Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 4

• 90 886
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Това с тениската е интересно. Във фейсбук групата някой беше пуснал линк със снимки .
Видео как да го направиш от чаршаф:

Скрит текст:

Вредите, които може да причини носенето в "кенгуру" не сме си ги измислили ние, има много статии по въпроса.

Аз бях и в първата тема "Носене на бебето в слинг" и честно не си спомням да се обсъжда носенето в "кенгуру".

# 226
Никога в тази тема не сме обсъждали носенето в кенгуру като приемлив вариант.

# 227
Бобидика, факт е, че кенгурата са отречени преди няколко години като увреждащи ставите на бебето. Вярно е, че преди време се носеха предимно кенгурута, ти сама си го казала-по последна мода. НО последната мода в никакъв случай не гарантира здравословно носене! Сестра ми също носи и двете си деца в кенгуру, и ако аз, а най-вече тя, си бях направила труда да почета повечко по темата, щях да й трия сол на главата. За мен е важно да осигуря максимален комфорт и здравословни условия на моето дете, затова и започнах да чета от рано, преди да се е родила! А последната мода ми е последна грижа! Смятам да си нося детето по безопасен начин, който не уврежда здравето му, а дали е модерно, никак не ме вълнува...
Мисля, че в тази тема наистина няма място за излишни спорове и размяна на остри реплики. Темата просто не е за кенгурута и това е причината и аз да я чета! Ами не е приятно да се четат заядливи постове с даване на оценки на този или онзи потребител! и не знам какво точно имате против Тула раничките, но е факт, че те са сред най-добрите и направени с оглед удобството на детето първо, и после на майката!

# 228
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Хайде, наистина да си остане темата "слинг и ергономична раница" ...
Извинете, че аз намесих кенгурута ...
В края на краищата мисълта ми беше, но за съжаление, тя, която беше основата, се пропусна ... Трябва да се пробват различни видове "носилки", защото на различните хора им е удобно различно нещо да поставят и носят ..., а зависи и от интензитета на носене ...
Виждате, че и в темите за "слинг" нещата се "развиват" ... Преди беше само "слинг" ... Сега вече се заговори и по-упорито за "ергомомичните раници" - те не са нищо друго освен кенгуру с много по-широка основа за седалището на бебето, което е съобразено точно със здравето и развитието му.
Все си мисля, че в тази тема няма как да попаднат майки, които не са я потърсили или попрочели и искат да осигурят максимално здравословно носене на бебето си, съобразено и с удобството ...
Дори и в сайтовете предлагащи слингове, все още в инструкциите им се препоръчва поза "люлка" за новородено, а това от поне година се отрича като удачен начин на носене ...
Аз лично се "запознах" със понятието "слинг" главно от потребители като Хидра и Бу ... И то от много стари мнения от 2005/2006 примерно ... Когато слинга беше "екзотичен" и се "набавяше" много често чрез собственоръчно направяне ... Правех си по идея на "Царството на Бу" и слинг с халки от обикновен къс слинг ... Имала съм и безумието Премакс ...
Тук се разглеждат най-новите тенденции и препоръки ..., но не забравяйте, че има и хора, които не се задълбочават в четенето и може да си купят нещо, което не е удобно и дори опасно ... Та, за това не смятам, че породилия се спор е излишен ... Поне ще се напише пак/отново за вредите и нови/пресни майки няма да залитнат да се затрупват с неща, които няма да са им от полза ... Може, според мен, да се води спор на високо, а и ползотворно ниво, когато не се прекрачват границите и се спазва добрия тон ...
Накарахте ме с умиление да се сетя за много стари и позабравени теми и идеи Simple Smile:
Какво е слинг? - тоно така си зададох въпроса на Гугъл през 2009  Joy и това беше първата тема, която прочетох и по препратките дадени там ... се "поограмотих" ...
Инструкции за шиене и ползване на слинг тип MayaWrapш
Как да си направим супер лесен слинг с халки – без шиене - От бл … твото на Бу"
... и ... доста други Simple Smile

Последна редакция: сб, 21 фев 2015, 08:15 от Почти безобидн@

# 229
Здравейте! Вчера открих темата и ми беше много полезна информацията, която намерих. Да споделя и аз - с голямата ми дъщеря много бях мераклийка за слинг, но от много чудене така и не купих. Сега с малката ми подариха този, който е на Cangaroo модела Diana май беше. Доколкото разбрах още никой не го е пробвал да каже как е Simple Smile Така като го гледам според мен ще е удобен, но не за новородено. Моята бебка е на един месец и пробвах да я сложа според инструкциите за такова малко бебе ( с прибрани крачета),  но мисля, че ще го ползвам като порасне още малко. За кърмене не ми изглежда удобен, но не съм пробвала. След малко ще се опитам да кача снимки как изглежда реално Simple Smile

Последна редакция: пн, 23 фев 2015, 11:58 от Ambiente

# 230
Албума е частен и не се отваря.  Peace

# 231
Здравейте! Имам слинг с халки. Опитвам се да го ползвам, но не ми се получава. Гледах клипчета, уж следвам инструкциите, а бебето седи вътре с много изкривен врат и не му е удобно, а и не може да диша добре в това положение. На 1м е. Съвети?

# 232
Здравей Mademoiselle Chocolate.
Пусни снимки, за да може някой да те упъти.  Peace

# 233
Ще направя като се събуди звярът.
В крайна сметка се носехме така, защото не успях да го напъхам по друг начин.
http://www.gugasling.com/wp-content/uploads/2014/02/cover4.jpg

# 234
  • София
Шоколадче  Hug, честито бебче! Най-добре ще е Нощни очи да се включи, защото тя е спецът. Аз само да попитам - как си пробвала да го сложиш - в поза жабче или настрани (има един  вариант 3/4, който е малко щекотлив)? Започнах да ползвам такъв слинг относително късно и мога да споделя при мен какви са били важните моменти, за да проработи:

- помощ от Нощни очи   bouquet
- не отпускам много плата, който е за седалка
- като слагам бебето, първо го "мятам" на рамо, със свободната ръка хващам крачетата и ги пъхвам
- слагам бебето да седне върху нагънатата седалка, докато го придържам
- издърпвам съответният ръб нагоре към гръбчето като се старая седалката да е максимално дълбока и да обхване добре дупето и бедърцата до коленете
- при коригиране откъм халките винаги се опъва в обратна посока на тази, от която идва плата, а не надолу - така ще се блокират халките

Най-вероятно си гледала този клип, но той много хубаво илюстрира нещата и ще си позволя да го споделя: https://www.youtube.com/watch?v=e2BCdRfQAvQ

# 235
  • ул. "Мечтание"
Mademoiselle Chocolate, без снимка или да видя на живо ще ми е трудно да помогна.

Ambiente, снимките са недостъпни по този начин.

# 236
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=610039592473197&l=f27a4a0d8a
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=610039562473200&l=a512452970

Нещо не ми се получава със снимките... Sad Дано този път съм успяла....

# 237
  • ул. "Мечтание"
Този път успя! Simple Smile

На колко е бебето?  Rolling Eyes Струва ми се мъничко още за този мей тай. Thinking И къде са краката? Има ли нещо под дупето му или е по турски вътре със сгънати крака?

# 238
Бебка е на 1 месец и няколко дена. Подложки в слинга няма, само плата който се вижда е. Крачетата са вътре свити като на жабче (отворени в коленцата и петите допряни). Поне така е описано да се слага бебе под 3-4 месеца и реших да пробвам. Тя си беше спокойна докато я разнасях, но все пак и аз се съмнявам доколко й е удобно. Както казах - ще го ползвам като порасне още малко. А иначе исках да покажа реално как изглежда, защото по-назад в темата някой се чудеше как е Simple Smile

# 239
На мен не ми изглежда добре.  newsm78
Проблемът е, че това не е слинг, а по-скоро Мей тай.

Пробвай да сложиш сгъната кърпа/одеяло под дупето за повече опора:

Скрит текст:

Тази снимка я обсъждахме и във фейсбук групата. Платът трябва да е по-плътен, за да не се сляга.

Общи условия

Активация на акаунт