В очакване на празнични ритничета от нашите сладки ЮНСКИ мъничета. - тема 5

• 28 082
  • 730
  •   1
Отговори
# 630
Хахаха историите са брутални, явно навсякъде има нетактични хора (мъже) Laughing Обаче Ellle кърти с истории, свързани с цигани  Joy
poohito, доколкото знам е нормално да се усеща не по-рано от 20 г.с. при първа бременност, като осезаемите движения са вече към 25 г.с. - така ми каза док.
Аз пия PREGNACARE с омега 3 витамини - какво е мнението ви за тях. Също исках да ви питам пиете ли калций? Не успях да си оправя всички зъби преди да забременея и се притеснявам да не се влошат много нещата докато съм бременна.
За съня - нямам проблеми, спя си непробудно на всички страни. От една седмица даже не ставам до WC през нощта  newsm44 наслаждавам се, че е временно  Grinning

# 631
poohito, на мен ми казаха, че много рано усещам бебетата, защото имам много тънка коремна стена. Но това, което описват някой от дамите тук, че се вижда как се намества бебето и т.н. не съм го усещала още. Предполагам, че защото пак съм с предна плацента и на практика след нея е бебето.

Също си мисля и, че това за избягване лежането по гръб е, ако плацентата е отзад. Нали кръвотока към бебето минава през пъпната връв, която свързва плацентата с бебето. Моята плацента като е на корема, какво пречи, че лежа по гръб? Ако се сетя ще питам докторката, че ми е любопитно.

С показателите на доплера и аз имах проблем миналата бременност. Не зная дали щях да разбера, че това а е доплер, ако не се беше появил проблема. Мериха нещо точно по пъпната връв и на екрана на ехографа се появяват едни като вълнички и звук се чува.. Как професионално ви го обясних само Laughing Явно не всички ехографи го имат, защото понякога се местехме в друг кабинет за прегледа. Мисля, че се мери на по-късен етап. На мен ми казаха, че стойностите не съответстват на седмиците в средата на февруари. Термина ми тогава беше 17.05. Казаха ми да лежа/седя с вдигнати крака и пих аспирин протект. В крайна сметка стойностите се отклоняваха малко и влязоха в норма и се подозираше, че реалния ми термин е 5 дни по късно, на което стойностите си съответстваха и, което е съвсем възможно тъй като цикъла ми тогава беше по 35-37 дни.

И последно, все забравям да напиша на тези, които се притесняват, че по-честото кървене от носа е нормално при бременност, точно както и кървенето на венците. Особено като пиех аспирин протект много ми се случваше. С тази бремнност по-малко, но се случва.

# 632
  • Варна
poohito някоя мама беше споделила, че е с дата в края на май, може от там да е разликата.  Wink
violetacholakova аз също пия Pregnacare, моят е МАХ, точно защото исках нещо с калций. Доколкото разбрах той е най- богат от гамата им продукти, но аз съм скарана с приема на калций и ми е добре.

Последна редакция: пт, 09 яну 2015, 10:16 от Emily_D

# 633
poohito,  и аз не усещам бебето още, днес навърших 17 седмица и започвам да карам 18та и ми е втора бременност. Различно е при различните майки, мисля, че все още нямаш повод за притеснения

Ellle, май няма особена разлика в двете, като количество магнезий в тях почти не се различават. Мисля, че си е до предпочитание на доктора. На мен ми бяха казали миналия път да си избера едно от двете, пих магнерот. Dessy_, как така магнерота е 3 пъти по-скъп? На една цена са почти, всъщност даже магнерича е много малко по-скъп  Thinking

Арлина, тежката матка в по-напреднали седмици при лежане по гръб притиска една голяма вена, която носи кръвта, обогатена на въглероден диоксид от долната част на тялото към сърцето и белите дробове, за да се окисли отново. И при натиска върху нея на майката може да и прилошее, на мен лично ми ставаше лошо при лежане по гръб след 7ми месец. Май не е заради бебето, а заради майката. Е, разбира се когато на майката и е зле, това вероятно се отразява и на бебето

# 634
Здравейте.
За съня е мляко с мед,не чисто мляко,при мен помага.
Poohito аз съм с термин 06.06 сега съм в 18с и 6 дни аз така си ги смятам,а и на прегледа така ми ги показва,ти трябва да си 19 точно,но сега намерих един калкулатор там ми изчисли точно 19с значи ти си 19с и 1 д ,явно от последния преглед до днес някъде губя един ден  Grinning
При предна плацента бебето се усеща по-късно а не по -рано,не казвам че не е възможно и др вариант,но принципно при предна плацентс дори и при втора бременност е нормално движения да се усетят към 19-20г с. Аз съм така ,второ ще ми е и движения почти не усещам,едно мърдане на ден ,ако изобщо е бебето  newsm78 ,но трябва да е то,направо си ме чуква ...
Аз пия огестан,бях писала че нямам вече голям апетит и после се сетх,че покрай болното дете бях забравила да пия,вчера пих и пак започнах с яденето,дали е от огестана  newsm78 ,някоя мама пие ли го и как е????
По ръцете и около гърдите ми избиха някакви ситни пъпчици и сърбят,да ви се е случвало?!?

# 635
poohito аз съм в 20г.с и 5дни , но моят термин е 25 май затова така се  е получила разлика . В началото беше 1ви юни , но ми го изместиха поради ред причини и си останах при вас , но сега на ФМ се надявам окончателно да ми кажат термин , сигурно съм единствената мама в 5ти месец без сигурен термин  Joy   
За апетита и хапчетата сигурно от някой се качват килца малко като ефекта на бирената мая , която отваря апетита , но аз честно казано съм склонна до някъде да вярвам , че е основно на психическа основа , защото навсякъде всички казват как от витамини и от някой лекарства се появява апетит и съответно когато човек си мисли , че ще му се уголеми апетита то става . Аз пия витамини и съм склонна да вярвам , че от тях ми се хапва повече , но докато пиех и утрогестан положението беше неудържимо , незнам доколко има връзка .

# 636
Фотон, Магнерича е малко по-евтин, но вече наистина е минимална разликата.
cveti_pliv, и аз съм много зле със съня. Последните дни лягам към 23 и към 2-3 съм  Shocked. После заспивам чак сутринта когато стане време да ставам за работа. А цял ден на работа е много натоварено и се чувствам като парцал  Tired.

# 637
Eudaimonia, папаверинът е за отпускане на мускулатурата, т.е. за контракции точно. Аз го пих, когато Но-шпа не ми подейства преди няколко седмици.
АМи не знам дали да го почвам, защото ми каза само при нужда, ама като пия магнерот нали и той е за контракции и не знам всъщност кое трябва да е нуждата - болки или само контракции. Защото аз болки нямам а само контракциите ми зачестиха при седнало положение пред компютъра в офиса. Днес не съм усетила за сега и дано да няма нищо, но и гледам да не се свивам. Не се усещам когато се свивам просто и вероятно затова така се получава.
За движенията аз си ги усещам като леки ритничета, но като си сложа ръката и спира да мърда човека, явно и на него му е хубаво да ме усеща. Иначе корема не го виждам да мърда още, а и аз съм в 20-та седмица.
За съня и аз ставам минимум поне 2 пъти за тоалетна, а в тоя студ снощи като ставах така ме втресе. Понякога и аз се ококорвам и заспивам когато трябва да ставам. А сега дори и да ставам после заспивам обаче сутрин съм като парцал. Мислех си за болничен но така или иначе ставам да водя Ивка на училище и трябва и аз да се оправя и няма смисъл. Веднъж като изляза и после деня си започва, а и в офиса е топличко та ще гледам да избутам още поне месец.

# 638
  • София
Да попитам нещо, тези които имат повече опит с болничните. Понеже ми се наложи да изляза в болничен, поради престоя в болница доста по-рано, отколкото го планирах - имате ли идея дали в тези 180 дни болничен влизат 45 дни преди термин?

# 639
  • Пловдив
Спомних си, като четох за "белите бебета" и циганското обяснение за това, че по принцип и аз знам, че бебетата се раждат бели и за това си има причина (не е сперма) и днес отварям една статия и чета: "При раждането бебетата са покрити с бяла, мазна материя, наречена верникс. " На това вече верникс ли му казвате - алоооо... питайте в ромския квартал да ви обяснят какво е  Laughing Laughing Laughing

# 640
Може, Ellle, аз сравних цените в он-лайн аптеката (аптека.фрамар.бг) и там 1 хапче магнерот е 30 ст., а магнерич - 32 ст. Но не знам цените в другите аптеки как са, магнерич никога не съм си купувала и не знам колко е  Peace

# 641
Може, Ellle, аз сравних цените в он-лайн аптеката (аптека.фрамар.бг) и там 1 хапче магнерот е 30 ст., а магнерич - 32 ст. Но не знам цените в другите аптеки как са, магнерич никога не съм си купувала и не знам колко е  Peace

Фрамар по сравнения които имам много завишават цените

# 642
magi_sveta тези 180 дни болничен са до 45 ден преди раждане, т.е те не влизат в общия кюп.Ако случайно не ти стигнат 180 дена до 45 ден или ТЕЛК е решението или отпуска, ако имаш такава полагаема.Доколкото знам обаче имаше нещо с тези прекъсвания на болничния, но не съм много запозната там.
Фотон преди време имаха коренна разлика в цената магнерота и магнерича, но сега явно са ги поизравнили.Тъй като аз си пия магнерота и не съм се интересувала от цена на магнерича скоро Simple Smile

# 643
  • София
Dessy_, благодаря ти. Ако са без тези 45 дни ме устройва идеално, с тях ми се пада 186... Отпуск имам, но нещо ми говориха, че е по-добре като съм започнала болничен да не го прекъсвам и после пак да го подновявам, а на 13ти съм на преглед и трябва да го измисля, иначе че трябва да лежа и да си почивам е ясно (10 минути на студено и започват едни контракции). Аз съм редовен докторант и като цяло мога да си работя лежешком и на лаптопа, без да има нужда де се юркам с общественополезен (полезен за началството) труд.

# 644
  • София
Привет, момичета!

И аз съм за това заглавие!

И аз се замислих наскоро същото за витамините дали оттях не ми се отваря повече апетита. Ама пък ме е страх зимния сезон да не пия особено с дете, което ходи на градина. Аз даже си пйвам и по ампула вит.Ц, като усетя нещо.

За спането аз по принцип си спя настрани, но понякога, като се събудя, съм по гръб. Но все още не усещам дискомфорт, май е рано.

Пишете, че пиете дори профилактичо магнезий, а на мен ми ги спряха след прегледа, като се установи, че всичко е наред  newsm78

Нали ви се оплаквах, че ме боли кръста и по някое време през деня на работа вече място не мога да си намеря. Сега ще си поръчам възглавница и да видим дали ще ми помогне.

babyAty, не те напускат теб емоциите Wink Всичко ще бъде наред!

Общи условия

Активация на акаунт