Искам да кажа ... (16)_22.12-28.12

• 39 742
  • 724
  •   1
Отговори
# 195
Жаки, обясни и, че не е нужно да има гадже, за да е "популярна". Моят е на 14 и миналата година му беше прищракало нещо и все за момичета говореше. Оказа се, че те го търсят, на тази възраст май девойките по-бързо съзряват. Сега пак излиза, но повече го вълнува спортът.
Говори и много, защото сте в малък (поне аз така си мисля) град, а там всичко се знае.
Не мисля, че тя ще се поддаде лесно - виж как реагира за дарението. Детето има индивидуалност, помогни му да я развие.

# 196
  • София
Добрютро Hug
Това е кажи-речи първата Бъдни вечер, за която нямам какво да приготвям...почти. Чак ми е странно, цял ден крак връз крак Rolling Eyes

# 197
Прекрсен ден, хем ясно слънце грее, хем мирише на зима. Ще взема най-накрая и аз да направя меденки за момчетата.
Още се излежавам и за никъде не бързам, бобецът от снощи кисне във вода, сега за два часа ще уври. По нашия край има едно нещо, което се нарича търлян боб и мисля да пробвам да го направя. Бобът се сварява и минава през цедка, подправя се със счукан чесън и дива мента.

# 198
  • Ямбол
Никога не готвя за тази вечер. Все сме някъде, не помня някога да сме си били сами и вкъщи. Понеже аз не празнувам по този начин. Та и затова днес смятам да си почина добре. Сложила съм в хлебопекарната един тутманик и това ще е за децата за закуска и обяд, понеже преди обяд не ги чакам да станат. От бебета обичат и двамата да спят. Съпружието работи, че и днес ще има много работа(надявам се), за мен остава само да вкарам малко ред в къщата и да се нагласим за довечера.

# 199
Добро утро! Аз накиснах боба, ще излизаме на пазар малко, но съм се загледала в "На кафе", гост е Аня Пенчева.

Иначе менюто: пълнени чушки с боб, постни зелеви сърми, ядки (орехи), питка, тиквеник и печена тиква, компот от дюли, сушени плодове, пресни плодове, пържени картофки, туршия, напитки, ако нещо открадна като идея, ще приготвя.
Аз обаче не готвя по цял ден, приготвям се за 2 най-много 3 часа, като започна в 17:00, в 20:00 сме на масата, ние малко по-късно вечеряме и сигурно за това съм спокойна.

# 200
Добро утро и дано тези дни са ни много топли и уютни  Hug

О, аз боба го направих снощи, защото той беше най-сложният за днес от менюто ми - ама стана много джиджан, в гювечета и отгоре с една глава чесън, поне на вид го докарах, на вкус ще видим. Другото са разядки, само питата трябва да замеся, но ще е следобедно, там някъде ще правя и чийзкейка за утре. Сега по на дневен ред ми е да купя някакви малко неща за децата, купих по една чаша милка, ама още нещо ми се иска, че две са вече по-големи  Party За някакви аксесоари мисля. Дано не е гъч в мола, веднъж си го причиних това и беше ужасно, сега се надявам да са се изнесли повечето хора.

# 201
Днес сме при баба ми, но ще ходим след обед като се наспи малкия.
Сега ще готвя една червена леща.

Мъжа ми е дежурен, но нещо се притеснявам за него. От няколко дни не се чувства добре, вие му се свят, втриса го, отпаднал е....баш пък по празниците.

Сега забърках сместа за напуканите сладки, но не мисля цяла нощ да я чакам. След няколко часа ще ги правя.
Стана обаче малко рядка, като за кекс. Правих я с разтопен шоколад, предполагам ще стегне в хладилника.
Вашата колко гъста беше?

# 202
Аз пък много обичам да се мотая и аз в тълпата  Mr. Green така усещам Коледната истерия, мъжа ми се извервя, обаче ми е супер готино да съм между всички хора, които купуват ли купуват Crazy

# 203
  • София
Забравих да кажа на Мър, че нощес сънувах, че сме на диета и съм си сипала една чаша вино вечерта и пиша във форума, а тя ми се кара ли, кара Joy

Сесил, шоколадовите напукани сладки не може да са като кекс Rolling Eyes Няма да може да ги направиш на топка, ще се разтекат. Гъстотата трябва да е колкто да може да направиш топче и да го оваляш в пудрата захар - лепкаво, но все пак тесто, а не течност. Горе долу като пластелин.

# 204
За двойно шоколадовите напукани ли? Моята си беше като много меко тесто, след около час в хладилника беше стегнала като маслено тесто и много лесно си оформих топчетата, ама ги слагай по-надалеч едно от друго, че моите много се разстилаха настрани и някои залепнаха с другарчето. Иначе добавих още малко брашно от рецептата (от блога "Рецепти, прелитащи през океана), защото иначе съвсем не беше като еднородна маса. И захарта беше пудра, че вече имам кофти опит с масло +захар, която не се разтвори.

belinda  rotfImao е това е... щом и в кошмарите ти влязох, добре сме  Laughing

А аз сънувах може би най-странния сън - аз и мъжа ми бяхме хванати от канибали, които ни угояваха, едва избягахме, голям ужас беше, после имахме дете - момиче разбира се, което се казваше Катерина и беше 1-2 клас. После вече бяхме стари и аз пекох боб на фурна и крем карамел, но умрях и духът ми обясняваше на мъжа ми, вече дядо, кога да ги извади, а той украсяваше къщата. Питах го защо не гледа яденето и той каза, че подрежда, защото и той ще умре след малко, не можел да живее без мен, а тъй като щели да ни намерят чак след няколко седмици, яденето ще е развалено, та няма какво да му гледа  Shocked Беше като филм за живота ни, изключвам частта с канибалите  Laughing

# 205
  • Ямбол
Мър, ти цял сериал си сънувала.

# 206
Аз предполагам, че ще стегне от кравето масло и истинския шоколад. Не ги правих с какао.
Най-много да ги пека като кекс, вместо бисквити. Simple Smile

# 207
  • Ямбол
Аз предполагам, че ще стегне от кравето масло и истинския шоколад....
Като ги сложиш да ги печеш, нали пак ще се отпуснат?

# 208
Добро утро, за адета варя боб, във всяка къща трябвало да се свари нещо със зърна,за да се множи имането на домакините:) Снощи мъжът ми чу това поверие и какъвто е суеверен, рече ще варим боб:)
Разбираемо за човек, който носи в портфейла си козина от мечка и люспи от шаран:) За да не му се води акъла цяла година му угодих:) Отивам на работа, днес е голямата лудница по настаняването, дай ми боже весели клиенти:) Айде да ви спори готвенето:)
Даун, права си, май е моментно Мими е умно момиче знае си цената няма да се поведе по стадото, вярвам в нея, въпреки че не винаги го показвам, грешка, която ще поправя.

# 209
А, аз си ги правих с какао и натрошен шоколад и си станаха.

Пък Лили, може сънят да ми е пророчески - аз откога казвам, че ще имаме момичета и ще умра преди него.

Ще се скъсам да гледам анимации тия дни, обожавам ги! А на 26-ти по Нова е ден на Дисни  bowuu Та значи на 26-ти ще съм преживяла кошмарна нощ от преяждане, то е ясно, сутринта си правя кафето, гушкам котараците, по-скоро единия, дебелият нали е тотален социопат, не разчитам много на него и цял ден ще се гледат детски! Юпи!

Вече като баба ми започнах да си бъркам хапчетата, нещо ми се струпаха много за кратко време, а аз както хапчета принципно не пия, направо ми идва нанагорно, особено това дето е два пъти на гладни - еееее, ужас е, сутрин 30 мин. без кафе, вечер все съм яла, много сложно. А под носа ми беше сервиран сандвич, съвсем не по традицията на Бъдни вечер, ама се изкуших, но докато изчакам...

Общи условия

Активация на акаунт