Бебе на 8 месеца с 38 градуса

• 1 814
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте ,прекрасен форум си имате.
Дъщеричката ми има 38градуса температура,бяхме при педиатъра и се оказа със зачервено гърло и ни изписа лекарства.
Да пробваме ли с методите на баба Grinning с мас,сол,ракия и т.н.,все си мисля че е прекалено малка за тeзи глупости още.
Вие какво ще кажете?

# 1
  • София
Сол и ракия абсурд. С мас бих направила загряващ масаж, ако няма температура ,обаче. Знам, че трябва да се избягва зоната на сънчицето. Не се притеснявай излишно, 38 не е висока температура. Поразсъблечи я и не бързай с температуропонижаващите. Това е моят съвет като майка.

# 2
Спокойно, скоро лекарствата ще подействат. Вече имаш съвет, нека детето да е по-леко облечено.

# 3
  • Ямбол
Не прави детето си опитно зайче. Слушай лекарите, а не бабите.

# 4
И аз съм да слушаш лекарката.
Нито мас, нито сол , нито ракия ще ти помогнат в този случай.
Изварен компрес можеби би ти свършил работа....но на дали ще успееш да го държи.

# 5
  • София
Каква ракия на бебе?!?  ooooh!

# 6
Аз бих дала лекарствата, изписани от лекаря. За понижаване на температурата - също. Аз лично не чакам да стане висока, за да давам, но ти си знаеш кога да дадеш  Peace.
От бабешките лекове единствено бих направила компрес с оцет и вода в равни части. Една кърпа на челото, една на едната ръка и друга на срещуположния крак. При много висока температура същия разтвор върху чаршаф и детето се увива с него. Като се затоплят кърпите, се накисват отново.
Правила съм и само със студена вода без оцет. Пак смъква, но по-бавно.
Бързо оздравяване пожелавам!

# 7
Благодаря ви за бързите отговори,друго си е така да си поговориш и със други които са минали по тоя път.
Ще пиша как са се развили нещата.
А лекарствата ги дадохме веднага на следващия ден след като премерихме температурата.

# 8
  • Бургас
Аз бих дала лекарствата, изписани от лекаря. За понижаване на температурата - също. Аз лично не чакам да стане висока, за да давам, но ти си знаеш кога да дадеш  Peace.
От бабешките лекове единствено бих направила компрес с оцет и вода в равни части. Една кърпа на челото, една на едната ръка и друга на срещуположния крак. При много висока температура същия разтвор върху чаршаф и детето се увива с него. Като се затоплят кърпите, се накисват отново.
Правила съм и само със студена вода без оцет. Пак смъква, но по-бавно.
Бързо оздравяване пожелавам!
Може да сложи чорапки натопени в оцет + вода и кърпички на китките.Аз само така смъквах температура,то моето диване плюеше лекарствата.

# 9
Здравейте,бях обещала да пиша развитието по темата.Бебка се оправи отдавна,дадох и лекарства само предписани от лекаря.
Благодаря за отговорите.

Общи условия

Активация на акаунт