Зимна феерия настана, АПРИЛЧЕ танцува в корема на мама - тема 9

• 31 097
  • 771
  •   1
Отговори
# 105
maceto85  на мен днес се пробваха да ми мерят тоновете но не се получи много добре - рано е но от следващия вече ще започнат да ми ги мерят.
И на мен ми се ходи на 3 седмици но ходя в Сливен на ЖК(на 100км ми е), а и откакто съм в болничен ги съчетавам, гледам да ходя 2-3 дена преди края на текущия ми за да мога да си взема нов, а всеки ми е по 36 дена.

Момичета днес си направих равносметка, че за бебето имам една шапчица(първата покупка), 13 бодита и нищо друго, стигам до извода, че или не знам какво друго да взема или ме привличат само бодита  Mr. Green

# 106
Мисля, че бодитата са чудесна инвестиция Simple Smile Аз днес взех първото костюмче от H&M и ММ много му се радваше, макар, че му се стори ужасно малко.
Аз не знам какви съвети да дам за температурата, но ми звучи страшно Sad Дано да нямаш вече и да не вдигаш повече.
Момичета -какво е слушане на тонове - това където му слушат сърцето ли? На мен АГ-то нищо не ми е казвала, но като ми се наложи да ходя в болницата му слушаха сърцето на бебо и му го записаха - казаха, че било задължително. И даже се изненадаха, че много добре се чувало - но то просто така беше застанало.
Аз още от сега готвя - правя боб, а ММ прави домашен сладкиш Simple Smile Утре ще правим баница за Коледа, а другите ще ще са от нашите   chef

# 107
  • София
Rafi_11 еми да път си е за теб. Мен ще ме започнат с тонове от 28-ма седмица живот и здраве така че има време

margaritka_malka доколко съм виждала, понеже на моята док кабинета е до този за тонове, е слагат едни колани около корема  и правят записи.

Аз тъй като празнувам две коледи за тази нищо не приготвям , свекито ще направи всичко, за тази на 6ти януари май ще трябва да я приготвям аз  Wink

# 108
Да, слагат ти два колана под които една малка джаджа,която улавя сърчицето на бебо и седиш около 20 мин така докато стане записа,който изглежда като кардиограма.Целта мисля е да се види дали има контракции,да се чуе сърчицето за друго не знам.

# 109
Меря кръвно с "ръчен апарат" sendo. Честно казано без да съм бременна винаги ми е било 120/80. Аг-то каза че имало значение какво е кръвното преди бременност, защото за някой с редовно 100/70, 130/90 би било много високо, но за някой като мен 130/70 не е опасно. Репродуктивния специалист ми каза, че е по-опасно долната граница да не вдигна над 90. А тя за момента повече от 80 не ми е била, варира към 70 дори. Та затова се успокоих днес, но истината е че доста ме притеснява вероятността от високо кръвно!
 Днес така и не отидох по доктори, само по магазините и пазарите за последни приготовления Simple Smile Освен неописуемата умора, че ми се събира трети ден физическо натоварване повече от колкото мога да поема, друго не изпитвам!  Sunglasses

Вчера и днес бях цял следобед с една и съща приятелка, и днес тя забеляза, че за разлика от вчера корема ми е много изхвръкнал. Като се погледнах наистина е така. Направо не ми се вярва за една вечер какво се случи!!!  Shocked

За Коледа така съм ги наредила вече 6-7 години, че съм за завиждане - на 24.12 в свекито, а на 25.12 през деня в нашите. Направих днес един Американски сладкиш с много ябълки и стафиди на 4 отделни печива и ще го подарявам на 2 приятелки и за нашите и свекито и утре баницата ще е от мен и 2 салатки. Толкова, за повече нямам сили. А и имам толкова подаръци да опаковам! Много обичам като се напълни в къщи с подаръци!!! Laughing

# 110
welinity апарата на сендо ми го препоръча докторката при която си правих ФМ, иначе и аз съм чувала, а и от опит(защото бях си купила един и го връщах после),че електронните не са много точни. Моето кръвно преди да забременея беше 90/120 към склонност да го увеличавам. Като забременях стана 60/80 и от тогава плавно се качва по малко, сега ми е 60/110, дано се задържи.Права си, че за всеки е индивидуално но трябва и да си имаме едно на ум. 

# 111
За утре ще се опитам да направя тиквеник и турско ашуре. Надявам се да се получат. Другите неща ще ги сготви свекървата. Маце, ако не е тайна, ти каква си по народност, че празнуваш на 6ти? Четох, че арменците ядат на Коледа риба с ориз и агнешко. Звучи ми здравословно и интересно, и изобщо са ми интересни чудждите обичаи и кухня...затова питам.Ти какво ще готвиш?

Вчера правих сармчки. Днес правих рьощи за малката, всичко си изяде. Само за храна мисля, не чистя, не върша домакинска работа, само готвя! Не ми се мисли какво ще показва кантара след празниците!

# 112
  • София
Ооо, подхванали сте любимата ми тема - баровете и дискотеките=)
Напоследък не ми е толкова трудно да отказвам, защото нещо взе да ми писва. Ама колкото по-рядко ходя, толкова по-хубаво ми става. И така оня ден ходихме на пицария и после в един мой любим бар. Е, добре че беше милото да каже "Тръгваме си", можех и до сутринта да си откарам.
Но снощи, след гостито той отиде с едни приятели замалко, ама аз мислих, мислих и отказах - музиката щеше да е доста по-силна, щеше да има повече хора и да се притеснявам дали няма някой да ме блъсне. И за капак - бях уморена и мноооого наядена.
Добре че напоследък след като се наям обилно (както стана снощи) ми става много тежко и не мога да мръдна... та се въздържам. Но си зависи и от мястото.

amy_lee - денят на голямото готвене у нас беше днес=)
Коледна вечеря с приятели и направих най-вкусните котлети на фурна в живота си! Направо ме хвана срам по едно време =)
За утре - майка ми и свекърва ми, както и сестрата на мъжа ми са поели щафетата, едвам ги убедих аз да направя питката. Та ще ги чакам да цъфнат в нас привечер и ще видя какво са направили. Но традиционно на масата на Бъдни вечер имаме сармички - зелеви и лозови, майка ми е просто факир, боб в глинен гювеч (от свекървичката), постни чушки, тиквеник, туршия, аз понякога правя и салатка, питката, ядки, плодове.
Мисля да направя и една орехова разядка този път.

Giada - и аз напоследък си възвърнах желанието да готвя и ми се върна апетита, направо не ми се мисли. Само ми се виси в кухнята, хаха. Ама с това среднощно ставане за ядене много съм се притеснила... =)

Ще взема и аз да си купя най-сетне уред за кръвното, май покрай бременността почнах да давам отклонения и ги усещам по едно единствено нещо - болките в главата. Днес направо така ме цепеше, че се принудих да пия парацетамол.

Уф, мен нещо от сутринта ми е тежко ниско долу, не знам дали защото шофирах рано-рано. Ама снощи областта около десния яйчник я усещах твърда, може беба да си е заклещила нещо там, знам ли. Ей сега и като знам, че след няколко дни ме чака път (Маце, към вас отивам, хаха), почвам да се вкарвам във филми =) Да не изпадна от класацията =)

# 113
  • софия
Здравейте.Днес е голямото готвене за мен, тази година ще бъдем със свекърва ми, брат ми и снаха ми и бебето.Та за днес тиквеник,пита, сърми, чушки, боб на фурна.Светли празници, априлки  bouquet!

# 114

Добро утро, момичета   bouquet

Запретнахте ли ръкави с гозбите вече? Аз пиивам кафенцето и започвам Simple Smile

Маце   Беше права и аз след хубава почивка се чувствам много добре. Само дето ме стреснаха онзи ден, но и те хората се застраховат, че всичко е наред.

За тоновете е рано още, на мен в болницата трудно уловиха пулса на бебето точно с машината за тонове, акушерката ми обясни, че по принцип тези машини са за по-големи бебета и по-трудно става в по-ранни седмици от бременността. 

Весели празници на всички  Hug

# 115
Пожелавам ви и аз светъл празник! Нека готвенето започне сега!

Опасявам се, че бебето ми расте огромно, така го усещам. Ритка ме навсякъде. Следващия ми преглед е средата на януари, та тогава ще се разбере..

На барове не ходя отдавна, когато имаме свободно време, ходим по скали...

# 116
  • Sofia
Момичета, почерпете се с една виртуална тортичка за мое здраве   party023 Tada
Днес съм рожденичка! Желая на всички ви весели празници, само положителни емоции, незабравими мигове с любимите хора, много щастие и любов и най-вече да сме живи и здрави и ние и нашите бебчета!  Hug   bouquet

# 117
  • София
Giada македонка съм Wink, при нас Бъдни вечер е на 6ти, правим същите неща като тук + риба, рибата много ми липсва тук на Бъдни. Тъй като 6ти тази година е през седмицата май няма да ходим при нашите и ще си уважя празника тук. ММ покрай мен намазва също две Коледи Simple Smile  как ще е голямо бре тамън си е детето Simple Smile

Ро3и къде ще ходите?

Shantel Честит рожден ден!

Carry  абе почивка си трябва, само че на мен седенето вкъщи не ми се отрязява добре на психиката, но от днес ММ е вкъщи и няма да мисля за глупоси. Днес се събудих адски гладна и ми се доядоха палачинки, бързо спретнасх едни с мармалад без захар

# 118
Shantel честит рожден ден, желая ти здраве, щастие и късмет.
Вчера говорих за болничните с шефката ми и тя взе да ми разтяга някакви филми, че счетоводителя като ги предавал, те се отразявали на другия месец в НОИ, пък от там и те ги бавят и може би е заради това, дрън-дрън.
Да се отчета-снощи бяхме на банкетче, първо в ресторанта на един хотел, музиката беше нормална, позабавлявах се, поиграх си и всичко вървеше страхотно докато не се заядоха за дискотека.Е, отидохме, но НЯМА такава пародия.Претъпкано буквално, за пръв път виждам такова нещо, пушеше се и на всичкото отгоре както си няма място всеки беше тръгнал да обикаля по дискотеката и нон стоп трябваше да се пазя.Накрая ми писна и след 30 мин. престой вдигнахме гълъбите.

# 119
  • София
Честит рожден ден, Shantel   bouquet Tada bdbaloni

Маце, ще отскочим до Скопие за няколко дни (ти от кой град си?). Най-добрият ми приятел се сгаджоса преди време с една македонка и пада голямо пътуване, та сега ще й ходим на гости. И най-хубавото (манията ми за пазаруване се обажда) - оказа се, че това е градът, където е най-близкият ни магазин на любимите ми Accessorize  txtloves Heart Eyes Heart Смятам да си похарча коледния бонус там, ха ха.

Мария92 - това с болничните е абсолютна глупост. Ако работодателя ти ги е предал навреме, от НОИ наистина са супер бързи. Кофти за дискотеката - ама аз и преди да бях забременяла тия фактори ме побъркваха.

Леле, бебчето така ме ритна преди малко, че направо се разтресох цялата, както си лежа на дивана =)

Общи условия

Активация на акаунт