Искам да кажа ... (16)_22.12-28.12

• 39 717
  • 724
  •   1
Отговори
# 120
Ванини, малкото коледно чудо е тук!
 Hug

# 121
  • Euskal Herria
Ванини,  Hug.
Искам да кажа, че съм готова с меденките.
Скрит текст:
Утре ще отпразнуваме Бъдни вечер и на следващата сутрин моят мъж почва дежурство. Ще се освободи чак на 01.01. сутринта. Е, има и такива моменти.

# 122
Много хубави меденки!

Ей, надявах се да ни освободят по-рано от работа днес, ама не. Имаме нов шеф от скоро и ... нямаме късмет...

Снощи правихме трета доза меденки и ние. Близките 365 дни не смятам да повтарям.  Crazy Crazy Довечера мисля да си легна по-рано, да погледам филм и да се настроя за предстоящите почивни дни. Надявам се децата и кучето и те да са на тая вълна, че обикновено плановете ми си остават само на илюзорно ниво.  Crazy

# 123
  • София
Ванини!  Hug Все така да продължават нещата при теб!

Няма да правя меденки тази година  Crossing Arms Направих сега едни бонбони със смокини - не ми се получиха красиви, но ще бъдат ометени за нула време и забравени сладки - бива ги.
Дребосъчко цяла сутрин се бута да ми помага и се сърди, защото не успява. Вече като крайна фаза на сърдитостта си ми заяви, че вече няма да ми иска краставици, нито рулца от раци, нито даже бонбони! А така, нека ми е пък! bowuu

# 124
YanaDG, е на това му се казва украса на меденки, много са хубави, аз предвидливо не показах моите, защото щяхте да ме подигравате до другата Коледа, но ще задобрея  Crossing Arms

Аз напазарувах всичко за утре, менюто е готово:

Скрит текст:
*Боб в гювечета
*Пита, но с мая - едни казват постна е, други не, но содените ми се получават ужасни, а няма да понеса да ми кажат, че след като вчера изобретих Стивън Сталоун на меденките, сега съм му направила и оръжието  Stop
*Плодове
*Една подправка за боба, която много обичам - орехи, чесън и оцет, не е същото без нея
*Компот от къпини, че не ми се вари ошав
*Пастет с орехи и чесън за питата
*Картофена салата с праз
*Кьополу
*Туршия
... и май ги докарах 9, няма да се престаравам, защото после отлитаме и няма кой да дояжда при наличието на пържоли така че сърмите и чушките, както и тиквеника ги пропускам.

Сега ми остават още едни сладки, малко подготовка за утре (накиснах боба и ще сваря картофите, а може и боба да сваря, ако остане време) и утре ще доготвя, ще направя чийзкейк по моята си рецепта, но в чашки, защото трябва да се яде по-малко, така реших, да не е цял. И за утре ми остана да купя по нещо дребничко за малките - 4 бр., дано не е лудница, но днес трафикът беше ужас и реших да си го спестя.

Ванини, голяма, ама голяма мечешка прегръдка!  Heart Eyes

# 125
Ванини, утре на питката ще те спомена с хубаво наум.  Hug

Искам да кажа, че от днес сутринта започна почивката. Мисля да не правя абсолютно нищо няколко дни.
Вчера беше малко напечено от към ангажименти. Трябваше да водя и децата на лекар. Уж аз и бебето бяхме зле, а то голямата, дето видимо се оправяше, на слушалката се чу, че е за по-сериозно лечение. Предприехме. Вече сме по-добре всички.
Снощи беше тържеството на голямата в училище. В салона бяха, всички класове се представиха и....много ми хареса. Днес бяха до обяд на училище, ама отидоха само на забавления, почерпка, песни, танци и дядо Коледа да им даде подаръци. Много си ги хареса моята и в момента си ги употребява. Рисува картички за дядо Коледа.
И аз като Янечек обожавам да виждам пламъчето в очите на децата, когато получават подаръци. И винаги има много, защото ние сме голямо семейство и всички искат да се включат. Настава едно разпечатване на пакетчета, една еуфория, едно чудо  Heart Eyes
Днес ми дойде и писмото от Лапландия. Как нацелиха не знам, но се бях притеснила.
Пликчето е леко намачкано, било се е овлажнило явно, та сега изглежда много автентично, да не кажа, че все едно са го извадили от д.то на някой елен  Mr. Green

Мама днес също е получила много хубав подарък отсчетоводителките си - нещо опаковано в целуфан. И си го е отворила да си го хапне. Ама не могла, защото било камък, който носи късмет. Ми наистина носи, бе! Цял късмет е, че не си е счупила зъбите  Mr. Green

На Бъдни вечер сме у дома. И на Коледа също, с всичките му табиети и масрафи. Утре ще ви разкажа и покажа как празнуваме ние  Grinning

Ако до тогава не се видим тук - пожелавам на всички - който както обича да празнува да си изкара много весело, приятно и в добро здраве!

# 126
СПЕШНО

Не мога да намеря рецептата за Божествения чийзкейк на Белинда! Моля, помогнете. Той ми е любим и ще го правя утре.

Белиндааааааа

# 127
СПЕШНО

Не мога да намеря рецептата за Божествения чийзкейк на Белинда! Моля, помогнете. Той ми е любим и ще го правя утре.

Белиндааааааа

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=532147.0;all

# 128
  • София
Ха, тъкмо летя да помагам, а Нино ме изпреварила Simple Smile
Тази рецепта ме разсмя, припомни ми времето, когато бебето беше изчоплило клавиша за "ч" от лаптопа и пишех с четворки hahaha

Днес имах чуден ден. Обикалях като дядо Коледа из града да оставям пакетчета сладки на любими хора Heart Eyes Мноооого обичам! Твърдо повече обичам да подарявам, отколкото да получавам подаръци.

А в София е лудница. Никой не е заминал още, аз се надявах, че ще е празно, а то задръстванията започваха от Бояна, та до центъра Shocked

Яна, много красиви, браво! Аз такива никога не мога да ги докарам, нямам ръка за украса, но пък компнсирам с вкус, пу-пу, че умря циганката, дето ме хвалеше Mr. Green

Ванини, честит ти коледен подарък Hug Хайде, повличай крак, че като гледам тука в темата много има наредили се на тая опашка, но най-вече на Панди!

# 129

Днес имах чуден ден. Обикалях като дядо Коледа из града да оставям пакетчета сладки на любими хора Heart Eyes Мноооого обичам! Твърдо повече обичам да подарявам, отколкото да получавам подаръци.

Heart Eyes

Няма такава радост.

Днес като закарах детето на училището и  купих за вкъщи три банички с тиква и две със сирене и докато чаках заранта да отворят аптеката, че да си взема правените капки за нос, наблюдавах следното - застанало едно детенце, малко и само. Опърпано, одърпано...абе, ясна е работата. Обаче си седи и си пие едно мляко от тия на фибела, шоколадово. Ама нали знаете човек, дето е бил в немотия как се наслаждава на всяка капка - е, въртя я тая кутия, гледа я. Отпие глътка, после вади сламката, пак я сложи, смукне си, гледа кутията и така. И  му свирнах да дойде при мен и го питах сладка или солена баница иска за млякото. Каза, че иска сладката, с тиква и като му я дадох - лелееееееееее, ама как му светнаха очите. Какво да ви кажа, от едното нищо. И яде и ми вика - вкусно е. Обаче ме попита защо му я дадох и аз не се сетих какво да му кажа. Всъщност казах му истината - просто така  Simple Smile

# 130
  • София
Ванини, мислех си, че днес ще е ден без сълзи, но не успях - пуснах няколко от радост в твоя чест.  Hug  Hug  Hug И да ни информираш редовно за всичко, дължиш ни го!  Wink   bouquet

Яна, меденките ти са красота!

Днес излизахме по женски - аз, детето и майка ми. Ходихме до Билетния център на НДК. Купихме си билети за Тодес, а на Кати не й убегна постера с Лебедово езеро и ни информира, че татко й е обещал да я води. Ако не беше леко фрапантната цена на билета, щях и аз да отида, но нека си ходят двамката.

белинда, днес е втората отливна вълнА в София. От утре се възцарява спокойствието.  Grinning

# 131
Ванини  Hug
Остава ми още час до края на работния ден. Влизам да ви пожелая Весели празници.
Дано ги прекарате с любимите си хора. Всички желания да ви се сбъднат, особено тези за бебоци  Hug

Весели празници на всички  Hug

# 132
  • София
Да, пропуснах нещо много, много важно. Пожелавам на всички, които искат детенце, следващата година да е тяхната.  Heart Eyes И на всички, които искат, но все още се ослушват и отлагат. (Моля, мен не ме слагайте към последните.   Laughing)

На себе си пожелавам единствено воля и упоритост. Толкова ми е трудно да спря да ям, каквото видя, и да сваля някой килограм. А мога, мамка му, ама пуста лакомия.  ooooh! Също така искам следващата година да е толкова добра като тази - спокойна и без сътресения.

# 133
Тони, нещо ме загъделичка лявото ухо....   Laughing А и понеже аз от новата година влизам пак малко на режим - ще те държа с мен и под контрол, това се отнася и за Жаки и изобщо за всички с проблемните си 3-4 кг. Моля дами - яжте сега, защото след НГ ще ви следя лично! Мен ще ме следи мъжът ми споко, да не мислите че съм желязна...  Whistling

Ако тази година си я бях нарекла година на трудните бебчета, идната нека да е втора част!

# 134
  • Пазете Гор
...На себе си пожелавам единствено воля и упоритост. Толкова ми е трудно да спря да ям, каквото видя, и да сваля някой килограм. А мога, мамка му, ама пуста лакомия. ..

От моята партия си значи. В периодите, когато се въздържам от храна все за ядене мисля. За ядене и за готвене също. Тая година за кратко (2 месеца) успях да сляза под 1 килонютон - значи мога!

Завчера преглеждах по друг повод една книга за билките. Сигурно половината, независимо дали са корени, грудки, листа, цветове или кори  - са показани да подобряват апетита. За влошаване на апетита няма нито една, вярвайте ми. Моят апетит изчезва когато имам сериозни неприятности само, инак е наличен 24/7. Някои споделят, че като им се появят любовни трепети и спират да ядат, обаче при мен и това не пресичаше пустата ми лакомия.

Преди малко дойде куриер с книги и благоверната рече, че не донесъл моята книга обаче, нейният подарък за мен, по-точно. Свършила. Значи ще имам нови чорапи.

За бебетата - повечко магданоз на мъжовете и не пропускайте ден. Безвредно е и много полезно, а било и приятно.

Общи условия

Активация на акаунт