Зимна феерия настана, АПРИЛЧЕ танцува в корема на мама - тема 9

• 30 937
  • 771
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Giada, мерси за рецептата! Лесно и бързо.. Аз как не се сещам за това пандишпаново тесто, а то е толкова вкусно!
Споделям последното, което направих:

Скрит текст:
35гр. какао
1 лъжица брашно
щипка сол
5 яйца
150гр. захар

2/3 от захарта се разбива с жълтъците, а останалата се добавя към предварително разбитите белтъци.
Двете смеси се добавят на равни порции към пресятите брашно, какао и сол.
Това го изпичам и аз на тавата от фурната.
Кремове - каквото ми дойде на момента. Най-често разтопен шоколад със сметана, че сме големи фенове вкъщи.

Daisy - лекцията е на тема "Уроци по кърмене", 15 януари от 11 часа в Iventas, шоурума на Avent.

Иначе моето мъниче и аз често го усещам, когато ми подритва я пикочен мехур, я бъбрек  Joy

# 61
Аз бебка я усещам и от двете страни, но винаги под пъпа, много и се радвам Simple Smile За момента времето ми минава много бързо, защото още си работя, а и изпити имах, нямам много време да се замислям. Имам страхове и те са свързани с това дали ще успеем на време да се преместим и дали ще сме подготвени с всичко необходимо за бебето  Rolling Eyes

# 62
Добър вечер шкембенца  Hug
На мен времето ми минава страшно бавно, но като се замисля кога видях  EFP - сякаш беше вчера  Crazy
Аз днес отидох да си видя питомниците в училище предпразнично и им занесох банички с късметчета, но за съжаление много малко бяха на училище. Ама то и аз за седми час отидох, как ли си помислих, че 12 клас ще са всички там  Joy
Мушмурела я усещам долу в ляво, защото там са и крачката. Доки каза, че се е настанила по диагонал  hahaha

# 63
Daisy те колегите как да ми го спестят, като не знаеха, че ще има основно, то и аз не знаех разбрах на момента. Нищо хем ще имам да взимам един ден компенсация. Моето време минава толкова бързо, че не мога да ви опиша. Днес толкова се ядосвах с малоумници в офиса, че няма думи. Все си повтарям, че няма да троша нерви, ама като не мога, като ги приемам лично нещата и искам всичко да е изпипано. Прибрах се супер изморена, като в началото на бременността - пребирах се и лягах да спя ☺️
Шомпала го усещам основно вечер когато си лежа спокойно на дована, то в напрегнатото ежедневие нямам време да мисля дали, къде, кога и как я усещам. Ама след месец като си остана у дома ще имам време да се наслаждавам ритниците й 😍
На ММ съм му купула зеге т.е инструмент за рязане на дърво, с лазарно насочване и не помня какво още имаше, че го взех преди 2 месеца 😄 Той се занимава да майстори разни неща, на всички приятели нареди ламината, само в къщи докато свърши нещо вълна ми излиза да повтарям "хайде", но това е типично мъжка черта 😃😃😃

# 64
Момичета, някой пробвал ли е новата услуга на НОИ да си изчисли майчинските на сайта им? Аз днес (с помощта на счетоводителката ни) си поиграх малко и резултата много ми хареса  Joy Joy Joy
Между другото, ареолите ми са станали невъобразимо големи. Освен това вече не са добре очертани, както обикновено, а сякаш по-тъмната част се разпространява..... Blush Съжалявам, ако на някой му се струва неуместно.... Blush Позачетох се тук-там и се оказа нормално, но на мен ми е странно, а ММ направо умира от смях с мен.  Joy Освен това, нали си стоя в къщи и се чудя каква простотия да свърша, онзи ден четох някаква книжка в която имаше обяснено как се изцеждат гърди и реших да пробвам да следвам оказанията и ...... то взе, че излезе нещо (коластра най-вероятно) та чак се попритесних да не съм сгафила и повредила нещо, но няма да го мисля сега и определено няма да повторя докато не ми се наложи наистина.  hahaha

Последна редакция: пн, 22 дек 2014, 20:55 от megimagi

# 65
  • София
И моя шмъчорандо рита само в ляво, от дясно не що тъй не знам, но за да се разрита лягам на дясно, много е кротък милия, аз много го ръчкам и тормозя  Simple Smile

А колко е максимума за майчинството? И първите 45 дни като болничен или майчинство се изплащат? Много ли се чака за тях? Че знам че има някакви забавяния  newsm78

# 66
А колко е максимума за майчинството? И първите 45 дни като болничен или майчинство се изплащат? Много ли се чака за тях? Че знам че има някакви забавяния  newsm78
45те дни се водят майчинство и се бавят в зависимост от счетоводителката ви. Пристигайки в НОИ максимума е 2 седмици за обработка. Ако има проблем веднага ще бъде върнат за поправка. На мен никога не са ми закъснявали болничните (дано и сега да е така). За размера на майчинството не съм сигурна, но мисля че ако е над осигурителния праг, ще взимаш колкото е той Peace. Не би трябвало да има разлика между заплатата и майчинството,особено за тези, които работите до последно. И да има разлика тя е минимална.
Мегимаги С първата бременност се случи също и с моите гърди. Ужасно огромни и тъмни ореоли имах, но то и самия бюст много ми порасна. По добре не изцеждай нищо повече, ще направиш беля Peace

Някой знае ли през колко време мога да взимам парацетамол, след като Т не пада Rolling Eyes?

# 67
До колкото разбрах, 45-те дни се плащат като майчинство. Колко ще се бавят, нямам идея, но аз лично с болничните нямам проблем. Имаше леко забавяне само с първия, но всичко зависи от това колко навреме ще ги носи счетоводителя. При нас ги носят при първа възможност, а не чакат последния срок. Що се отнася до максимума за майчинство, за първи път чувам че има такъв (ако се отнася за сума де, иначе е 12 месеца- 90% от заплатата на която си била осигурявана, после 12 месеца на 340 лв. за сега). Ако някой ще се пробва с изчисляването в сайта на НОИ, да знаете, че ще ви трябва дата на термина и информация за брутно и нетно възнаграждение за декември, януари и февруари, евентуално. За предишните месеци програмата сама си тегли информацията въз основа на внесените осигуровки. Освен това, да знаете, че се получава сума за възнаграждение за работен ден, не за месец. Аз лично я сметнах по 22 работни дни средно и смятам, че се получи.

# 68
  • София
Благодаря момичета за обяснението, аз взимам над максималния осигурителен праг така че с майчинството ще взимам по-малко отколкото взимам сега,  аз до сега слава богу в живота ми съм имала 3 болнични и все са били до 3 дни и не съм чакала от НОИ, но нашия отдел е много изпълнителен и внасят болнични много бързо. Просто март месец ще е напрегнат обаче за сметка на това април ще дойдат паричките Simple Smile

# 69
Относно майчинството: За 410 дни /които са образувани от 45 дни преди раждане + 365 дни след раждането/ се получава 90 % от среднодневната брутната РЗ/осигурителния доход, но не повече от среднодневната РЗ за периода. Всъщност максимум си има и той е около 90 % от максималния осигурителен доход, който за 2014 г. е 2400 лв, за 2013 е 2200 лв., за 2015 ще бъде 2600 лв. за съжаление мамите при нас няма да може да се възползват от него, защото ще хванат само месец януари.
Маце щом си на максимален осигурителен доход ще получаваш ~ 111 лв. дневно майчинство, като размера на майчинство варива в зависимост от броя работни дни в месеца мисля, за това последното не съм сигурна.

# 70
  • София
Добро утро, дами!
Гледам снощи готина тема сте захванали, хаха =)
И аз като смятах, сама и във форума на КИК, ми излизаха по 111лв някъде на работен ден.
А от периода за 2015 май хващаме два месеца - януари и февруари, или се бъркам?

В крайна сметка, на мен са ми толкова сложни тези неща, че сигурно накрая няма и да се усъмня, ако нещо получа по-малко пари (или пък повече, хехе).. Сметките им ми се струват толкова сложни=)

# 71
  • София
Наистина майчинството се изчислява на ден, не на месец. Вземат се 90% от заплатата и се делят, ама не знам на колко дни, за да се получи дневна база. После тази дневна база се умножава по броя раб. дни в съответния месец. Което според мен е прецакващо за майките, понеже те са майки и събота и неделя все пак, не само в работните дни. Да не говорим колко е неприятни в месеци като април, май, декември, когато се събират много празнични дни.

А в крайна сметка болничните по време на бременност каква роля играят? Аз не искам да пробвам калкулагтора на НОИ, че тъкмо имах що-доге хубави осигуровки и сега ако се окаже, че заради болничните много ми е спаднало, ще си разваля настроението.

Да

# 72
  • София
Вие записахте ли магистратура?

# 73
  • София
Добро утро, дами!
Гледам снощи готина тема сте захванали, хаха =)
И аз като смятах, сама и във форума на КИК, ми излизаха по 111лв някъде на работен ден.

В крайна сметка, на мен са ми толкова сложни тези неща, че сигурно накрая няма и да се усъмня, ако нещо получа по-малко пари (или пък повече, хехе).. Сметките им ми се струват толкова сложни=)

Same here,  трябва поне едно онлайн банкиране да си пусна, идея си нямам колко пари сега взимам, всичко е в ММ че аз дойда ли до пластика се самозабравям, благодарение на него успяхме сами и сватба да направим и апартамент да купим  Simple Smile  Я кажи струва ли си намалението в H&M?

# 74
Оф, от сутринта с неприятно, ама ... снощи два пъти ми тече кръв от носа, случвало ли ви  се е? Нямаше видим причина да се случи, първия път без да искат ме удариха съвсем леко в носа в ляво, а тя дясната ноздра потече, до 3-4 мин с тампон със солена вода спря. Честно казано не се притесних, но 6 часа след това, докато се прготвях за лягане и си издухах, не мнгоо силно по спомени, носа отново потече кръв от същата ноздра, пак за 5мин го спрях със солена вода. Е вече се притесних... измерих кръвното 140 на 75 или поне на мен така ми се строи. Повече не ми е текло, ама със задаващите се празници...Тази сутрин мерих кръвно и 135 на 75 и сега колкото и да не ми се ходеше при АГ-то мисля да я посетя, поне да го видим мъника и да видим тя какво ще каже. Иначе снощи на вечерното прослушване   Blush, тупка му сърчицето, днес пак си го усещам да шава, ама пусти страх, а и тоя фраксипарин дето го слагам през ден, се чудя дали е възможно да е от него... оф.... newsm78

Mohita - аз магистратурата мисля януари да си подам документите и да запиша пролетния семестър. Даже се чудя дали да не я изкарам цялата.

Тоя калкулатор го пробвах, от любопитство. В началото не вървеше въобще при мен, сега вече решиха проблема. Но тия последните месеци не съм си изяснила какво вземат за бруто и нето като съм болнични.

Общи условия

Активация на акаунт