Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 4

• 90 886
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Честито!   bouquet
Няма ограничение, колкото можеш да носиш.  Grinning

# 436
  • ул. "Мечтание"
Няма ограничение колко време да е в слинга детето. Ако можете и желаете може и денонощно. Simple Smile

Снимка как е сложено детето ще помогне да кажем дали е сложено както трябва.  Peace Не винаги това, че на детето му харесва в слинга е равно на правилно и оптимално поставяне.

# 437
  • София
Не винаги това, че на детето му харесва в слинга е равно на правилно и оптимално поставяне.

Точно от това се притеснявам и аз, защото все пак доста време ще прекарваме така, не искам неволно да навредя... Ще се снимаме като се разбуди малък и ще помоля за консултация. Благодаря!  Simple Smile

# 438
Дами,
какво ви е мнението за тези за едномесечно бебе?

http://olx.bg/ad/sling-za-bebe-ID4uxKQ.html#018abca135

# 439
По спомен - има по-удачни варианти от него. Това е baba sling и с търсачката може да се разгледа. Това намерих от стара тема.

Цитат
Цитат на: dedi в вт, 18 фев 2014, 09:53
Моят слинг е на Baba Sling и е много удобен. http://ayearwithmomanddad.com/wp-content/uploads/2012/08/Joovy-B … 0518_a75_pBL).jpg
Не съм аз на снимката  Smile
Бяхме на почивка миналата седмица в Родопите, нямахме никакво място и за количката, та слингът беше моето спасение. Като включим и стъпалата навсякъде...
Аз малко се притесних като гледах линка на Lexie, защото наподобява торба, но всъщност не е и е напълно безопасен.

Баба-то е доста странен хибрид. Не е точно от опасните торби, самата му торбеста част е доста голяма. Големия му недостатък е че възможностите за регулация са много отрязани. Това го прави не особено удачен за малки бебета, по-подходящ е за самостоятелно седящи деца. Важно е и как точно се използва. Позата люлка е неудачна, независимо за какъв точно слинг става въпрос.
Като цяло не би ми бил първи или основен избор. Съотношението цена-качество не е добро.

Скрит текст:
извинявам се за малко смотаното цитиране.

# 440
По спомен - има по-удачни варианти от него. Това е baba sling и с търсачката може да се разгледа. Това намерих от стара тема.

Благодаря. А бихте ли ми препоръчали по-удачен вариант?
Много искам да си взема нещо добро, а нищо не разбирам.
Разгледах Caboo, но за момента не мога да отделя 150лв. за това.

# 441
За едномесечно бебе и въобще за бебе, което не може да седи, този т.нар. "слинг" категорично не е подходящ, защото легналата поза ("люлка") създава пряка опасност за живота на бебето. Оттам нататък е просто неудобен.

Бих ти препоръчала разтеглив слинг-шал.

# 442
За едномесечно бебе и въобще за бебе, което не може да седи, този т.нар. "слинг" категорично не е подходящ, защото легналата поза ("люлка") създава пряка опасност за живота на бебето. Оттам нататък е просто неудобен.

Бих ти препоръчала разтеглив слинг-шал.

Наистина съм много неподготвена.  ooooh!
Нещо такова ли -
http://www.estestveni-idei.com/prod/baby-products/nosene-na-bebe … sling-ei-red.html

# 443
Да, точно. Има и други марки, например Шушулка, Боба, Зилана. В olx също се намират.

# 444
  • ул. "Мечтание"
Дами,
какво ви е мнението за тези за едномесечно бебе?

http://olx.bg/ad/sling-za-bebe-ID4uxKQ.html#018abca135

Не е подходящ. Евентуално става за дете над година, което вече ходи само и носенето е за кратки периоди от време.  Rolling Eyes

Поза люлка също въобще не е подходяща.

Еластичен или тъкан шал са добри варианти и стават от раждането. Ако искаш на едно рамо би могла да си вземеш и слинг с халки.
Общо взето има много варианти, въпроса е какви са ти плановете за носене на бебе и бюджета.  Peace

# 445
Да, точно. Има и други марки, например Шушулка, Боба, Зилана. В olx също се намират.

Благодаря   bouquet ще разгледам и там и ако харесам нещо ще ви помоля отнава за мнение.
Да разбирам ли, че за първите месеци е удачна само поза жабче отпред на корема?

Нощни очи,
Бюджета ми е около 50-60лв. например, а плановете ми са да го ползвам в къщи когато детето е неспокойно защото си го гледам сама и омалявам по цял ден да е на ръце.
Също да си излизаме по задачки, без да разнасям тази тежка количка, не ми е удобна ако трябва да изляза за малко например.

# 446
  • ул. "Мечтание"
Позата жабче се използва през цялото време и детето гледа към носещия. Според вида на самия слинг може да се носи отпред, на гръб или на хълбок.

Българските марки влизат в бюджета ти като цяло. Но имай предвид, че ниската цена прави компромис с качеството. Хубаво би било предварително да тестваш различни неща за да видиш какво ти е удобно. От слинг до слинг има разлика.

Принципно тъкания шал е най-универсалния вариант - става от раждането до края на бебеносенето и позволява всички варианти на връзвания.
Еластичния шал е удобен през първите месеци, но не особено подходящ за лятото и за по-тежки деца. Не става и за носене на гръб.
Слинга с халки и пауча са доста подходящи за бързо слагане и за по-кратки периоди на носене.
Мей тая също е хубава алтернатива, но не всички модели са подходящи за новородено.

Би могла да се поровиш в olx. Там има доста добри оферти за слингове втора ръка, които често на практика са нови.  Peace

Ако си от София, Пловдив или Варна би могла да се свържеш с хора там, които могат да ти покажат как се използва. Във Варна и в Пловдив има слингозаемни, където би могла да вземеш под наем различни модели и марки.

Последна редакция: чт, 30 апр 2015, 13:40 от Нощни очи

# 447
Ехеее, благодаря за изчерпателната информация   bouquet
Но, вече ми стана толкова сложно, че съм на път да се откажа.  Tired
За съжаление не съм от изброените градове и няма как да тествам.
На мен трябва някой да ми каже - ет това вземи и да го взема Simple Smile
Не знам какво е май тай, тъкан шал, пауч ... ooooh!
Извинете, че ви занимавам с некомпетентността си, но мислех че има максимум два вида  и толкова,  сега се обърках и не искам да взема нещо, с което ще навредя на детенцето.

# 448
  • ул. "Мечтание"
Прегледай първа страница - там има доста линкове с полезна информация.  Peace

Ето и кратко описание на различните типове слингове: http://www.fairyknot.org/blog/main/sling-types/

Библиотеката във Варна праща и в други градове слингове под наем. Има линк в първата публикация.

# 449
  • София
Бих искала да помоля за мнение дали позицията ни е правилна:

- слинг
- подпъхване на бебе
- слинг с бебе

Общи условия

Активация на акаунт