Искам да кажа ... (16)_22.12-28.12

• 39 743
  • 724
  •   1
Отговори
# 210
Баба меси питката, прави и сърмите, мама вари боба и гласи тиквеника. За мен остава да надпиша късметите, ние слагаме в питката и да си приготвя нещата за ритуала - казвам молитва, и си имам уред за прикаждане с тамян. Дедо така правеше, докато съм жива, ще правя и аз.  Ошавът е готов вече. Последно правим една голяма купа със счукани орехи, счукан чесън, вода и оцет. Ей, това няма стигане. Всяка година увеличаваме количеството и все не стига. Дедо казваше, че се прави против змии, щото навремето по сенокос и всяка друга кърска работа са излизали пущините. Та, който яде от това, не го хапят змиите. Не ме питайте, не знам дали и против свекърви действа  Mr. Green моята не е хаплива така или иначе.
Желая ви приятен ден!

# 211
Нино, стига Simple Smile. Аз всичко сама правя, а и тази година сме сами та няма и кой да яде ;-(. Направила съм сарми, чушки, боб и зеле о боб плакия. Сега "меся" питката. Мислих и кьополу да правя, но нямашв кой да пече чушки и патладжан  Crossing Arms. Готвя и капама за утре. Още ври - цял казан е.

# 212
  • Euskal Herria
Добър да е денят ви! След малко ще напълня постните чушки с ориз, бобът е сварен, само домати трябва да му добавя. По-късно ще замеся питката и сме готови.  Обещала съм и торта на моя мъж, та и нея днес ще гледам да направя, ама ще се сервира утре  Grinning.
Чакам днес да пристигне сестра ми. Милата тя, натоварили сме я като магаре с всевъзможни поръчки. Ама най-важното - носи туршия и кисело зеле за сърми  Joy.
Довечера ще прикадим, тамян съм си донесла от България. Само забравих да купя от църквата съдината, в която да сложим тамяна. Нищо, и в чинийка става.  Ние да сме здрави, това е най-важното.

# 213
Като ви чета, започва да ми идва коледното настроение. Интересен ритуал имате Нино.
Жаки, аз имам над 15 люспи в портмонето, защото всяка година допълвам, ама не хвърлям от миналата. Мисля си, че не е на хубаво.
Мама пържи кюфтета за утре, а аз направих две баници. След обяд ще направя пролетните рулца и сме готови. Бях забравила боба, сега го накиснах.
Хубава вечер Ви желая, момичета и момче, на Вас и семействата Ви!

# 214
  • София
Никога повече няма да казвам, че няма какво да правя, никога Twisted Evil
Познайте кой ПАК има гниди ooooh!

Аман! Изглеждат умрели, но аз нали съм паника, пак намазах цялото семействои тръгнах да го подстригвам, обаче по средата на главата на малкото, машинката даде фира #Crazy Наложи се да го довършвам с ножицата, а аз съм с две леви ръце и сега, горкото, прилича на концлагеристче ooooh! Баткото ще мине само с лекарство, подстрижката ще я оставим за след празниците. Но вече ще са само първи номер, не мога повече, не издържам. Скалпът ми вече се бели от тия лекарства, това ми е май четвърто мазане от есента насам, ще се натровим накрая...

Е те това не го бях правила никога на Бъдни вечер Laughing

# 215
vanini*, най-хубавият коледен подарък си получила. Пожелавам ти само здраве и безпроблемна до края! Hug

Весели празници на всички!
Много здраве, спокойствие, благоденствие и хармония в домовете ви. Пожелавам сбъдване на мечтите ви! Бъдете благословени!

# 216
  • Пловдив
И при нас има гниди Simple Smile Аз мазах миналата седмица, ама съм забравила да кажа тук Simple Smile Децата перманентно са подстригани втори номер, поне докато не преминат въшките в градината Simple Smile

# 217
С момчетата, аз бих била радикална - първи номер, след месец са си върнали прическите  Wink Но едно време аз с дългата ми коса, не искам да знам майка ми какво е правила... всъщност знам де, накрая ме подстригаха като момче, ужасно беше, ужасно! Една въшка да имаше - при мен беше. Имахме веднъж проверка, аз уж вече изчистена и понеже съм на първия чин ме провериха първа и ме пратиха вкъщи да ме чистят - леле какъв срам и рев беше! Залудо - оказа се, че накрая изгонили целия клас, барабар с учителката.

# 218
Аз се моля моите да не се сдобият с тази екста - въшки, защото много им харесвам косите. И двамата са руси, с леко дълги коси, на единия е гъста и права, а на другия къдрава. И хич, хич не искам да ги подстригвам много късо.  belinda, желая ви да изчезват и повече да не ви навестяват.
Ние сме в сходна на Нино семейна конфигурация и разпределение на задълженията. Всичко почти е готово, даже и омесени колачета има.
Приготвила съм си три книги за ваканцията, които отдавна искам да прочета. Децата се радват на бабите, та рахат.
Да ви е уютно днес и през предстоящите дни Hug

# 219
  • Пловдив
Момичета...да помогнете...като искам да вкарам паролата на таблета за интернета,не ми дава свързване  newsm78 бутона стои неактивен...дава само отказ...Рестартирах пак не ще.

# 220
Питката пак е смъртоносно оръжие. Догодина ще е с мая!

# 221
  • София
Аз не знам какво очаквате от содените питки Rolling Eyes Ами да, не стават пухкави като тези с мая, но пак са много вкусни, поне за мен. На паве никога не са ми ставали, не знам, сигурно правите тестото прекалено твърдо.

# 222
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз тази година със суха мая ще я пускам да се меси в машината. Писна ми никой да не я яде и да викат, че била добро оръжие  Crossing Arms Само дето хич не ми е добре, ама ще се мобилизирам, де. Свекърва ми го отнесе тази година цялото готвене, аз спах до 12ч  ooooh! , ама пък три пъти се будих през нощта от болежки и температури.

# 223
Белинда, и на майка ми ставаше не като с мая, но поне се ядеше. Аз пробвам тъпо и упорито всяка година и мисля да отворя нов бизнес - производство на цимент.  ooooh!. Не успя дори да се изпече. ако имаш рецепта сподели. Аз ще я пробвам.
много съм зле с тестените, та и за това явно не ми се получава Sad. Весела Коледа от мен, нашата вечер приключва Simple Smile

# 224
Аз не си го причинявам това със содената питка.
Нито съм спазвала пости...нито толкова вярваща....че за 1 вечер да се мъча с нещо, което никой няма да погледне. 

Общи условия

Активация на акаунт