Цветарки дайте да обменяме опит!

• 105 223
  • 795
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
В цветарските магазини има много ефикасен спрей срещу всякакви растителни паразити. Струва 3-4 лева. #2gunfire
Eфросина, що ме стреляш? Бях длъжна да попитам. Щом си си купувала спрей, знаеш цената, ползвала си и върши работа, значи целта на занятаието ми е постигната. Благодаря. Сакън, в сърцето недей!  Wink

# 301
Исках да кажа, че спрея е "убиец"  !

# 302
  • Варна
Значи можеш да го впишеш в темата за  злата свекърва, щом върши работа.   Laughing

Извинявам се за оф-а, много мъй срам.  Embarassed

# 303
  • София
Искам да ви питам нещо,знам че сте в час с цветята GrinningКупих си палма Юта,присадих я,но виждам че някои листенца,са започнали да изсъхват-не целите,а на места само.На какво се дължи това,да не е болна?Четох и че трябва да се тори всяка седмица.Приемам всякакви съвети,че съм много зле с цветята Embarassed

# 304
  • София
и аз да попитам - защо спатифилиумът ми не цъфти? Имам го от около 5 г., поливам редовно, държа го на светло /на остъклена северна тераса/.

# 305
Отдавна се каня да си купя цветя, но чак сега се реших. Взех си една циклама и мушкато .Именно с него е проблема .Забелязвам,че листата му започнаха да пожълтяват .Къде може да е проблема?Дали не прекалявам с водата или пък светлината не мога да уцеля?

# 306
и аз да попитам - защо спатифилиумът ми не цъфти? Имам го от около 5 г., поливам редовно, държа го на светло /на остъклена северна тераса/.

Не мисля, че е хубаво да го държиш на терасата. Още повече щом е северна. Ако имаш възможност, смени местоположението му. Моят е на 2 метра от източен прозорец. Като цяло, предпочита лека сянка, топлина и влага (най-вече през лятото, когато е добре да поливаш повечко и да го пръскаш).

# 307
Отдавна се каня да си купя цветя, но чак сега се реших. Взех си една циклама и мушкато .Именно с него е проблема .Забелязвам,че листата му започнаха да пожълтяват .Къде може да е проблема?Дали не прекалявам с водата или пък светлината не мога да уцеля?

До колкото разбрах питаш за мушкатото!?

Мушкатото не обича много вода - изчаквай м/у поливанията почвата да поизсъхне и тогава поливай. Моето мушкато (в съндъче е и са 4 корена) стои вече на терасата и беснее. Ако имаш къде да го изнесеш - ще му се отрази добре Peace Отстрани пожълтелите листенца и докладвяй после Wink Peace

# 308
относно спатифилума искам да кажа, че растението обича много влага на почвата и протично на всички други цуфтящи растения това обича през зимата да е на възможно най - светлото място в дома ви, а през лятото за да ви цъфне трябва да го приберете някъде на по - сенчесто, т.е по - навътре в стаята. Също така добре е от време на време да наторявате с препарат за цъфтящи растения. И нещо друго ако растението е захванато от издънка, т.е не е закупено от магазин също има вероятност да не цъфне.
Дано да помогна Simple Smile

# 309
Имам дифенбахия,която има издънка.Преди няколко дена я отрязах и я натопих във вода.Това ли е правилният начин да се хване?
И още нещо-какво значи:" Размножава се чрез деление или с резници откъм върха."?

# 310
Това е един от начините, Шанел. Друг начин е директното засаждане на издънката в почва.
Относно вторият въпрос, при делението, растението се вади внимателно от почвата, оглежда се къде са съединени дъщерните издънки или розетки с майчината (т.е. основното растение) и се разделят така, че дъщерните също да имат корени. Резник откъм върха е когато отрежеш върха на растението и го засадиш като самостоятелно растение.

# 311
Кажете какви цветя да си купя за сандьчетата на терсата.аз сьм пишман цветарка-що така нещо не мога да се оправям с цветя?
Искам да цьфтят дьлго и богато.
А,и да питам -видях едно цвете прилича на мушкато но е с по-едьр цвят,ама забравих как се казва newsm78

# 312
# 313
E,точно за това цвете искам да питам!Една приятелка иска да ми даде от него да си го хвана и аз.Обаче и двете не знаем как точно да стане това.Реже се листо и се слага във вода да пусне корен ли?

# 314
E,точно за това цвете искам да питам!Една приятелка иска да ми даде от него да си го хвана и аз.Обаче и двете не знаем как точно да стане това.Реже се листо и се слага във вода да пусне корен ли?
Не!
Вади се туфата от саксията и внимателно (или невнимателно, както дойде  Wink) се разделя. Ако трябва с помощта на нож.

Общи условия

Активация на акаунт