Цветарки дайте да обменяме опит!

• 105 223
  • 795
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Мами, днес ми подарих НЕРТЕРА, за първи път виждам такова растение, много е нежничко и едно такова крехкичко, чак ме е страх да го присадя.Ще ми дадете ли инфо как се гледа, капризно ли е и как се размножава?  Heart Eyes

можеш да прочетеш малко инфо тук:
http://zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=6
http://www.iplants.ru/nertera.htm

# 286
Момичета,изчетох всичките 15 стр.,но не намерих отговор на това,което ме интересува и затова ще питам.
  Значи,подариха ми DRACAENA fragrans 'Massangeana'.Като тази

Беше си здрава около 2-3 месеца...гледам последния месец,че долните листа са станали много светло зелени,а от горните,на някой им е изсъхнало връхчето.
  На какво може да се дължи и как да помогна на растението?
  Благодаря ви и лек ден!  bouquet

# 287
Мами, днес ми подарих НЕРТЕРА, за първи път виждам такова растение, много е нежничко и едно такова крехкичко, чак ме е страх да го присадя.Ще ми дадете ли инфо как се гледа, капризно ли е и как се размножава?  Heart Eyes

можеш да прочетеш малко инфо тук:
http://zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=6
http://www.iplants.ru/nertera.htm
благодаря

# 288
Sabotage, по описание прилича на хризантема. Много светлина, свеж въздух; редовно поливане /без подгизване/.
За базара съм навина, но ще видим дали ще съм свободна.

За Драцената фрагранс - долните листа са изсветлели, защото ще окапят /, т.е. ще изсъхнат/, а връхчетата изсъхват поради сух въздух. Нали не я държиш на слънце? Много мрази!
Нелсан, дървовидни са дифенбахиите, които стават високи и са с големи листа. Другите са дребни -30-50 см.
Деси, Нертерата обича да е хем на слънце, хем на хладно. Почвата да е непрестанно влажна. От време на време да се пръскат листенцата.

# 289
  • Варна, морето и сините вълни!
Имам нужда от помощ,
гледам си едно дърво на парите. Но от 3-4 месеца му капят листата. В момента върха е абсолютно оголял, а надоло си е много добре растението. Какво да го правя.
Ако трябва ще го снимам, за да ви го покажа!

# 290
За Драцената фрагранс - долните листа са изсветлели, защото ще окапят /, т.е. ще изсъхнат/, а връхчетата изсъхват поради сух въздух. Нали не я държиш на слънце? Много мрази!

Не я държа на слънце..като си гледам постинга ,видях,че не съм уточнила както трябва Embarassed
В една саксия са 3 стебла с различна височина...по най-високото има листа със  изсъхнало връхче.На това,което е най-ниско са станали светлозелени листата..но то няма листа по-горе Rolling Eyes..значи ли,че ще загине. newsm78
  Ако му окапят листата,ще остане голо стебло?Трябва ли да го чакам да пусне други листа или няма шанс при това положение?
  И още нещо трите растения ,от които най-високото е около  метър са в саксия с диаметър 20 см.Трябва ли да ги присадя в по-голяма?
  Благодаря предварително момичета ,лека седмица!
  bouquet

# 291
Мъни, тенк ю   bouquet

# 292
Момичета, аз да попитам... Blush Имаме една китайска роза в офиса, но нещо от известно време много и пожълтяват листата, като я поливам и отгоре на почвата почват да мърдат някакви като супер мини мушици, но са само в почвата, не са като други, които съм виждала или по листата или над почвата, но летят, а тези не, стоят само по почвата. Да я пресъдя ли ? Или да напръскам почвата с нещо ?
Мъни, междудругото онази драцена, която бях показала преди, дето е в офиса с пожълтелите листа, я сложих в един ъгъл пред мен, т.е. на по-сенчесто място и почнаха да и потъмняват листата и да се оправя, благодаря за съветите, отново ! Hug

# 293
Пак въпрос...
Имам петунии. Изкарах ги на балкона преди седмица може би. Обаче две от тях са много оклюмали, като увяхнали са си направо. Поливам си ги нормално, така че не е от това. Някой да има идея от какво е и мога ли да ги спася?

# 294
  • Варна
Едно питане имам.
Лянът (олеандър или по моему лихмус  Embarassed ) ми, прекрасният ми лян е нападнат от черна въшка някаква, мътна бълха го е споходила и е почернял, бедния ми. Какво да го правя? Ще ми зарази и другите цветенца като го преместя на терасата.  Confused

# 295
В цветарските магазини има много ефикасен спрей срещу всякакви растителни паразити. Струва 3-4 лева. #2gunfire

Мами-цветарки, хайде да помогнем за благотворителния базар на 15-16 април от 10-18 часа пред ЦУМ и в Южния парк !

Hug Praynig Peace

# 296
Мами-цветарки, хайде да помогнем за благотворителния базар на 15-16 април от 10-18 часа пред ЦУМ и в Южния парк !

Hug Praynig Peace
ние май ще успеем да минем събота - тъкмо и аз да си харесам нещо  Mr. Green къде точно в Южния (рядко ходя там и знам само централните места)

# 297
На двата входа на парка, а може и около атракционите да сложим маси. Може и пред ЦУМ да минете !

# 298
Ние в пълен състав може да минем през южния парк и да си закупя някое цвете от предлаганите Peace

# 299
Аз тъй като няма какво да продавам, може да си купя нещо, така и така ще се разхождам до Южния парк  Peace

Общи условия

Активация на акаунт