Цветарки дайте да обменяме опит!

• 103 702
  • 795
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте и от мен!Аз да Ви попитам как така са оплетени всички бенджамини,които виждам по магазините за цветя?А моя горкия-с едно хилавко стъбло ooooh!
Мноого ми харесват оплетени така.Моя е доста голям.

# 676
Здравейте!Имам нужда от информация и съвет как да спася пахирата Впоследно време изкарва малки листенца,които изсъхват след време без да пораснатПоливам ги един път в седмицата с течен тор ,но ефекта е нулев Sad

# 677
  • Sofia
Здравейте пак:-)Трилистника е пуснал издънки,трябва да го пресаждам.Мога ли направо в саксията със сместта или трябва да  стои във вода да пъуснат корени първо?

# 678
Lati трябват ти поне 3 стебла за да го оплетеш.
nina miteva с течен тор се тори 1 на 14 дни почвата трябва да е влажна преди да сипеш разтворения според упътването тор. Сложи я на светло, без пряка слънчева светлина, провери за акари (малки паяжинки)по принцип пахирата бързо "хваща" разни буболечки.
espirit директно в почвата, само че преди това внимателно извади издънката от почвата, би трябвало да има коренчета 1-2, ако са малки издънките, изчакай да станат поне с 2 листенца. newsm10
 Успех на всички!  bouquet

# 679
  • Sofia
mama meg,с 2-3 листа са вече,аз докато се наканя да ги разсадя,те големи станаха;-)мерси;-)

# 680
Някой от вас знае ли какво е това растение $марания$ и къде мога да си купя такова?

# 681
  • София
Момичета, предварително се извинявам, но нямам време да изчета всичките 35 стр., затова направо към въпроса - имам на балкова сандъчета с петунии, пълни с червеи, с купената от цветарски магазин пръст са, няколко от петунии вече подменях, сменях пръст, но нищо - дайте някакъв вариант за препарат, с който да унищожа гадините?
Благодаря ви сърдечно, всякакви съвети приемам!!!  Hug  bouquet

# 682
Здравейте!Имам нужда от информация и съвет как да спася пахирата Впоследно време изкарва малки листенца,които изсъхват след време без да пораснатПоливам ги един път в седмицата с течен тор ,но ефекта е нулев Sad
Спри да ториш и започни редовно да пулверизираш. Да не й е студено на пахирката? Огледай внимателно за паразити разни.
esprit, те вероятно имат коренчета... Ако нямат - по-добре във вода...Но най-добрее изчакай да поотраснат и тогава пресаждай (тогава със сигурност ще имат корени).
Някой от вас знае ли какво е това растение $марания$ и къде мога да си купя такова?
Няма такова растение  Wink  Naughty Има Маранта; Микания... Опиши как изглежда...  Simple Smile
misseli, ако детенце няма достъп до саксиите - полей с разтвор на Би-58. Препаратът е много ефективен, но силно токсичен.

# 683
Искам и аз да попитам нещо. Част от листата на мушкатото ми са като изгризани, с дупки по тях. Иначе са си зелени и свежи. Някой има ли идея от какво може да е това и как да се оправи?

# 684
Ами някой ги е изгризал... Гъсеница или гол охлюв.... Ако е второто - един капан с бира ще реши проблема (закопаваш някъде една пластмасова чашка с 3-4 см бира в нея)... За гъсеници - някакъв препарат...

# 685
Мерси много за бързия отговор   bouquet А в сандъчето ли го закопавам този капан?

# 686
Ех, маранта било, но аз съм спала като съм чела. Какво е? Къде мога да си го купя? Не ми се смейте, в една книга за Фън Шуй го хрочетох.

# 687
Мерси много за бързия отговор   bouquet А в сандъчето ли го закопавам този капан?
Ако можеш  - в саксията. ако не - просто го пръвържи към нея - все пак охлювът/вите да може/гат да пропълзи вътре.

# 688
NadG, ето да видиш как изглежда:
http://images.google.bg/images?svnum=10&hl=bg&lr=&q=Maranta
Понякога продават по магазините...
Ако искаш да ти дам? Гледам, че си от София...
А какво пише във Фън Шуй за нея?

# 689
Садиш тази маранта в саксия и я слагаш в зоната на парите. Под нея монетка в червена хартия - и паричките сами идват при теб  Laughing. Може ли наистина да взема от теб. Дай на лични   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт