Купени задължения към глобул-ЕОС МАТРИКС!!

• 3 277
  • 4
  •   1
Отговори
Към месец март ми се на числиха всички такси за две години напред,имах неплатени 3 фактури,зануляват ме на 20 число,на 19 вечерта бях в офис на Глобул(сега вече Теленор) при което една любезна женица ми каза че имам да плащам 640 лв. -след  което плащам всеки месец колкото мога и от преди два месеца една жена ми спира тока по телефона и не спира да ме заплашва със това че ще бъда осъдена,да намеря пари на заем и други подобни, крещи и ме докарва до лудост.Та въпроса ми е дали е възможно да ме осъдят,и дали е възможно аз от друга страна да подам жалба до някаква институция,понеже аз съм изплатила 310 лв. до днешна дата? Помогнете ми не мога да намеря подобна тема за да се запозная по детайлно със нещата който да направя? Cry

# 1
  • София
Писала си малко неразбрано. Имаш договор за номер, който вече не ползваш, и по който си имала 3 неплатени сметки, а Теленор са ти начислили оставащите до края на договора такси, заедно си лихвите по тях, така ли? Не сте се разбрали каква сума да плащаш месечно, а ти сама си решила да плащаш колкото ти е удобно за момента, така ли?

# 2
Да точно така защото въпросните ЕОС МАТРИКС искат да плащам някакви нечувани суми който аз не мога да си позволя да плащам.... писала съм неразбрано понеже пак ми се звъняха .... и много ме нервираха ... ще ли да ми затворят досието и да ме осъдят .... и тн. и тн.

# 3
  • Ямбол
Който ползва пък не плаща е редно да има някакви мерки срещу него. И като продължава да не плаща е нормално и до съд да го докарат.
Най-вероятно имаш договор, където тези условия са много добре написани.
Защо се връзвате за услуги, които не можете да плащате?

# 4
  • София
Еос Матрикс могат да звънят в две качества: i) на колекторска агенция и ii) в ролята си на нов кредитор, към който имаш непогасено задължение.
Ако само събират вземанията на Глобул, означава, че Еос Матрикс ще те прозвъняват, ще пишат писма, но съдебен иск може да заведе само Глобул/Теленор.
Ако Еос Матрикс са изкупили вземанията на Глобул, означава, че са новият кредитор и дължиш на тях пари. За целта трябва да си получила уведомление за сключената цесия. Ако е такъв случаят, препоръчвам да се обърнеш към адвокат, който да установи какво точно дължиш, какво са начислили, защото нищо не разбрах от обясненията. Имай предвид, че след като изчерпат т.нар. меки методи, ще преминат към твърдите, което включва и запор на трудови възнаграждения, банкови сметки и пр. Това включва и бъдещи вземания, защото периодически се правят проверки на длъжниците за доходи.

Общи условия

Активация на акаунт