Автоимунен тиреоидит на Хашимото (36)

• 87 677
  • 757
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
а постоянно ли трябва да се приема или периодично?

# 106
И аз съм пила преди забременяване (имаше го в терапията ми), на капки. Но като ги свърших тях не можах да го нямеря и си бях взела на хапчета. Все пак е хомеопатия, в ниска концентрация.

# 107
и аз това питам колко време да се приема. На английски е написано Long term use т.е дълго време ама колко  дълго е дългото? Някой на който са му го изписали да каже. И още нещо излизали ли са ви пъпки от него на мен  ми излезнаха две много ужасни пъпки едната беше по скоро като цирей на необичайно място и така и не проби и се чудех дали не е от него един вид организмът да се изчиства и това да е част от него.

# 108
  • В градината...
Момичета, привет.

Аз пия еутирокс. От 2 дни започнах и магнезий - през 8 часа. Обаче чета, че магнезият трябва да се пие 4 часа след тироксина и не по-рано от 10 часа от следващата доза. Та какво да правя  Thinking
То по същата логика в листовката на еутирокса пише, че действивето му се намалява от естроген-съдържащи препарати. Аз бях на конски доси естрадиол, но не ми се отрази на ТСХ- то. И затова се чудя дали сега да разбутвам нещата.

# 109
  • Sofia
в ФБ има група за Хашимото и днес прочетах,че таблетките магнезии при някои предизвикват болки в корема,разстройство.... това второто май и при мен се случва Blush

аз го приемам вечер преди сън,за да не ми се образуват крампи през ноща,и нямам от както го пия Praynig

# 110
  • В градината...
Да, пише, че има подобни ефекти.

# 111
Аз имам гинекологичен проблем свързан с хормоните и ми го искат. ИСкам сега да питам къде най-евтино в коя лаборатория мога да си направя ACTH - адренокортикотропния хормон че ми го иска д-р Лозанов? Не ми се дават 27 лв в Токуда. Embarassed

# 112
За магнезия на таблетки ми бяха казали, че различните съединения се понасят различно при различни хора. При някои има разстройство от магнезиев карбонат - примерно, а на мен ми действа много добре. Doli , пробвай с друго магнезиево съединение.

Лимфомиозот съм пила за възпалени лимфни възли, преди да се разболея от Базедова болест. Имах изменения в структурата на щитовидната жлеза, както при АИТ, но хормоните бяха в норма. Предписан ми беше за 2 месеца. За мен нямаше ефект от прием на лимфомиозот, а и ехографски възлите си останаха леко възпалени. Чак като се отключи заболяването на щитовидната жлеза и започнах лечение на жлезата се успокоиха и лимфните възли.

Между другото, на мен досега предписаните АБ ( особено ципрофлоксацин) с цел лечение на грип или друго, ми се отразяват много добре на жлезата, колкото и странно да звучи. Просто споделям.

# 113
В Бодимед съм го пускала за 22 лв. Там пък ТСН е 35, а в Токуда 20.  Confused

Аз имам гинекологичен проблем свързан с хормоните и ми го искат. ИСкам сега да питам къде най-евтино в коя лаборатория мога да си направя ACTH - адренокортикотропния хормон че ми го иска д-р Лозанов? Не ми се дават 27 лв в Токуда. Embarassed

# 114
agressiva, има някаква грешка - в Бодимед ТСХ е 16лв и още май 3лв струваше самата процедура по вземане на кръв.

# 115
  • София
Преди 1 седмица в Бодимед платих общо 20лв за TSH

# 116
Възможно е,  в сайта им поне толкова пише и не помня колко ми е излизало само тсх заради всичко,  което ми се е налагало да пускам.  :/

# 117
  • София
г-ца Магнетична, merian64 Благодаря Ви за отговора. Овесени трици дълго време консумирах, даже и във вид на хляб, но лекуващата лекарка ми забрани, усещах се подута от тях. Ужасно много напълнях 20 кг  Embarassed само за 4 месеца, без да сменя режима на хранене. От месец спрях глутена, поне нямам отоци по глезените, които толкова много ме депресираха. Омега 3 пия всяка вечер, а от вчера започнах и ленено семе с кисело мляко да приемат. Сега се моля да не се налага и млечните да спирам, защото те ми останаха основната храна. Следя Ви с интерес и сте ми много полезни   bouquet

# 118
  • Sofia
и аз се подувам от глутен,но толкова ми е трудно да откажа тези храни,уж все пълнозърнести неща консумирам,аз си ги приготвям повечето,ползвам квас или сода,не мая....

# 119
  • София
Ох,аз вчера давах кръв по друг повод и са ми извън норма някой неща Confused
Суе е на горна граница
Лимфоцитите са ми високи
Хематокритът е нисък
Ср.обем на еритроцитите е нисък
Девиация на ер.разпред. е високо

първо изпаднах в паника,после от това което прочетох...май съм анемична,хемоглобинът и той е на долна граница newsm78,някой друг с анемия?И сега какво,къде да вървя...?Хематолог?
Освен това,някой спомена по напред за липом,аз също имам топчета,първото ми излезе преди 7г.и след него още 3 newsm78,все са ми по кълките...ма не са много малки,каква може да е причината?
Оплаках се,сега чакам да ме успокоите Whistling

Общи условия

Активация на акаунт