Цветарки дайте да обменяме опит!

• 103 703
  • 795
  •   1
Отговори
# 690
Момичета, знае ли някой от вас - как мога да си прихвана лавандула?

Цитат
Садиш тази маранта в саксия и я слагаш в зоната на парите. Под нея монетка в червена хартия - и паричките сами идват при теб  Laughing. Може ли наистина да взема от теб. Дай на лични   bouquet

п.с. извинявайте че се намесвам в разговора, но къде е Зоната на паричките  Laughing Laughing

# 691
 Joy като застанеш с гръб към врата на стаята на лявата страна в ъгъла пред теб е зоната на богатството и парите. Купила съм си една много забавна и лесна за приложение книжка $Фън Шуй за 5 минути$ и сега активно я прилагам  Crazy

# 692
Брех, това за всяка стая ли важи ?
Защото примерно в кухнята точно там ми е печката ooooh! ooooh! ooooh! и се чудя и се мая що и лев не можем да овардим newsm78 newsm78 Joy Joy Joy.
Все нямам време да му обърна внимание на този ФънШуй, а явно трябва  hahaha hahaha hahaha
Благодаря ти  bouquet

# 693
Кажете как да оформя красива и богата корона на бенджамина?А как да го оплета?Имам 3-4 у нас.

# 694
Мисля, че зоната на парите е най левият насрещен ъгъл на апартамента (а не на всяка стая), т.е. като застанеш с гръб към входната врата - и после по обяснениятя на NadG.
NadG, аз съм на 5-те кьошета. Кажи кога да ти дам (ама ще е мъъъъъъъъъъничка)  Laughing
 Lati, те в една саксия ли са ти? Иначе просто подрязваш симетрично...

# 695
Пробвай се най-напред да си определиш стаята, която спрямо външната врата е в този ъгъл за цялото жилище и после в нея съответния ъгъл. Сложи го там цветето с паричката. Трябвало за 1 лунен цикъл (около месец) да се почувства разлика  newsm78. Давай ще проверяваме и двете  Peace действието на лечението на къщата.

# 696
  • Варна, а по празниците в Ямбол
И аз съм с вас за Фън шуй и марантата, ама да не вземем да забогатеем и да забравим да докладваме...Някоя от нас да се сети, да подкани останалите дали са забогатели поне малко Laughing Laughing Laughing
Аз имам ето тази маранта:

Ама ми е многооо капризна направо ужас. Гледам я в лявата стая Wink, на прозореца, ама все са и повехнали в крайчеца листата, все съхнат и се подвиват едни такива. Ще се радвам на съвети, за точно този капризен според мен тип.

# 697
Ще ме уморите с щуротии Simple Smile
Преди време ми подариха маранта, но аз тогава нямах възможност да й слугувам, че е много капризна, а аз бях все по командировки. Дадох я на мама и сега като чета обясненията, тя я гледа точно в "зоната на парите". Ама пари към вкъщи не са потекли...що ли така?   newsm78
Сигурно е забравила да сложи "под нея монетка в червена хартия". Следващия път ще поправя тази грешка Simple Smile))

Lati, за да е буен бенджамина трябва да има няколко стебла в саксията. Пробвай да сложиш дървена пръчка и ги прихвани с нещо към нея. Освен това, кастри смело, особено по-слабите разклонения. Така ще расте нагоре.

# 698
Благодаря за отговорите.До сега не съм го подрязвала бенджамина.Само не разбрах как се плете.В различни саксии са ми.Дали не трябва да ги извадя от пръстта и да плета отгоре надолу. newsm78май не го обясних както трябва.Мноого ми харесват оплетени-мира няма да имам докато не ги оплета.  bouquet

# 699
Здравейте момичета,
аз също имам порядъчно количество саксии с разни цветенца, но ги гледам аматьорски и често някое не издържа на "грижите" ми.
 Sad
Сега се страхувам да не прецакам китайската роза и ви моля за малко помощ.
Значи цветето е от няколко дълги стебла, които са слабички и се стелят към пода, а не растът нагоре като при дърво. Между тези 2 дълги стебла израстнаха и малки, имат си листенца.И от зимата до сега почти непрекъснато по края на дългите стебла излизат цветове и си цъфтят.
Тук с търсачката намерих, че трябва да подрязвам стеблата, предполагам точно тези дългите. Но кога, като те си изкарват пъпки, имат си малки китни връхчета с листенца. И тези дългите стебла да ги връзвам ли към пръчка?
Ох, много нещо изписах, но много ми се иска от това цвете да стане голямо и хубаво растение.
Благодаря предварително за съдействието и лека вечер!

# 700
Ще ме уморите с щуротии Simple Smile
Преди време ми подариха маранта, но аз тогава нямах възможност да й слугувам, че е много капризна, а аз бях все по командировки. Дадох я на мама и сега като чета обясненията, тя я гледа точно в "зоната на парите". Ама пари към вкъщи не са потекли...що ли така?   newsm78
Сигурно е забравила да сложи "под нея монетка в червена хартия". Следващия път ще поправя тази грешка Simple Smile))

Абе, щуротии, ама аз примерно започнах да вярвам в някой от тези "енергийни влияния". Вече 2 неща правя точно по предписание на Фън Шуй и има резултат. Може и съвпадение да е, ама как пък така след много време се случват най-накрая нещата.
Та и това с марантата трябва да се тества! За съжаление аз също уморих моята, а и не е била в правилния ъгъл. Но ще си потърся ново цвете и ще докладвам!  Laughing

# 701
Течния тор го разреждам _половин капачка в три литра вода и с този разтвор поливам на две седмици веднъжЯвно има друга причина...

# 702
Абе, щуротии, ама аз примерно започнах да вярвам в някой от тези "енергийни влияния". Вече 2 неща правя точно по предписание на Фън Шуй и има резултат. Може и съвпадение да е, ама как пък така след много време се случват най-накрая нещата.
Ами моето обяснение е - дошло му е времето. Но да не се отплесвам, всеки има право да вярва в каквото иска Simple Smile
А за китайската роза - аз няколко съм прихващала досега. И винаги си ги привързвам към опорна пръчка, когато стане по-височко стеблото. А иначе напролет ако някое връхче не ми харесва го отчупвам. После тя си избива и става по-кичеста. Тази зима измразих едната си роза, орязах я доста ниско и мислех, че няма да избие, но сега гледам, че е станала много хубава. Има 10-ина нови издънки и много й се радвам Simple Smile

# 703
Лати, ако сега ги засадиш в една саксия няма ли да има много голямо разстояние между тях (в основата)?   : newsm78: По принцип, за да се слетат се засаждат заедно, ама от резници още... Бенджамините мразят да им се безпокоят корените, така че на твое място не бих рискувала...
За китайската роза - връзване на пръчка и често кастрене или отщипване на връхчето...
Има много учения за енергийните потоци и правилното им протичане. Дали наистина ще потекат парички не знам, но да се отхвърлят с лека ръка архаичните формулировки на вече доказани явления е малко безотговорно  Wink И въпросът не опира до "вярвам/не вярвам". Едно нещо или го има, или го няма...
Да не взема да засегна някого, ей?  Wink
Определено ще пробвам и с паричката  Joy
Марантите по принцип са глезли и не са за начинаещи...
katyadjin, твоето специално е Строманте - пак е от марантовите, но друг род... Не знам дали за фъншуйски цели не е необходима именно Маранта...  Thinking А, за да не съхнат връхчетата трябва да осигуриш висока въздешна влажност - с пръскане няколко пъти на ден...

# 704
Мъни-супер си.Ти си спец направо.А аз си мислех че разбирам що-годе от цветя. JoyКъде научи за всичките цветя?Доста време и желание се изисква.Браво!  bouquet
Мерси за отговора.

Общи условия

Активация на акаунт