Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 4

• 90 886
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Ако много й се разкрачват крачетата, по-добре не я мъчи. Или пробвай това с кърпата (краката не излизат от раницата).

# 256
Пробвах го изправен. Като изсипан ми стои малко и е накривен на една страна. Особено като заспа съвсем се килна, а той заспа почти веднага вътре. Пускам снимка.

Имам и един въпрос. Сигурно не е препоръчително да остава дълго в тази поза, нали? Все пак тежестта му се носи до голяма степен от това парче плат, което е подвито под дупето, т.е. ще му се натоварва таза и гръбнака?

# 257
С угововорката, че не се оправям много със слингове с халки, струва ми се, че платът не е добре разпределен и е прекалено хлабав. Главата не бива да е покрита така.
Ако бебето е поставено правилно, така че да има добра опора на гръбчето, може да стои и часове.

П.П. За мен лично слинговете с халки не са най-подходящият вариант за начиенащи. Еластичен слинг-шал се слага по-лесно.

# 258
  • ул. "Мечтание"
Пробвах го изправен. Като изсипан ми стои малко и е накривен на една страна. Особено като заспа съвсем се килна, а той заспа почти веднага вътре. Пускам снимка.

Имам и един въпрос. Сигурно не е препоръчително да остава дълго в тази поза, нали? Все пак тежестта му се носи до голяма степен от това парче плат, което е подвито под дупето, т.е. ще му се натоварва таза и гръбнака?

Така както си го вързала със сигурност не е много подходящо. По-късно ще пиша повече, дръпнаха ме...

# 259
Главата я покрих, защото той заспа и му трябваше опора и за главата. Иначе носът му е открит, беше легнал с глава на една страна.

# 260
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Благодаря ви за бързите отговори!  bouquet
Ще се постарая да кача снимка.
 kalei и Нощни очи и аз подозирам,че може да и е малко големичка.Нося я по малко/5-10 мин./ за да свиква.Не съм я носила в нищо друго досега,имаше тежки колики и признаваше само ръце!
Мисля,че я слагам правилно,понеже изгледах всички клипчета в you tube.
Надявам се като стане на 6 месеца вече да нямаме проблеми за да ползваме хубавите месеци за разходки в раницата  Peace
Aurori ние се носим от около 4 месеца и Камен беше с много силни колики и все на ръце и гърда, също отбелязвам и късокраки сме.  Даже веднъж при един опит са носене се разрева много, от оня рев, който и гърдата не помага. Според мен пробвай да се нагласите, макар и с цената на малко сърдене и с времето ще свикне.  Мога да кажа (Мики написа същото) сега даже се радва като тръгваме да се носим и понякога след 2-3 минути е заспал. Сутринта поставихме рекорд за 5 минути мое обличане, негово обличане, в раницата, обувките и навън bowuu Нямам търпение да стане топло, по-бързо да се приготвяме, а не за един хляб, целия гардеров върху нас  ooooh!
Aurori не се предавай, бъди упорита Peace .

# 261
  • София
Момичета, не успях да изчета всичко, затова се извинявам, ако е коментирано, но някоя от вас дали има този слинг шал или поне да даде компетентно мнение за него?

http://roshavo.com/oc/%D0%9D%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%B … D0%BE#prettyPhoto

Синът ми е на 1 месец и се чудя дали е добър вариант. Ако имате и по-добри предложения ще се радвам да ги споделите.

# 262
Веси, според мен това е най-добрият избор за такова малко бебе  Party

# 263
  • София
Шоки, трябва да оставяш по-малко плат за седалка, така ще се застраховаш срещу провисването. Постарай се като фиксираш дупенцето крачетата да са изравнени по хоризонтала. Когато горният ръб (до вратлето) е опънат/стегнат достатъчно, той служи като естествена опора на главичката и няма нужда да се покрива. И малко встрани от темата - юнакът изглежда доста по-голям от едномесечен  Heart Eyes

# 264
  • Варна
Днес излизахме с новия слинг (еластичен) навън, обаче или аз не съм свикнала или имаше нещо нередно: при всяка крачка ми се струва, че бебето леко се подрусва... Което сигурно е нормално, все пак се движа. (в количка предполагам, че още по-друсащо би било Crazy )
Та.. като ходите конструкцията слинг+бебе движи ли се в такт с крачките или трябва да е напълно неподвижна? Извинявам се за абсурдния въпрос.. Говоря за движение в порядъка на сантиметър-два в посока нагоре-надолу.

# 265
Дао, ами той се роди голям Simple Smile Носи дрехи За тримесечни в момента. Значи просто да стягам повече? Мен все ме е страх да не го стяга много долната част при коленете и да му изтръпват крачетата.
И май не трябва да ми е центриран, а по-скоро от една страна, или?

# 266
  • София
И да расте голям и здрав му пожелавам! Simple Smile За всяко връзване трябва да се направи качествено пристягане, няма риск от това да му спреш кръвообращението, ако е направено както трябва. Представи си визуално как седалката просто подкрепя дупето и бедърцата по дължина. Нощни очи беше постнала една много хубава снимка с прозрачен "слинг" как изглеждат отдолу нещата, чакай да потърся.

EDIT: Ето я

Не за слинг с халки, но трябва да се получи същото. А за това дали е леко отстрани или отпред - както ти е удобно. Като поотрасне със сигурност ще трябва да все по-към хълбока, а като гледам това ще стане скоро:)

# 267
Дао, мерси за снимките  :  bouquet
Аз снощи пак пробвах, доста по-компактно изглеждаше. Направих и снимки, утре ще ги кача за коментар.

# 268
  • Асеновград
http://ru.aliexpress.com/item/comfort-baby-carrier-and-baby-slin … g/1618028545.html
Ще ми препоръчате ли този тип ергономична раница? Ще се използва за дете на и след годинка. Слагам линка ориентировъчно за да се види типа. По принцип ми се ще да я взема в България а не да чакам доставка поне 60 дни, но по български сайтове намерих подобни на безумни цени.
И ако не е подходяща за тази възраст, ще се радвам да ми дадете идея каква да търся.Ще я използвам най вече когато ходим на туризъм и пътуваме.
Благодаря

# 269
Назад в темата тези раници са обсъждани вече три пъти.

Общи условия

Активация на акаунт