В очакване на празнични ритничета от нашите сладки ЮНСКИ мъничета. - тема 5

• 28 085
  • 730
  •   1
Отговори
# 615
Привет и от мен! Eudaimonia на мен ми вливаха система с папаверин докато бях в болницата.До колкото знам е за задържане, но не мога да кажа дали инфото ми е достоверно.
Geri ATHINA violetacholkavaаз магнезиq си го пия като витамини, нямам болки, а контркции изключително рядко, но една от докторките, които минаваха на визитация в болницата ми казa-"Пии си ги не се притеснявай, че ще ти навредят.Напротив- в напредналите месеци, ще избегнеш крампи и болки в ставите"Фолиевата киселина и аз още си пия+пренаталните витамини(Supple Maman)
Вили, изглеждаш перфектно.Тоя охльоФ може само да завижда на мъжа ти Wink
 smile3524 за спането вечер-спя настрани, ту наляво, ту надясно.Но през деня често си полягам и по гръб.Идеята с одеялото на руло е много добра-ще пробвам.
Връщам се да ви чета, че достойно сте разписали днес. Simple Smile
За заглавието на новата темичка-супер е!
Катериче-добре дошла.Лека и безпроблена бременност до финала със здраво и пухкаво бебче!!!

# 616
dennni, az sym edna ot pisalite, 4e myja mi use6ta bebeto, no az sym v 20- ta sedmica I 4akam vtoro. Ne znam do kolko imat zna4enie tezi faktori. Pri men beb4o nadiga korem4eto ponqkoga. Vijda se kak se mesti dori ot vreme na vreme. Takova ne6to ne pomnq minaliqt pyt v tolkova ranna sedmica. Mesteneto e mn qsno I ako sloje 4ovek ryka, dokato re6i da myrda- nqma problem da go useti. No qvno ne vinagi go use6tam, za6toto normalno to si se dviji non stop, a moq uset vse o6te e rqdko, a ne kato po natatyk, kyde ima edna duma- koga prydne (izvinqvam se za izraza). Simple Smile

# 617
И при мен се усеща като човек си сложи ръката и се вижда леко , но и аз съм 20г.с и 4дни вече Simple SmileНа мен ми е 1ва бременност . Вечер като легна най-много и най начесто го усещам. През деня рядко ми се случва .
Днес си намерих спортни сутиени по 10лв . взех си 3 цвята  като ги мерих ми се видяха страшно удобни. Имаше и сутиени за кърмачки само по 7лв без банели и те изглеждаха много удобни но не смях  да взема че не се знае кой размер ще стана до тогава, а да ви кажа честно не ми се дават 30-40 лв че и горница ,защото все пак поне два трябва да са, което са си 100лв и то за нещо което ще нося няколко месеца .
Иначе си купих и дънки , но нормални не за бременни , просто по голям размер и тъй като модела е доста ластичен и размер С и размер ХЛ ми ставаше в краката и дупето и си взех ХЛ че колана е по широк и мисля , че поне 3 месеца ще мога да ги нося или поне се надявам .

# 618
здравейте мамчета!някои днес са били на преглед браво за хубавите новини  Hug
то и аз не винаги усещам бебето.преди беше 1-2 дневно леко погалване от вътре,а сега е 5-6 пъти на ден и е по-силно  от преди.само веднъж досега ми се е случвало бебето да си намести дупето и се видя подутинка и погалих местото.от тогава не съм виждала корема ми да се движи,но пък вече различавам малките ритничета от движенията на цялото му телце  Heart Eyes
Елле предлагам да слагаш темичката с заглавието за шала,ръкавичките и палтенцето ,понеже всичко го харесахме.и на мен не ми идват идеи за заглавие на анкета,а заглавието е готово и можем да го ползваме спокойно  Peace
Катериче добре дошла в нашата темичка.лека бременност до термин и здраво бебче на финала   bouquet
Вили що не му тегли една майна  #Cussing out #2gunfire
БейбиЕти хареса ми твоята история Simple Smile
за магнезия -ще поискам от ЖК да ми изпише магнезия,заради тия болки в гърба и ставите.най-вече заради онези схващания на краката които имах миналият месец.а за витамините и аз имам чувството че ме карат повече да ям  Animal Pig
за спането-преди заспивах по корем,а сега заспивам най-вече на лявата страна,но винаги ставам по гръб.винаги когато се усетя,че спя по-гръб се измествам настрани  smile3524
днес много ме боли корема цял ден и гърба.направо имам чувството че това ношпа нищо не действа  Confused
Теди честито предобивки.мойте дънки си ги слагам още даже са ми широки и се свличат без колан гледам че са L-44 Димитровградски,ама са много еластични и сигурно ще мога да ги нося до края на февруари. иначе другите дънките все ги взимах  S-27 EUR .търся си нещо спортно,ама и аз не знам с един номер нагоре ли да взимам или да е същият тъй като пълнея не само на корем,ами и на дупе  newsm78

# 619
Бабинден - Да са живи и здрави бабите, акушерките и АГ!

Катериче, добре дошла! лека бременност и пухкав финал  Hug

bubenceto , Честит Рожден Ден   bouquet (с малко закъснение) Желая ти щастие, здраве и любов и прекрасно, здраво, юнско Бебе. Много лека бременност.

750гр е около 26-27 седмица  Sad Стискам палци за малката Александра. 2012 имаше бебе в МД София - 630 грама. След 3,5 месеца го изписаха! Simple Smile Майчин Дом е най-доброто по отношение на неонатологията.

Притокът на кръв изглежда като едни червени, сини и жълти точки на екрана при УЗто. Червеното е артериалната кръв, а синьото - венозната.

Baby Aty и на мен към края на 8ми ми бяха казали, че бебето не се храни и започва да изостава с размерите, но ходих почти всеки ден на запис на тонове. Бебчо се чувстваше добре и остана до седмица преди термин  Wink Все пак оня по здравна каса нищо не ми беше казал  #Cussing out

Кашмир, аз си го мерих заради опасност от наследствена таласемия, но нямах проблем. Профилактично ми изписаха B комплекс и фолиева киселина. По-ефектично е от желязото. Трябва ти преглед при хематолог. Има фолиева киселина с Б витамини - метанеофолик май  newsm78. Мисля, че не е нещо притеснително.

violetacholakova от някои витамини се дебелее. Жените АГ най-добре знаят от кои не се дебелее, питай..... Пиех О'МАМИ, но сега не мога да ги намеря. От тях нямах оплаквания. Абе как не го  #2gunfire тоя простак

За заглавието на новата темичка-прекрасно е  bouquet!

# 620
Идва преди малко куриера и ми вика аууу колко си качила по празниците направо ти се е разширил таза. Толкова хубава беше, аз сега за 1 месец си се запуснала  newsm78 #2gunfire #2gunfire #2gunfire Rage Rage Rage #Sniper Rage  comp03 bash
 Joy Той човекът може да е искал свалка да пробва, ама не му се е получило. Приеми го с усмивка. Аз с първата бременност имах много по-брутален случай. Един господин ме коментира така: "Който си играе с пишки, така става!"  Shocked. Спаси го само това, че беше мангал от сметосъбирането и реших, че не си заслужава дори да се обърна да го погледна  Naughty.
EllleДива нали щяха да гостуват в БГ  и още може да не са се завърнали.
Да, помня, но останах с впечатление, че ще си дойде веднага след празниците, та за това се зачудих. Аз също пих Папаверин около 2 седм. Както вече са ти казали, ролята му е да отпуска матката и да предотврати контракции. Нещо като Но Шпа. На мен док ми го изписа когато имах болки и контракции и ми помогна. Пих го около 2 седм 3х1 табл.
Магнерота си го продължавам 3х1 поне до следващиет преглед. Някой може ли да ми каже каква е разликата м/у Магнерот и Магнерич. До колкото разбирам Магнерича е български и е по-евтин, а Магнерота май немски и съответно по-скъп. Предната бременност ми изписваха Магнерич, а сега виждам, че масово се изписва Магнерот, та ми стабна интересно.  
За спането - гледам да спя на една страна, предимно на ляво, но както бях споделила, много ме болят ставите и от време на време се обръщам и по гръб. М/у другото преди повече ме боляха раменете, а сега се будя от болка в тазобедрените стави  Rolling Eyes.

# 621
shinzou поред мен взимай с един размер по големи дори и  спортни да са  , аз така бих процедирала , естествено ако не са прекалено големи и не стоят смешно. Аз докато живеех в Англия за период от 3 години варирах между 44-47кг повече не съм била на ръст 160см и всички дрешки са ми от там , но са размер 4 или най много 6 което по нашата е ХС, ХХС , като си дойдох тук  май месец си качих 3 килца от бг вкуснотийте  и така си се закотвих , но все още си носех всичко идеално си ми ставаха . Но сега и 6 килца отгоре откакто забременях е вече нищо не ми става  Joy това са си 10кг разлика откакто съм си купувала дрехите  #Crazy

# 622
Катериче, добре дошла, лека и прекрасна бременност  Hug

Наистина неонатологията на Майчин дом е най-добрата. Шушулче, ако бебето е много зле и е овързано в тръбички и системи, предполагам е нормално да не ти дават да го вадиш и гушкаш. Моя приятелка наскоро мина през това, в момента, в който го разкачиха мъника от тръбичките и даваха да си го гушка и кърми, преди това му носеше изцедена кърма. И повярвай ми, докато е бил зле, на самата нея не и е идвало да го вади от кувиоза. Да се молим на никой от нас да не му се налага да минава през такова нещо  Praynig

Elen4eto5, миналия път бях при доц. Томова, останах изключително доволна. Тя е много добър специалист по фетална ехокардиография. Но, както са ти писали, и тя, и Марков са сред най-добрите, така че на който и да се спреш, няма да сбъркаш Simple Smile

aYnaT, аз преди 3 години съм раждала в Тина Киркова. Не бяха повити по оня стегнат начин бебетата. Наистина бяха в нещо като чувалче и вътре крачетата им бяха увити в пеленки, но не стегнато, можеха да си ги движат и сгъват спокойно.

babyAty, миналия път и аз пих аспирин протект от към 7ми месец, защото нещо в кръвотока през едната артерия беше на горна граница. На последната ЖК ми казаха същото, но понеже бебето си вървеше съвсем както трябва, каза че другия път ще решим дали да почвам да го пия. Каза ми и да кажа на лекарката да обърне внимание на това като отида на ФМ. И аз се сдухах леко, защото преди поне беше по- към края, сега ми се вижда твърде рано. Тези дни ще говоря и с лекарката, при която ще раждам за това. tedi8811, мери се на доплер, не навсякъде по АГ кабинетите има, предполагам затова не го мерят много от лекарите.

# 623
И аз имах подобен случей като този с куриера,само че беше от познат на който му казахме че съм бременна ,той ни каза "Аз знам,виж колко дебела си станала"  Rage Rage Rage Rage (Аз съм +3 кила). Какви са тези хора не знам.
Аз обаче не мога да спя през нощта,а и през деня и е ужасно.Събуждам се през нощта към 04,00 и до 06,00-07,00 няма заспиване.Знаете ли дали мога да пия някакви чайове за това и дали ще ми помогнат  newsm78

# 624
И аз имах подобен случей като този с куриера,само че беше от познат на който му казахме че съм бременна ,той ни каза "Аз знам,виж колко дебела си станала"  Rage Rage Rage Rage (Аз съм +3 кила). Какви са тези хора не знам.
Аз обаче не мога да спя през нощта,а и през деня и е ужасно.Събуждам се през нощта към 04,00 и до 06,00-07,00 няма заспиване.Знаете ли дали мога да пия някакви чайове за това и дали ще ми помогнат  newsm78
ако не беше бременна щях да ти препоръчам чая лека нощ на био-програма.но понеже си по-хубаво чай от лайка за успокоение.другите билки особено тези,които успокояват не са препоръчителни за приемане. някои казват че чаша топло прясно мляко се спи спокойно(май има нещо вярно) защо не пробваш?

# 625
С топло мляко пробвах - няма ефект при мен. Забравих да кажа че заспивам към 00:00 (такъв ми е режима още от преди бременността и така си остана),смисъл че не е да заспивам в 20:00 и да се чудя защо се будя..

# 626
С топло мляко пробвах - няма ефект при мен. Забравих да кажа че заспивам към 00:00 (такъв ми е режима още от преди бременността и така си остана),смисъл че не е да заспивам в 20:00 и да се чудя защо се будя..
то и аз да не мислиш че лягам по рано от 1 часа още преди да забременея.но ми се е случвало и аз да кукам като теб в 5 ,после 7 ставам до 8  сутринта като нямам какво да правя гледам децки по телевизията и заспивам  ku-ku tv

# 627
  • София
Добро утро, момичета. Аз изпратих мъжете на работа и училище и сега на спокойствие чета,каквото поизпуснах от снощи, че много рано лягам напоследък и спя като пън, колкото време има толкова. Провокира ме историята с куриера и другия работник с "остроумните" коментари, да споделя и аз една подобна случка с предната ми бременност.
В тази седмици горе-долу (но тогава ми личеше много повече, защото бях по-слаба), имахме ревизор и беше много тежка проверка на документи и складове... Та сутринта приготвям ежедневните обикновени документи и ми отказа принтера, много се притесних докато го накарм да тръгне и точно тогава усетих бебето, беше невероятно, разплаках се, а един колега ми вика - "Карлсон (Карлсон, защото тогава нямаше много елегантни дрехи за бременни и си ходих с един гащеризон), недей сега рева за един принтер, колко по-важни неща има", но не това е същината - звъни в този момент ревозира и започва да ми поръчва какви книги и папки да му занеса, слушах уж внимателно, занесох му ги, ама хич не ми беше до това, бях си усетила беба...След час човекът пак звъни, "извинете, вие бременната колежка ли сте, може ли да ми дадете някой небременен да му обясня какво търся..."  Embarassed

# 628
Добро утро Simple Smile
Ellle , магнерота и магнерича са едно и също, както и сама си писала-магнерича е на българска фирма, а магнерота на немска.Разликата съответно е в цената, но някой от докторите ми беше казал, че магнерота е по-концентриран и повече действа, затова и цената му е тройна от тази на магнерича(което си е разлика, не е като да са 1-2 лева)

# 629
  • Пловдив
Аз пак не знам дали усещам бебето. С всички ваши истории, за това, че усещате движения още в 16-та седмица започвам да се стресирам. В 20-та седмица мисля, че не усещам нищо или просто усещанията, които имам в корема ги отдавам на други неща (газове, преяждане, пристягане), но не и движения на бебе. Възможно ли е да не го усещам, защото съм твърде угоена? А ако нещо не е наред  newsm78 По принцип не съм параноик и не се вкарвам в лоши мисли без основателна причина. На 15.01 ще го видим (може би трябва да пиша - ще я видим).
Друго, което ми направи впечатление е, че при термин 05.06 аз съм в 20-та гестационна седмица (19 минали + 1 ден - изписва се 19 с. и 1 ден), а има мама в темата (не обърнах внимание на ника), която пише, че е 20 с и 4 дни, което означава, че е започнала 21 седмица. Между 05.06 и 01.06 са едва 4 дни, се получава, че разликата по седмици 19-та + 1 ден и 20та с 4 дни са 10 дни. Пак нещо се чудя какви недоразумения има при моето или при нейното броене на седмиците.
Дано не ви замая с тези цифри и глупости.

Общи условия

Активация на акаунт