В очакване на празнични ритничета от нашите сладки ЮНСКИ мъничета. - тема 5

• 28 078
  • 730
  •   1
Отговори
# 645
Здравейтеееееееее:)
+1  и от мен за заглавието.
  И аз още не усещам бебчето, въпреки, че ми е втора бременност, а толкова ми се иска вече.
 При първата бременност и аз пих магнерич, но изобщо не помня цена.
Бубенце, аз пия Огестан и за това ли аз постоянно съм гладна, но все още пия и утрогестан.
 За съня засега и при мен няма проблем, спя си и през деня. През нощта ставам до тоалетна няколко пъти, но аз съм свикнала от малка съм така и това не ми пречи толкова.
 За плацентата АГ ми каза ,че е разположена странично, но не знам какво че рече това Embarassed

# 646
Здравейте и от мен  Wink
+1 и за мен в темата.
Момичета, искам да попитам до кога пихте фолиевата киселина? Аз съм в 17 седмица и 5 дни и докторът ми каза, че е добре да продължа да я пия.

# 647
  • София
maia_an, понеже съм на вълна ремонти (а за да се случи ремонта, трябва човек да има идея за обзавеждане) - виж какво легло тип-сандвич открих http://www.mebelibanko.com/153_%D0%94%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0 … D0%B1%D0%BB%D0%B8. При мен детската ще е с едно такова и едно в същия стил с три чекмеджета, за да си има всеки чекмедже (в различен цвят разбира се). Когато живеехме в Пловдив, малкия спа на "долния етаж" без повдигане три години, не е било студено и си бяхме свикнали, в  никакъв случай не е бил като на гости и вечер опираше леглото му почти до бюрото на каката, но в стая 3х3 метра нямаше много варианти за две деца.

# 648
  • София
Момичета,

споделяте за детските стаи, че и нас това ни чака. И ние нямаме много място и затова се отказахме от леглата тип сандвич, защото, като се издърпа леглото и не знам какво ще стане в стаята. Засега съм на идеята легло на два етажа, като може би ми се иска повече да се разминават малко, като този тип http://www.detskistai.com/index.php?m=320&lang=1&product … 8F%20Arcadia%2012
Мисля стената, която е към леглата да е синя и на нея да залепя стикери с луна и звезди.
Отсрещната стена мисля да е с фото тапет.
Трябва да поогледаме първо дали ще можем да купим някакъв готов модул, въпреки че си мисля, че накрая ще трябва да поръчваме, за да можем добре да оползотворим малкото пространство.

# 649
Това легло е много хубаво,но нямаме място за нещо толкова мащабно. Скоро купихме нов гардероб който заема изцяло едната стена и много ни ограничава,освен това се отопляваме с печка и трябва да се съобразяваме около нея да е свободно. По другата седмица тръгваме  на обиколка пак

# 650
  • София
При нас предимството е, че започваме всичко отначало, но и аз не знам дали ще имаме място за такова легло. Не сме мерили още.

# 651
  • София
*Sladkishka*, мисля, че леглото е супер. Всъщност снощи много гледах точно детски аранжировки, тези с две легла определено са по-добре с отстъп, иначе е доста прихлупено и "казармено" с традиционния тип двуетажно легло. Моите искаха двуетажни от Икея, от тези, които отгоре е леглото, а отдолу бюро. Направих 3Д модел на стаята с три такива легла и се почувствах като преди 16-17 години във военното училище - изглеждаше потресаващо. Затова затърсих друг вариант, при който да се поберат три легла, две бюра, два стола, нещо като ракла (все пак някъде трябва да се прибират завивките), някоя и друга полица за подреждане на книги и така стигнах до този вариант. Долното легло се тегли навън само за сън.
И ние започваме всичко отначало, но пък ще имаме доста ограничен финансов ресурс, защото си има доста задължителни неща по едно ново жилище (хол няма да правя сега, но кухня, спалня, детска - няма как), така че няма да има разточителство и излишен лукс, но все пак ми се иска нещата да вървят в една идея и да са надградими, а не  всеки път да сменяме всичко отначало.

Ето малко смели футуристични предложения за детска стая http://www.domigradina.com/%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%B8-%D0%B7%D0%B0 … 1%82-tumidei-spa/

Последна редакция: пт, 09 яну 2015, 16:01 от magi_sveta

# 652
Как сте мамчета? Днес голяма активност във фейса има  Simple Smile Викам чакай малко и тук да раздвижим темата  Grinning
Аз в момента пия само витамини"Витамам"(ама снощи забравих  Embarassed) и не съм забелязала да качвам от тях(даже нали споменах,че дори малко съм отслабнала),но когато пиех(и поставях) утрогестан,определено качвах като замаяна  Confused Е,то не е сигурно,че е от това,ама при мен така се получи  Rolling Eyes
Днес тъкмо се поуспокоих малко,че корема ми се струва по-издут,докато преди няколко дни направо ми се струваше,че намалява  Confused и отивам в офиса и си пускам Нова ТВ и гледам интервю на Черната Златка,как разказва за загубата на детенцето си в 7-месец  Sad Много гадно ми стана  Cry Всичко е било наред и изведнъж един ден усеща,че бебето е спряло да рита и се оказва,че сърчицето му е спряло  Cry Значи спокойствие няма да има докато не ги родим живи и здрави и не минат всички първоначални изследвания на бебенцето,които да установят,че всичко е наред Sad
Оф,добре,че остават само 3 дни до мечтания преглед Praynig Whistling
Имаше и по-други неща май да коментирам,ама се разсеях и забравих  Whistling Засега това е от мен  Flutter

# 653
milady Много е гадно това със Златка Димитрова,гледам да се въздържам от такива неща,че е много зле положението иначе...

Bonswa Аз фолиевата киселина я спрях в края на третия месец,но при всяка жена е различно.Има жени които я пият до края на бремеността,има такива които я спират след третия месец.Това е по преценка на д-р.

# 654
Милади, после тревогите стават в пъти повече Wink.

# 655
О,да Шушулче обедена съм в това,но са от друго естество  Rolling Eyes Абе нали има приказка - майка да имаш,майка да не си - постоянно явно ще сме в тревоги за дечицата си  Confused

# 656
Милади и аз много се притеснявам вече нямам търпение да идва май месец и да съм в 9ти месец ,даже направо да  си гушкам бебчето . Имам чувството че навсякъде са взели да пишат и да дават за недоносените бебета и как българия е една от страните с най-висок процент недоносени бебета , не знам преди сигурно не съм им обръщала внимание . Миналия ден бях влязла в темата за недоносени , а знам че не е добре да се настройвам така , но от друга страна ми се иска ако не дай си боже нещо стане поне малко да съм подготвена . То не, че за такова нещо човек може да се подготви , но поне някакви познания да имам .
После уж си викам няма да чета , всичко ще е наред , абе параноя съм и аз голяма , но честно казано това ми е най-голямото притеснение.

# 657
  • Пловдив
А, когато се роди бебето, а това, че има болести по бебетата и после по децата и после в каква компания ще попадне, добре ли го възпитавам и после ще има ли партньор в живота, добър ли ще е той/тя и т.н. и т.н.
Света е пълен с неуспехи на различни хора в различни етапи от живота им и все пак има доста хора, които се раждат живи и здрави бебета, порастват живи и здрави и живеят един нормален живот. Ние сме едни от тях и не е ли по-добре да вярваме, че и децата ни ще бъдат.
Може да... Може да се случи най-лошото, но може пък и да се случи най-доброто. Може децата ни да имат много повече от нас, повече знания, възможности, средства, повече щастие. Не е ли това по-правилна посока за мислене.

# 658
pohitoo напълно си права,че това е правилното мислене,но пусто му притеснение не знам откъде все се прокрадва  Confused Иначе по принцип съм много положително настроен човек,ама сега не знам какво ми става,явно е от хормоните  Embarassed

# 659

pohitoo определено съм съгласна , но и аз като Милади ,май от хормоните нещо ми става . Аз съм страшно позитивен човек ,даже приятели ми казват ,че съм прекален оптимист , но незнам защо тези мисли ми се прокрадват , но явно не е само на мен . От тук нататък само позитивизъм , никакви черни мисли  Naughty 
Мен може би по-скоро ме плаши миселта , че може да стане нещо за което не съм подготвена . Аз съм човек на който всичко му е подредено обичам да си правя планове за всичко и да съм винаги подготвена . Както и да е  вече само позитивни нагласа ще имам .

Общи условия

Активация на акаунт