Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 4

• 90 886
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Пак съм аз  Mr. Green този път с еластичен слинг. Сега мисля, че почти се справих. Може би ще трябва малко корекция от Нощни очи на следващата среща Simple Smile Като цяло ни беше удобно и върших разни домакински неща така опакована.
http://prikachi.com/images/480/7940480v.jpg
http://prikachi.com/images/481/7940481t.jpg

# 241
Дао, слагам го легнал с крака към халките. Като в този клип, втория от линка http://www.estestveni-idei.com/prod/video/video-sling.html
Нощни очи, ако може преди да кача снимка да ми кажеш дали този мачин от видеото е подходящ или бъркам генерално.

# 242
Въобще легналата поза не е подходяща, защото създава реална опасност от задушаване.

# 243
  • ул. "Мечтание"
Бебка е на 1 месец и няколко дена. Подложки в слинга няма, само плата който се вижда е. Крачетата са вътре свити като на жабче (отворени в коленцата и петите допряни). Поне така е описано да се слага бебе под 3-4 месеца и реших да пробвам. Тя си беше спокойна докато я разнасях, но все пак и аз се съмнявам доколко й е удобно. Както казах - ще го ползвам като порасне още малко. А иначе исках да покажа реално как изглежда, защото по-назад в темата някой се чудеше как е Simple Smile

Бебето е малко за мей тай, който не може да се регулира. Калей вече ти е показала как може да се сложи импровизирана подложка. Друг вариант е слинга да се навие така че платката на дължина да пасне на дължината на торса на бебето и с колан или някаква връв да се стегне, така че крачетата да са отвън.

Крака вътре, по начина по който си описала не е никак подходящо.

Радост
, изглежда добре. Малко височко ми се струва, пречи ти сякаш на брадичката. Mr. Green Но иначе за стегнатост и разкрач ми се струва екстра.  Peace

Mademoiselle Chocolate, както и Лекси е писала, позиция люлка никак не е ок. Клипа е с доста неточности - при новородено краката са си отвън, а ръцете вътре, не обратното....

Ето добър клип как се прави. На немски е, ако нещо не ти е ясно питай да обяснявам.

# 244
Благодаря за разяснението. И на мен все ми се струваше, че нещо не е наред Simple Smile Ще поизчакам малко да пораснем и тогава ще го ползвам Simple Smile
А само да попитам - от каква възраст е подходящо да се ползва този май тай без да е необходимо да слагам допълнителна подложка ?

# 245
  • София
Шоколадче, момичетата са го написали - поза люлка с каквато и да е носилка е опасна за живота. Не знам защо Естествени идеи не са си актуализирали сайта. На тяхно място директно бих изтрила тези клипове. Да не говорим, че не съм попадала майки да споделят,  че тази поза е удобна за бебета им. Точно обратното - бебетата не искат да са в нея, явно инстинктът говори. Пробвай да поставяш бебето в поза жабче както е показано на клиповете, които сме дали с Нощни очи.

# 246
  • ул. "Мечтание"
Благодаря за разяснението. И на мен все ми се струваше, че нещо не е наред Simple Smile Ще поизчакам малко да пораснем и тогава ще го ползвам Simple Smile
А само да попитам - от каква възраст е подходящо да се ползва този май тай без да е необходимо да слагам допълнителна подложка ?

Обичайно след като станат на 4 месеца. Но зависи как расте бебето, ако е по-дългокрако може и по-рано, а може и по-късно (моято щерка е почти на пет месеца и все още и е малко широк мей тая, но аз смалявам платката с колан). Simple Smile Опитвай периодично да видиш дали става вече. Simple Smile

Последна редакция: пн, 23 фев 2015, 17:47 от Нощни очи

# 247
Ambiente, би ли споделила какви са размерите на предния панел на твоя мей тай (ширина и височина)? От много време го заглеждам, правих и запитване до един онлайн магазин, но все още нямам информация. Та ще се радвам да споделиш. Благодаря предварително  Peace.

# 248
Изобщо не се бях усъмнила в клипа на естествени идеи и не бях гледала други. Ще пробвам жабешката. Мерси за съветите Simple Smile

# 249
Момичета,здравейте!Взех си ерго раница Ergobaby.Вече 1 месец правя опит да я нося,но тя се изнервя и не иска да стои повече от 5 минути.Бебка скоро ще стане на 5 месеца.Мисля,че не и удобно.Нагласям всичко според нея,но стои изхлузена и крачетата много разкрачени.Сега прочетох назад за варианта с кърпа за подпора и ще пробвам така.Според вас въпрос на време ли е да свикне?

# 250
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Възможно е да й е още голяма раницата.
Повтарям се, но е хубаво да пускате снимки, за да можем да дадем по-точни съвети.  Peace

# 251
Моето бебе не харесваше носенето в началото, но пък беше доста по - малка, постепенно свикна и сега много обича да се гушкаме.Все пак наистина е хубаво да качиш снимка за да се види дали не е проблема в слагането  Peace

# 252
  • ул. "Мечтание"
Момичета,здравейте!Взех си ерго раница Ergobaby.Вече 1 месец правя опит да я нося,но тя се изнервя и не иска да стои повече от 5 минути.Бебка скоро ще стане на 5 месеца.Мисля,че не и удобно.Нагласям всичко според нея,но стои изхлузена и крачетата много разкрачени.Сега прочетох назад за варианта с кърпа за подпора и ще пробвам така.Според вас въпрос на време ли е да свикне?

По-скоро ѝ е голяма раницата.  Thinking Снимка би била полезна за да можем да помогнем по-адекватно.
Но все пак е възможно да има нужда от време да свикне. Особено ако не използвате нищо друго за носене.

# 253
Ambiente, би ли споделила какви са размерите на предния панел на твоя мей тай (ширина и височина)? От много време го заглеждам, правих и запитване до един онлайн магазин, но все още нямам информация. Та ще се радвам да споделиш. Благодаря предварително  Peace.
Bells, размерите са 37 см. височина (без по-високата част за главичката) и 32 см. ширина.  Simple Smile

# 254
Благодаря ви за бързите отговори!  bouquet
Ще се постарая да кача снимка.
 kalei и Нощни очи и аз подозирам,че може да и е малко големичка.Нося я по малко/5-10 мин./ за да свиква.Не съм я носила в нищо друго досега,имаше тежки колики и признаваше само ръце!
Мисля,че я слагам правилно,понеже изгледах всички клипчета в you tube.
Надявам се като стане на 6 месеца вече да нямаме проблеми за да ползваме хубавите месеци за разходки в раницата  Peace

Общи условия

Активация на акаунт