Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 4

• 90 886
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Цитат
Мики, много е удобна раницата, сега малката беше болна няколко дни и доста я поносих и отпред, и на гръб, почти не усещам тежест.
Аз бутам тука в една касичка пък да видим дали ще успея да си събера кинти до като девойката стане за тодллер  Whistling

# 196
  • София
всичко е до плетката, въпросът е, че вискозата (платът на английски е rayon) е полуизкуствена  материя и има някаква минимална разтегливост + леко лъскавее (може би не подбирам думата правилно, но има такъв лек ефект като коприната); спомням си и че като търсех слингове за новородено попадах на такива с вискоза и бяха всичките разтегливи, та не бих рискувала

# 197
  • ул. "Мечтание"
Дао, вече е обяснила - въпросът е в начина по който е изработен плата, а не каква точно е материята.
Ето още малко по въпроса, на тези, на които им се чете: http://www.fairyknot.org/blog/slings/wrap/elastichen-vs-neelastichen-sling/

Някой може ли да ме упъти този шал на Зилана тъкан или разтеглив е ?

В описанието пише памук и вискоза, но на мен (като Видна любител-шивачка  Joy ) това въобще не ме ориентира.

Ни рак, ни риба е. Wink Има разтегливост на ширина. Според зависи колко е мек плата може да се връзва като еластичен или като тъкан. Но за по-тежко бебе - с едно наум, възможно е дупето да се изхлузва заради тази разтегливост на ширина.

# 198
Да, де! И аз така си мисля, затова дадох пример с тъканите на Тула, които не се разтягат, въпреки, че съдържат вискоза.

Днес чаках мъжа ми пред една пекарна на една главна улица, да си вземе кафе.
Такива погледи жални ми хвърляха минаващите, че съжалявам, че не си сложих една празна кутия в краката  Grinning Без това ме гледаха като пропаднала беднячка, можеше някой лев да изкарам  Joy

# 199
  • София
Хе-хе, Калинке-Малинке, да видиш като поотрасне детето и ще се започне - ама не тежи ли вече, стига си го носила и т.н.

# 200
За добро или зло, сами с мъжа ми сме и няма кой да ми дава акъл  Joy
А на улицата непознати не са ме заговаряли /освен една друга бебеносеща, но то си беше приятно  Heart Eyes/, така че се разминавам само със снизходителните погледи, но това само в центъра. Тук все пак много майки носят бебетата си  Party

# 201
Здравейте!

Включвам се в темата като абсолютен лаик с молба за мнение за конкретна марка ерго раница (не намерих коментари за нея досега). Става дума за този модел:

http://olx.bg/ergonomichna-ranitsa-latis-i67594224

по-конкретно във варианта с подложка за новородено

http://olx.bg/ergonomichna-ranitsa-latis-i67594224

Накратко - търся ерго раничка, в която да мога да нося бебето от самото начало, много харесах Boba 4g Kangaroo, но ми идва скъпа  Tired

Какво мислите за Латис-а, някакви очевидни недостатъци, които пропускам?

Благодаря предварително Simple Smile

# 202
Върни се назад няколко страници и чети, ако обичаш. Горе-долу всеки втори пост е с твоя въпрос.

# 203
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Това си е менте на Ергобейби. Поне са имали доблестта да не го представят като Ерго-оригинал.

За качеството нищо не мога да кажа.
За да носиш новородено в тази раница, ще ти трябва допълнителна приставка. Трябва да имаш предвид,че въпросната приставка не се слави като много удобна (дори оригинална).

# 204
Имам усещане, че раничките вече са наистина доста популярни и то точно покрай тези китайски ергота от OLX.
Вчера на Витоша срещнахме едно семейство с такава. Днес в Икеа също.
Не знам дали са оригинални или менте, но залагам на второто.

# 205
Това си е менте на Ергобейби. Поне са имали доблестта да не го представят като Ерго-оригинал.

Не е менте, не разбра ли? Съвсем скоро ще се окаже, че раниците на официалния сайт на Ергобейби са ментата, а тези в алиекспрес - оригиналите.

# 206
Върни се назад няколко страници и чети, ако обичаш. Горе-долу всеки втори пост е с твоя въпрос.

А, върнала съм се Simple Smile Съвсем не е толкова чест  Peace

kalei, thanks за мнението.

# 207
Това е само от преди 2 седмици:

Какво ще кажете за тази раничка има много добри отзиви http://www.aliexpress.com/item/Hot-Selling-most-popular-baby-car … h/1930415733.html

Следва подробна дискусия за раниците.

Това е отпреди 3 дни:

Това има даже оригинално лого!
http://olx.bg/ergonomichna-ranitsa-ot-organichen-pamuk-gluharcheta-i70003120
За толкова пари би ли могло да е оригинална?

Да не отварям предишната тема.  Peace

# 208
Lexie, объркването идва от факта, че тази от линка в olx не е представена като реплика/оригинал на Ergo baby. И да, няма нужда да ровиш и в старата тема, разбрахме се Simple Smile

# 209
  • ул. "Мечтание"
Ергономичните раници не са най-удачния избор за новородено, дори с приставка. Ако имаш възможност би било по-добре да заложиш на еластичен шал или примерно слинг с халки първите 4-5 месеца и след това да минете на раница, тъкан слинг също е вариант разбира се.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт