Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 4

• 90 886
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
Дали на ръце, слинг или раница - тежестта си е тежест, все ще и се отрази някъде... А аз каквато съм кекла... Blush  Laughing Трябваше повече да спортувам преди бебето,че да имам мускули да го мъкна сега...  Peace Laughing
Ти си знаеш.
От мен по-голяма кекла няма - 170 см. 52 кг с мокри дрехи, нищо не спортувам  Embarassed
Моят син е 10 кг и го нося в раница по 2 часа. Носенето на ръце и с раничка няма нищо общо от гледна точка на тежест и удобство. Сори, че го болдвам, но е така.
И къде го носиш по два часа в къщи ли? Ако е навън - не е ли по -удобно с количка? Не те ли заболява кръста... Малкия седи ли мирен докато го носиш? Реално на ръце и на мен ми се събират 2 часа на ден мъкнене, ама с раница в къщи - не знам... Докато го сложа и вече ще се е размънкал да го махна....

# 301
  • София
Хихиххи е вие ме убихте.... 15кг и да го нося... - абсурт.... а това на картинката...жената едва ли ще издържи повече от минута..  Laughing Laughing Laughing
Вече сме 8 кг. и ми е трудно да го нося повече от няколко минути... боли ме кръст..ръце - всичко... Laughing.. Та ще пропусна закупуването на слинг....  Wink ...само дето му се ,,точих,, толкоз и си виках,като се постопли поръчвам и ще си го мъкна малкия... Laughing Да, ама неее... до де се постопли ще е 10 кила...  Laughing Grinning Grinning Grinning Ще си го тикам с количката и това е....  Wink Wink Wink

Въпрос на носилка, казвам от личния си опит с гюлеподобно бебе  Whistling Просто още не сте намерили вашето носило, това е всичко  Peace

# 302
  • ул. "Мечтание"
Не е едно и също да носиш на ръце и в слинг. Да не кажа нищо общо! Simple Smile Но виждам, че свириш мача преди да е започнал - няма как да знаеш дали ще стои или не, ако въобще не си опитала. Simple Smile Нормално е и в началото да помрънкват докато свикнат. Но то важи и за количката. Simple Smile

При моя ритъм на живот количката се използва само вкъщи - замества шезлонга. Simple Smile Crazy Въобще не бих казала, че ми е по-удобно с количка. Simple Smile

Има дни в които нося щерката по 2-3 часа непрекъснато в слинга. Това на ръце да го направя е напълно невъзможно поне за мен. Общо на ден сигурно ми се събират десетина часа носене в дните, когато реши че иска да е гербова марка.

# 303
Аз го нося и вкъщи, когато се налага, навън също. Кръстът ми е слабо място, но си го нося без проблеми.
Навън има мн места, където искам да отида и изобщо не е подходящо за количка. Онзи ден ходих до банка, до общината, до НАП,  до магазини и т.н. ес количка няма как да стане. А и той си спинка в раницата. Но ако сте решили, че няма да носите, то каквото и да кажем, няма смисъл Simple Smile

при нас изобщо не е имало протест - явно му беше удобно още от първото слагане в раницата.

Последна редакция: пн, 09 мар 2015, 17:49 от little afternoon

# 304
  • София
AnnNikol, предположенията са едно, реалността е друга. Бебка е 11.4 кг. От сутринта (6.30) до сега е спала само за минути, събраха ми се 5-6 часа носене. Изобщо не мога да си представя това да се случи на ръце. И при нас количката се ползва само вкъщи и то като помощно средство, в което да стои, докато аз се къпя на отворена врата или трябва да я подпра някъде за 5 минути. Имах много голямо желание да си я ползвам, но след няколко тежки епизода, в които излизам с количката, а се прибирам с бебето в слинга или раницата, реших, че повече няма да си причинявам мъката да бутам количка.

Редактирам се да допълня: имам дископатия от 12-13 години, незатворени прешлени на гръбнака, направих и тендовигинит на китките покрай вдигането на бебето в първите месеци. Нося не защото съм мазохист, а защото това е по-добрият вариант за моето бебе и за мен (близост, уют,  спокойствие, комуникация, сън и т.н.).

# 305
Докато го сложа и вече ще се е размънкал да го махна....

По-скоро ще се успокои и ще спре да мрънка Simple Smile

# 306
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
 Малката (11 кг ) беше болна миналата седмица и си откарахме 2 пълни дни в раницата. Аз готвих, чистих, прах, детенце си спа.  Количката предполагам, както при каката, ще стане хит към 2 - 2 и половина г. ( т.е. когато трябва вече да се отказва от нея  Laughing )

# 307
Дали на ръце, слинг или раница - тежестта си е тежест, все ще и се отрази някъде... А аз каквато съм кекла... Blush  Laughing Трябваше повече да спортувам преди бебето,че да имам мускули да го мъкна сега...  Peace Laughing
Ти си знаеш.
От мен по-голяма кекла няма - 170 см. 52 кг с мокри дрехи, нищо не спортувам  Embarassed
Моят син е 10 кг и го нося в раница по 2 часа. Носенето на ръце и с раничка няма нищо общо от гледна точка на тежест и удобство. Сори, че го болдвам, но е така.
И къде го носиш по два часа в къщи ли? Ако е навън - не е ли по -удобно с количка? Не те ли заболява кръста... Малкия седи ли мирен докато го носиш? Реално на ръце и на мен ми се събират 2 часа на ден мъкнене, ама с раница в къщи - не знам... Докато го сложа и вече ще се е размънкал да го махна....
Основно навън нося. Аз използвам количка и раничка в различни случаи. Например сега при тези снеговалежи излизаме само с раница. То количка в този сняг и киша няма и как да бутам. А не сме пропуснали нито един ден разходка. Също, ако трябва да отида да свърша нещо - до магазина, до пощата, до общината, ми е много по-лесно да го метна в раницата, защото имам много по-голяма мобилност. Много по-голяма хамалогия ми е изваждането на количката. Като ползваме градския транспорт пак предпочитам да сме с раничка, а и той също, защото вижда отгоре какво се случва отвън. Той в момента е много добричък и не се сърди нито в количка, нито в раничка, но минахме през всякакви периоди - имаше моменти, в които в количката се дереше и само със слинг или раница беше възможно да излезнем. Имало е случаи, в които след като 20 дни само сме се носили започва да се радва на количката.
Вкъщи го нося, когато е кривчо (като никнат зъбки или е болен или не се е наспал).
Та така ...

# 308
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Аз като човек с голям стаж с бутане на празна количка и носене на ревящо бебе, казвам носенето е голяма "утеха за нервната система и на майката и бебето". С риск да се повторя от 1 ноември до сега количката е ползвана броени пъти. Ще ми липсва бебеносенето (както и кърменето) след време. И лятото ще продължим да се носим и ще се возим, но подозирам, че ще я ползваме количката за проходилка по парковете. И да подчертая Камен е 9 кг. без дрехите, ако ме заболи кръста, врат или гръб веднага регулирам раницата.
Винаги съм имала мечта да седна на пейка в парка, да чета книга и до мен количка със спящо бебе. Ако нестане с второто ще пробвам като стана баба: )

Последна редакция: пн, 09 мар 2015, 23:28 от aitep

# 309
  • София
aitep, +1, особено за книжката и спящото бебе Simple Smile

# 310
По въпроса с носенето на тежко бебе от малка мама - и аз съм така. Вече отива към 8 кг, аз съм кинта и 50 и около 50 кг, но не усещам да ми тежи особено много.
Друго искам да попитам - кааак успявате да домакинствате с бебе в раница у дома? Още не мога да го сложа на гръб и е абсурд с него отпред да свърша каквото и да било, даже ръцете не мога да си измия. Май ще почакам още малко, докато сменим позицията Simple Smile

# 311
Друго искам да попитам - кааак успявате да домакинствате с бебе в раница у дома? Още не мога да го сложа на гръб и е абсурд с него отпред да свърша каквото и да било, даже ръцете не мога да си измия. Май ще почакам още малко, докато сменим позицията Simple Smile
Да, и при мен е така. За готвене и миене не може да става на въпрос, но за разтребване е идеално Simple Smile Освен това той не ми дава да стоим на едно място. Трябва да се движим  Laughing Да прибирам разхвърляни вещи, да простирам, да бърша прах от мебелите и др.п. с него може.

# 312
  • София
Всичко правех до момента, до който започна да си вади ръцете над платката на раница и слинга с халки, прави го и с тодлърската раница, затова вече ги мятам на гръб, но и така не е особено удобно, защото тя не вижда и се накланя наляво или надясно. Затова - слинг шал, той позволява по-високо връзване, само дето още не го умея:)

# 313
Аз съм много доволна, че вече пускам прахосмукачка с малчо в раницата, това е всъщност единствения начин да пусна прахосмукачката, без тя да плаче. Изобщо не мислех, че ще стане, но пробвах и взе, че стана  Laughing За миенето и аз не успявам.
Нещо на гръб не успявам да я нося - няколко пъти пробвах до сега, но все мрънка. Отпред много й харесва, не знам дали е до свикване, ще упорствам още  newsm78 Вече ми натежава отпред - към 9 кг е и вкъщи няма проблем, но тръгнем ли навън с всичките ни дрехи, е доста неудобно напоследък.

Не знам дали видяхте това клипче
https://www.facebook.com/video.php?v=934806099871175 
При нас работи безотказно, само че с бебето отпред  Laughing

# 314
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Отдавна си мечтая за такава топка, но просто си представям какво ще й се случи тук.  Joy

За домакинстването - аз последно правих пица с малката отпред, ама тя спеше. И по някоя друга чаша и чиния успявам да измия. А бе при мен всичко зависи от нивото на отчаяние, което съм достигнала.  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт