Автоимунен тиреоидит на Хашимото (36)

• 87 678
  • 757
  •   1
Отговори
# 120
Хемоглобин - колко викаш е? Няма да се тревожиш. Честа е анемията при Хашимото, но най-добре хематолог да прецени на база изследвания какво да пиеш и има ли нужда изобщо, отколкото ей така да ти изпишат желязо (примерно), а за анемията да има съвсем друга причина.

# 121
  • София
Merelenda ,хемоглобина ми е 115 Confused,ма повече ме претесняват другите нагоре/надолу...надявам се да са свързани де,тъпото е,че изследванията ми ги пусна гастро-то,че си имам проблеми със стомаха,пък сега незнам къде да вървя да ми ги разчитат..

# 122
то и аз имам проблеми със стомаха и то си е свързано с Хашимотото. Може да имаш ниско ниво на стомашната киселина и да не можеш да усвояваш добре храната от там анемията и т.н. Според мен това е гастро проблем обсъди си нещата с гастроентеролога. Аз съм се видяла в чудо с този стомах по-скоро при мен е към дебелото черво. Постоянно газове подуване на дебелото черво. Обаче не е колит защото от кисело и пикантно не ме става  зле а веднъж като ядох ананас и установих че ми действа много добре. Та оттам си мисля това за ниското ниво на стомашна киселина.Та както казах говори си първо с гастрото.

# 123
  • София
Да,ще говоря с него,но изчаквам да си направя и гастроскопията(на която ме прати)и след това ще ходя при него Peace.Аз имам ужасни киселини.... Sick,в резултат на което съм непрестанно на Еманера Rolling Eyes

# 124
  • В градината...
Кали, вчера си пусках ПКК и съм точно като теб - същите показатели са ми нагоре и надолу, хемоглобин 117. Но при мен смятам, че е от бременността - намален имунитет, анемия  Thinking

# 125
  • София
perunika ,аз не съм бременна Mr. Green
обаче изкарах една серия от боледувания,което е супер нетипично за мен,та и аз го свързвам с имунитета Peace

# 126
  • В градината...
Да, виждам, че не си бременна. Просто посочих вероятни причини за тези показатели - вчера това четох- инфекции, тумори, бременност ...

# 127
  • София
Това за туморите не трябваше да го споменаваш ooooh!,каквато съм паника Rolling Eyes
Току що ми се счупи един зъб #Crazy

# 128
  • В градината...
Е, ти пък  Naughty  Явно имаш някакъв възпалителен процес, който трябва да се открие на какво се дължи  Peace

# 129
в ФБ има група за Хашимото и днес прочетах,че таблетките магнезии при някои предизвикват болки в корема,разстройство.... това второто май и при мен се случва Blush
аз го приемам вечер преди сън,за да не ми се образуват крампи през ноща,и нямам от както го пия Praynig
Обикновено малата и цитрата се водят по-непредизвикващи такива проблеми. В нашето семейство малата е най-харесван в това отношение. Първо пиех вечер, след това започнах на обяд и имам чувството, че така ми е по-добре. Ти какво пиеш?

k@li, мисля, че е добре да посетиш хематолог, заради ниския среден обем на еритроцитите, може да е някаква анемия и трябва да се разбере каква точно е.

Последна редакция: ср, 07 яну 2015, 15:58 от Lemy

# 130
Хайде и аз пак да се изкажа. k@li, това че имаш стомашен проблем и гастроентеролог е поискал изследванията променя нещата. Аз помислих, че имаш нисък хемоглобин без явни причини.
Да, стойностите са показател за гастроскопия (макар да не са чак толкова ниски) и поставяне на диагноза. Вече ако там няма проблем, гастроентеролог ще те насочи към хематолог, но в случая според мен не е нужна друга консултация. Другите показатели се четат на фона на хемоглобина, така че не се притеснявай излишно. И не на последно място, тази стойност не говори за някаква тежка анемия.

# 131
Здравейте момичета,
От много време чета в този форум , но едва днес събрах смелост и аз да се включа.
На 23 години съм като от две години насам страдам от болестта на Хашимото. При мен болестта се прояви като хипер функция първоначално с много изразени признаци - ужасно сърцебиене (120-160пулс) , прилошаване , липса на всякаква сила, липса на МЦ. След три месеца лутане по доктори ми беше открито заболяването. Последва лечение с Метизол и бета блокери, от които косата ми опада. Преминах в крайна фаза на хипофункция като ТСХ беше над измеримите граници. От там нататък аз съм на лечение с Ел-Тироксин 75мг, като последните 7-8 месеца всички хормони са ми в нормата.  Независимо от провежданото ми лечение качеството ми на живот се понижи драстично,тъй като все пак от време на време, а напоследък по-често пак получавам това ужасно сърцебиене ,уморяемост и прилошавания. Въпросът ми е има ли някой друг ,който да е имал такива ужасни и силни признаци на Хашимото и дали някой ден те са изчезнали,защото вече губя надежда и имам нужда да споделя Confused . Казват ,че хората с Хашимото живеят нормално , но при мен не е така...

# 132
  • Sofia
в ФБ има група за Хашимото и днес прочетах,че таблетките магнезии при някои предизвикват болки в корема,разстройство.... това второто май и при мен се случва Blush
аз го приемам вечер преди сън,за да не ми се образуват крампи през ноща,и нямам от както го пия Praynig
Обикновено малата и цитрата се водят по-непредизвикващи такива проблеми. В нашето семейство малата е най-харесван в това отношение. Първо пиех вечер, след това започнах на обяд и имам чувството, че така ми е по-добре. Ти какво пиеш?

какво е това Thinking

# 133
Мацки, от 45 дни съм без хапчета за Хашимотото. Начев беше казал да си пусна контрола сега и ако е в норма да ида след 6 м., ако не е да тичам при него. Дотук добре, днес дадох кръв - ТСХ ми е 3,8. Че е в норма, в норма е, ама не е ли близо до горната граница?
чудя се какво да правя, а в понеделник започвам диета и ми се щеше всичко да е ок, за да мога да си сваля 100-те качени кила по време на бременността Sad

# 134
Форми на магнезия.
http://www.bb-team.org/articles/4680_magnezii-vidove-i-polzi

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт