Мартенче закрачи вече, с мама ходят надалече!

• 50 725
  • 400
  •   1
Отговори
# 270
Радева, наистина сте си прекарали добре на рождения ден на малката, да ви завиди благородно човек Simple Smile Разбирам те за обемните играчки и липсата на място. И при нас вече взе да става сериознен този проблем. В момента сме сложили холната ни маса в един ъгъл, заради детето и върху нея сме наредили по-обемните й играчки. Но като ни дойдат гости и се започва едно местене на всичко, все пак трябва масата да се използва.....абе страшна и забавна работа Joy но няма как, нали трябва да са щастливи децата.
След като нашия рожден ден мина отдавна сега съм на вълна да купувам на Дени други обувки, искам и пролетно якенце да й взема.Обувките, с които е в момента са на КК, но вече доста са се съсипали. Може би ще й взема още едни за активно ходене и някакви маратонки ми се иска. Но пък е и с малко краче и ще падне голямо търсене Sad
Лека на всички от нас  Heart Eyes

# 271
Хубаво беше всичко, но се скопосахме. Малката направи алергия към нещо, най-вероятно риба, но аз не съм убедена. Ръцете и крачетата й са петносани. Коремчето, гръбчето и главата са чисти. Бяхме на лекар вчера. Изписа Фенистил, но засега подобрение няма. Последният път като прах дрешките без да искам налях повече прах. Чудя се да не би да не са се изплакнали хубаво и това да е причината. Риба е яла и друг път без проблем. Освен това тя хапна буквално 2-3 хапчици. Пие си лекарството и много вода, в петък сме на контролен преглед, дано премине до тогава.
За обувките, купих от Дайхман много сладки пролетни обувки с лепки на Хелоу Кити, 19-20лв бяха. Леля й щяла маратонки да купува за подарък. Та мисля с тези обувки и маратонките ще изкараме до сандалено време. Хубаво пролетно яке с качулка купих от Киндерланд, на РД на детето дават 30% отстъпка и се възползвах.
Поздрави на всички, стискайте палци да минат пъпките, че е като петниста хиена  Laughing

# 272
 Radeva-87 ,надявам се обрива да не е сериозен. И на малката рожденият ден мина весело поканих няколко деца на по 2-3 годинки обърнаха апартамента и много се забавляваха еми само хапваше гризинки и тортата и хареса  много е лакома милата . Тортата я направих от цветни блатове и крем от заквасена сметана и маскарпоне . И ние сме така с играчките навсякаде са имаме и кола в която може да се вози ,но сега предпочита  да я бута и се учим да приспиваме куклата  . Бях ме и на преглед тежи 9 .100 и сме 73 см не плака по време на взимането на кръв и се закачаше с всеки на прощъпулника малката хвана златно колие  Grinning Днес и пробихме ушите в момента на пробиването се разплака и след 1 минутка започна да се смее. Хубав ден .

# 273
Момичета, здравейте!Как сте?Алекс тези дни е мого активен, но и аз гледам да го извеждам следобед навън на площадката, за да се изморява и после да спи като къпан. С растежа на новите горни зъби ми започнаха и проблемите. Вече имам само едно кърмене, което е истинкси кошмар. Непрекъсанто ме хапе или стиска устата здраво, в резултат на което зърното  на едната гърда ми се наду и е силно зачервено, та стигнах до извода, че вече му е врема  за отбиване. Сега обаче съм пред дилемата с какво да заместя имайки предвид, че не пие АМ, не харесва разредено кисело мляко с вода и не иска да пие и прясно мляко чисто.С една дума  единственото решение за което си мисля е да му давам твърда храна с по голямо количество от по-горе изброените.

# 274
Tanya and Alex, ако ти е вечер кърменето преди лягане пробвай с каша лека нощ. Нека да е млечна. При мен проблема беше, че след 4тото ядене и преди лягане млякото за подрастващи (4ка на Хип) въобще не засищаше Дени, но то не е и ядене, ами само за сън. Започнах да давам млечна каша лека нощ (пак на Хип купих - овес и бълка) и Дени много я хареса. Засити я и си спа спокойно след това. Успех!

# 275
За вечеря му дай да хапне добре. Като решиш, че вече няма да кърмиш, просто преди лягане няма гърда. Предложи шишето с вода или КМ без вода. Нали каза, че КМ чисто обича. Разбий млякото с лъжица и пробий по-голяма дупка на бибата. Или купи шише с накрайник. Като отбих, точно 2 или 3 вечери, по навик търсеше да цока нещо преди сън. След това вече направо си заспиваше. Така че няма значение, че не пие АМ. КМ аз приготвям от вечерта за сутринта. Слагам 150гр мляко и 50мл вода, то пак е доста гъсто, не може да се нарече айрян. Пие го от шише с накрайник, не е с дупки ами правоъгълни отворчета. Пробвай варианти. Като забравят гърдата, вечерята им е напълно достатъчна. Не търсят цокане. Моята мома заспива рано, към 20:30ч. В 7:30 се събужда гладна и си пие КМ, към 9 закусва вече. Успех Simple Smile

# 276
Момичрета здравейте! Как сте? Аз вече твърдо съм решила да отбивам и от вчера насам съм спряла кърменето. Мъча го сега да му давам кисело мляко. Гледам на всяко хранене да има нещо млечно.Надявам се сега като спра да кърмя да мога да стопя малко килата, че много килограми имам натрупани след раждането. Корема ми още не се е прибрал като хората и стои като разделен на две. Казала съм на майкини да ми изпратят кашите лека нощ на Хип, тъй като тук такива каши няма.Благодаря Ви за съветите!

# 277
Здравейте дами Simple Smile
Празненството за РД вчера мина невероятно и много се радвам, че дребната и гостите се забавляваха. Имаме 5 нови зъба  #Crazy  Laughing Гледам я вчера все си пъха показалеца в устата, като погледнах, 5 връхчета се белеят. 4 горни и един долен  Grinning
Имаме огромен напредък с гърнето. Вече 2 дни от време на време сама ми го носи и после пиша. За акането още сама не казва, трябва аз да я видя, че се пъне. Сега през седмицата ще подготвям документите за кандидатстване за яслата.
В петък ни сложиха Синфлорикс ваксина, не е вдигала Т, само беше леко кисела.
Айде поздрави от нас и слънчева седмица Wink

# 278
Браво на вас, Радева Simple Smile
И ние сме добре с Гърнето. Е още нищо не казва, но аз настоятелно я уча и повтарям като я слагам. От почти месец "ака" само на гърнето, но с "пишането" е друго. Дени пие много вода и често и имам чувството, че "пиша" през половин час, защото памперса е винаги пълен. Определено, за да махна пампесра напълно тя сама трябва да ми казва, че й се ходи по нужда, което се надявам до лятото да стане Simple Smile
В неделя й купихме едни обувчици/пантовки от КК за вкъщи да си ходи само с тях и едни маратонки на Пума за навън. Малко скъпички маратонките, хем от Аутлет ги купихме, но това е положението. Важното е, че Деница много ги хареса и двата чифта и само ги сочи и ходи с тях много.
Лека от нас на всички Simple Smile

# 279
  • По света и у нас! Най - често у нас!
Здравейте, днес ми излезнаха кръвните резултати хемоглубин 97. Има ли място за притеснение? Доктора ще мога да го чуя чак утре по обяд и нещо много се притесних. Долната референтна граница е 120. Притесних се защото четох друг форум за анемии. А сладуранка е много жизнено и енергично бебе има добър апетит вече е 12.800кг и 80 см. Със свито сърце ще чакам утре.
Благодаря за отговорите.

# 280
По принцип 120 е долната граница за жени. Мился, че при децата беше 100. Нисък е хемоглобина, но пък чак анемия. Има хора с нисък хемоглобин, но не страдат от анемия. Аз съм от тях, наследила съм го от баща ми. Не съм имала никакви проблеми. Давай на детето храни богати на желязо, месце и не се шашкай толкова. Утре нали ще се чуеш с доктора, ще даде насоки.  Споко Wink

# 281
Радева, благодаря за успокоението. Доктора каза да давам малтофер, но аз се съмнявам в резултатите, защото детето е много активно и няма признаци на анемия. Пуснахме изследвания в друга лаб. и резултаат е хемоглубин 111.
Сега мисля да наблегна на телешко и зелени зеленчуци и да не давам малтофер след месец ще пусна нова Кръвна картина.

# 282
Здравейте, само като съвет- освен месце и зеленолистни, цвеклото и елдата също са добри източници на желязо.
Хубав следобед Simple Smile

# 283
Здравейте, само като съвет- освен месце и зеленолистни, цвеклото и елдата също са добри източници на желязо.
Хубав следобед Simple Smile
Благодаря!!!

# 284
Аз също се притеснявах за хемоглобина на Краси , но да се похваля 130 е . Не знам  на какво се дължи , на кухня сме , но не и давам всеки ден месо , но си суче , а моя хемоглобин преди 2 месеца беше 148 , може би и го предавам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт