Цветарки дайте да обменяме опит!

• 103 704
  • 795
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна, а по празниците в Ямбол
.....
katyadjin, твоето специално е Строманте - пак е от марантовите, но друг род... Не знам дали за фъншуйски цели не е необходима именно Маранта...  Thinking А, за да не съхнат връхчетата трябва да осигуриш висока въздешна влажност - с пръскане няколко пъти на ден...

И аз благодаря за съвета, ще се постарая да го пръскам с водичка.
Аз направих ритуала с паричката, нищо че е друг вид, не се знае.... Simple Smile

# 706
За Фън Шуй цели всъщност трябвало да е с кръгловати листа за паричковото лечение  Peace. Снощи гледах в един цветарски магазин маранта, ама беше много сдъвкана горката - по краищата листата суховати, нацепени  #Crazy.
Мъни, ако не вали уикенда, да се видим на Свети Георги, че да забогатяваме у нас  Crazy (за марантата де  Wink)

# 707
  • Бургас
Момичета, да Ви питам нещо. Само да се застраховам предварително, че да не изръся някоя глупост - харесвам цветята, ама хич ме няма с отгреждането им, имената и т.н. подробности.

Вчера разбрах, че за това което питам, се казва драцена.
Много ми харесват едни кочани, като стебло на цвете (примерно - дифимбахия), но без листа. Аз си мислех, че се отглеждат само във ваза с вода. По-точно една цветарка ме подведе, че имала такива кочани и си ги отглеждала 3-та година във ваза с вода Rolling Eyes
Вчера, отивам в един цветарски магазин и засилена обеснявам, че искам 3 "кочана" с ваза. Първо, че цветарката си пресаждаше някакви цветя, усетих че не ме слуша, трябваше на ново да обеснявам и накрая колежката цветарка ми обясни, че едва ли ще издържат повече от 2-3 месеца, като 2 пъти в месеца се подхранват с течна тор, пускат корен и после се засаждат.

Дали ме разбрах те за "кочаните" Thinking
Питането ми е коя от двете цветарки е права?

# 708
Lati, мерси   bouquet От години се занимавам с цветя, а и съм биолог по професия...
katyadjin, надявам се номерът с паричката да подейства!!!  Praynig
NadG, пак отбелязвам, че е мъчна за гледане! Няма ли да идваш на общофорумската среща в събота?
Миленика, предполагам визираш, т.н. бамбук, който всъщност е драцена "лъки бамбу". По-добре се развива във ваза... А дифенбахиите могат с години да живеят във вода, без торове. Аз така съм забравила едни...4-5 години вече  Joy

# 709
Мъни, искам и аз маранта ! Ще ми дадеш ли ?

# 710
  • София
  А дифенбахиите могат с години да живеят във вода, без торове. Аз така съм забравила едни...4-5 години вече  Joy
И аз бях поставила във вода и така стоя повече от 5 години. Беше за една приятелка, която все отлагаше да си я взема.
Развиват се много бавно, пускат не повече от 1-2 листа. Остават малки на размери, но все пак се развиват.

# 711
Искам да Ви попитам за банана-имах 2-3 и всичките изсъхнаха #Cussing out Сега са ми обещали да ми подарят.Не бих искала и него да уморя!Кажете как се гледа baby_neutral

# 712
ето моята маранта и другите ми цветя.дано да съм успяла.Самата маранта е последна в редицата.Приемам и киритики за лошо гледано цвете,съвети също.Не съм спец в тия работи но пък много ги обичам и им отделям макар и малкото време което ми остава.

http://foto.bg/showphoto.php/photo/45244/cat/500/ppuser/1511

# 713
  • най-шареното място
Виждам, че се бистри Фън Шуй тук! Simple Smile
Момичета, гледате ли цветя в стаи, в които се спи? Не е много Фън Шуй угодно ми обясниха Sad
Има ли компетентни мнения по темата? Много благодаря! Аз гледах 10тина книжки, но никоя не ми се видя конкретна и чета главно он-лайн, но за цветята май не мога ги оборя, а това е лошо, че в много стаи спим. Sad и дететто спи до ъгъла на парите!

# 714
Момичета, хайде да "спретнем" една цветарска среща в ботаническата градина.
Щом се пооправи времето може да дойдете и с бебетата, там има хубава градинка, кафе, цветя. Може да се договорим и да си разменим цветя.
Предлагам и Мъни да изнесе една "лекция" с въпроси и отговори. Тя е цяла енциклопедия, сигурна съм, че няма да ни стигне времето !  Hug

# 715
Да да - срещааааааа  Hug Hug. Кога ви е удобно?

А да вземем ли да пуснем и една Фън Шуй тема?

# 716
Миленика, както Мъни ти е писала, най-вероятно питаш за драцена лъки бамбу.
Аз имам 2 такива (от снощи 3, защото все мрънках на приятеля ми, че трябва да са 3 за щастие  Wink)и от повече от 2 години ги гледам във ваза и са си супер. Чувала съм че могат да се засаждат, но и във вода се развиват чудесно, аз не бих ги засадила  Peace

# 717

А да вземем ли да пуснем и една Фън Шуй тема?
Да, да моляяяяя.

# 718
  • Бургас
Миленика, както Мъни ти е писала, най-вероятно питаш за драцена лъки бамбу.
Аз имам 2 такива (от снощи 3, защото все мрънках на приятеля ми, че трябва да са 3 за щастие  Wink)и от повече от 2 години ги гледам във ваза и са си супер.

Чакай пак да се обесня на ново, да уточним да ли става дума за сащото "цвете".
Стебло без листа дълго около 40-50см., на върха е завито като спирала, и накрая има по 1-2 много малки листенца?

На мен ми харесват и искам да си ти отглеждам във ваза. Виждала съм, но незнаех че издържат с години.

Да те питам, ако това за което ти обястих е драцена- пуска ли листа и слага ли се течна тор във водата?

# 719

Чакай пак да се обесня на ново, да уточним да ли става дума за сащото "цвете".
Стебло без листа дълго около 40-50см., на върха е завито като спирала, и накрая има по 1-2 много малки листенца?

На мен ми харесват и искам да си ти отглеждам във ваза. Виждала съм, но незнаех че издържат с години.

Да те питам, ако това за което ти обястих е драцена- пуска ли листа и слага ли се течна тор във водата?

Точно това, което обясняваш, е драцена лъки бамбу, завито на спирала, е разбира се има и такива, които не са завити, но моите също са на спиралки и отстрани на върха си пускат едни израстъци с не много дълги, леко заострени листенца.

А за течната тор аз специално съм слагала много разредена и то не защото някой ми е казал, а просто реших да пробвам дали ще стане нещо  Mr. Green, но и без тор може да се мине.

Значи аз съм сипвала тор за палми, като първо е разредена, както е според упътването за директно поливане и после сипвам във вазата една капачка от разредената тор, но това съм го правила само лятно време 2-3 пъти до сега, като на моите това им е 3то лято при мен. Дано да разбра нещо от обърканото ми обяснение  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт