Цветарки дайте да обменяме опит!

• 103 913
  • 795
  •   1
Отговори
# 720
Имам въпрос за китайската роза. Тази вечер забелязах, че по стъблото й има малки черни точки. На пръв поглед ги оприличих с "наплюто" от муха. На втори - не знам какво е. За по-точна представа ето за това става въпрос: http://f3.yahoofs.com/users/4272680bz41e2d5de/c823scd/__sr_/e77c … ?phQbEkEBw9ENsAF9
Само по стъблото е, листата са чисти... Има ли някой идея какво е и как да го третирам, ако трябва?

# 721
Давам, давам, Ефросинке  Laughing
Арт мама, за Фън шуй - не знам. Но ти гарантирам, че спането в стая с цветя не е вредно, дори напротив - НАСА отдавна обори глупостите, които учехме в училище - че растенията ни дишали кислородеца и т.н. Повечето ми цветя са в спалните. Разбира се има и при бебата  Sunglasses
Ъъъъъъъъъъ, коя ботаническа? При паметника Левски? Може, може!
Перличке, не ми се отваря линкът  Sad

# 722
  • най-шареното място
За Наса и кислорода и т.н. ми е съвсем ясно, но за енергиите съм малко объркана.

# 723
# 724
  • най-шареното място
Момичета, пуснах Фън Шуи тема.
Хайде на енергиите! Wink
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=107242.new#new

# 725
Момичета, пуснах Фън Шуи тема.
Хайде на енергиите! Wink
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=107242.new#new

Видях я аз, ама ще трябва доста да прочета, преди да се захвана с таз магия у дома Mr. Green

За среща на цветарките съм - ЗА! Където и когато кажете.....Мъни - ГЕНЕРАЛ Peace

# 726
  • най-шареното място
Стеллина, може и на парче, има простички и много лесни неща, които помагат много, а отнемат малко време и обикновено никакви пари. Но са много магийките и трябва да се учи човек.. Simple Smile

# 727

Чакай пак да се обесня на ново, да уточним да ли става дума за сащото "цвете".
Стебло без листа дълго около 40-50см., на върха е завито като спирала, и накрая има по 1-2 много малки листенца?

На мен ми харесват и искам да си ти отглеждам във ваза. Виждала съм, но незнаех че издържат с години.

Да те питам, ако това за което ти обястих е драцена- пуска ли листа и слага ли се течна тор във водата?

Точно това, което обясняваш, е драцена лъки бамбу, завито на спирала, е разбира се има и такива, които не са завити, но моите също са на спиралки и отстрани на върха си пускат едни израстъци с не много дълги, леко заострени листенца.

А за течната тор аз специално съм слагала много разредена и то не защото някой ми е казал, а просто реших да пробвам дали ще стане нещо  Mr. Green, но и без тор може да се мине.

Значи аз съм сипвала тор за палми, като първо е разредена, както е според упътването за директно поливане и после сипвам във вазата една капачка от разредената тор, но това съм го правила само лятно време 2-3 пъти до сега, като на моите това им е 3то лято при мен. Дано да разбра нещо от обърканото ми обяснение  Crazy

Ето и няколко снимки на моите красавици, вижда се че са във ваза с вода  Peace

http://www.bgphoto.net/photos/11624/o632859231561406250.jpg
http://www.bgphoto.net/photos/11624/o632859231702500000.jpg
http://www.bgphoto.net/photos/11624/o632859231944218750.jpg

# 728
Перличке, не виждам нищо обезпокоително. Ама не съм сигурна, че виждам каквотои да било  Wink Превантивно може да ги минеш с памуче с лавандулов спирт... И следи дали растението се развива добре. Ако ли не -свиркай!
Вие казвайте за среща. Само дето аз ще мога чак по- другата седмица (тази съм с препълнен график, следващата - на море...)
NadG, Ефро, ако няма да идвате в събота на общофорумска - пишете на ЛС да се разберем за неделя нещо - да дам цветенца. Ако ще идвате - пишете да ти нося  Laughing

Последна редакция: чт, 15 юни 2006, 21:23 от Мъни

# 729
Благодаря, Мъни   bouquet

# 730
  • Бургас

Точно това, което обясняваш, е драцена лъки бамбу

........... Дано да разбра нещо от обърканото ми обяснение  Crazy

Разбрах. Благадаря ти много  bouquet, още днес отивам да си купя три броя. Дори съм си харесала същата ваза. До колкото виждам на снимката, се слага малко вода?

Незнам, защо тази кукумявка ме излъга Rolling Eyes или не беше компетентна, държа се много разсеяно и без никакъв интерес, идваше ми да я фрасна.

# 731

Разбрах. Благадаря ти много  bouquet, още днес отивам да си купя три броя. Дори съм си харесала същата ваза. До колкото виждам на снимката, се слага малко вода?

Незнам, защо тази кукумявка ме излъга Rolling Eyes или не беше компетентна, държа се много разсеяно и без никакъв интерес, идваше ми да я фрасна.

Да, водата не трябва да е много, аз поддържам ниво на водота около 4 пръста от дъното и доливам, когато е нужно Simple Smile

# 732

Да, водата не трябва да е много, аз поддържам ниво на водота около 4 пръста от дъното и доливам, когато е нужно Simple Smile

Тази драцена стои много добре и в прозрачна ваза с камъчета, мъниста, мидички и др. (в магазините за опаковки има такива атрибути и в тези за 1 лев съм виждала). Може да се подредят и по-добре според мен, а не да са полегнали на някоя страна.

# 733

Тази драцена стои много добре и в прозрачна ваза с камъчета, мъниста, мидички и др. (в магазините за опаковки има такива атрибути и в тези за 1 лев съм виждала). Може да се подредят и по-добре според мен, а не да са полегнали на някоя страна.

# 734
Днес забелязах ,че петуниите ми са нападнати от някакви черни точици.. Не видях да се движат, но по целите им стъбла и под листата ги забелязах.
Въшки ли са? Как да лекувам цветенцата ми? ПОМОЩ!  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт