчакаме с АБ. Взех само предписаните ми АБ капки - гентазон. И започнах с Авирона за деца - по 3 таблетки на ден. Още на следващия ден бяхме без температура, започна да се храни и се оживи. Днес 3 дни по-късно детето е добре, без кашлица, без сополи, без температура. радвам се, че и спестих още 1 АБ. Пак казвам, споделям само опит, до гуша ми дошло от лекарства, защото от октомври до сега малкото ми дете няма и ден без да е пило нещо (визирам вкл.имуностимолатори и хомеопатия).

# 673
galinanik , благодаря за споделеното   bouquet

# 674
Аз пък да споделя, че този път, да чукна на дърво, инфлуцидът си свърши перфектно работата и каквото беше - беше. Малката вдигна до 38,6 , дадох еднократно панадол (това беше вчера вечер), беше поумърлушена, но след това свали Т и спа спокойно цяла нощ - няма повръщане, няма Р, няма Т, само сополи малко останаха. Какво беше това сега се чудя  Rolling Eyes Стува ми се, че е тврде лесно, за да е грипа  Rolling Eyes Може пък вече да се е окопитила тая ми ти имунна с-ма и да си върши работата с по-високо КПД  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт