Италия 147

• 42 536
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
Видях една бележка , ние за периода от средата на ноември до средата на декември сме платили 211 еуро ток и вода (ХЕРА) (тока от това е 84 евро) Обаче това са някакви консуми стимати, накрая ще се изравняваме. Зимата не е тежка и смятам, че ще минем тънко накрая.

Мислили сме за пелет, но Дамиано има някакви резерви, още узрява. За соларни батерии също мислим, ако се появи изгодно споразумение. Даже идваха да мерят, много бяхме ентусиазирани преди 3г. но нещо сметките не излязоха. Тази година мисля да се поинтересуваме пак.

# 481
  • Италия
Аз си мисля, че нашият вариант си остава печка на пелет, още повече, че имаме монтирани радиаторите и инсталацията. Трябва печката и бойлер или там каквото е за топлата вода. Така и не разбрах, защо ги изчислиха толкова много пари. Назландисва се мъжо, явно му трябва да презрее. Така е, Фей, много пари са, а и тази година спестихме малко, че е по-топло. Миналата зима от средата на ноември  до средата на януари платихме 500 евро за ток само, отделно въпросното гориво. Бе, шантава работа! А, да не пропусна и влагоабсорбатора, че и той една ламя...ама няма как - влажността вътре стига и до 90 % , когато вали...пък то все вали зимата  Mr. Green

# 482
имай предвид, че от печката на пелет някакъв процент се връща от държавата след Х години. Не мисля, че е ИВА-та имаше нещо вероятно спрямо дохода.

на пелет аз много искам, но някак да е и красиво:)

# 483
  • Италия
Да, знам го това, Лени. Наши приятели тук си купиха миналата зима такава печка, та съм и' фен още от prima vista. Ми то си стана направо рай у тях, а и най-важното, че поизсушава въздуха, което в нашия случай е просто задължително ...а и тяхната е една такава червеничка, кипричка, хубавка е. Проблема ми е мм, че е много труден в узряването, а и той си живее с надеждата, че като се пенсионира (нали е машинист, та уж по-рано му се пада) ще се местим в България. Ох, и по тази тема големи политики и дипломации имам да водя  Whistling Не искам да се местя аз.

# 484
Нали си говорим  Laughing, та да се включа и аз с ирелевантна информация  Mr. Green. Ние плащаме 35 евро месечно за ток - основно за готвене, пералня и хладилник, другото е осветление и компютри. Сметката за отопление и топла вода ни е включена в наема, тъй че не знам точно колко идва (тъй както пиша, се сещам, че в договора за наем ще го има описано, ама да не издребняваме  Mr. Green... не ми се рови сега).

Много ми е странна тази влажност в Италия, от морето е вероятно. В Германия, дето е уж все по-студено и валящо, е много по-сухо, като се преместихме, забелязах колко по-бързо ми изсъхва прането, за една нощ на затворено (долу в мазето са пералните), докато в Бари на затворено нямаха изсъхване нещата,а а навъним отнемаше около два дни.

# 485
Лятото моето пране не съхне навън, ние сме със севено изложение и нисък етаж и никога няма слънце у нас. Сега ще ни подарят сушилня за сватбата. Иначе зимата простирам вътре и за един ден всичко е сухо, ние сме с подово отопление и сме много доволни.

# 486
Нашият ток (бойлер нонстоп, пералня, хладилник, осветление и дребни електроуреди, без фурна, понеже е повредена) за два месеца беше 170 евро, отоплението е цетрализирано и е включено в наема, газ - около 13 евро на месец. Това са ни първите получени сметки, чакам следващите, за да видя тенденцията каква е. Апартаментът ни е със североизточно изложение и имаме влажна стена, която ме вади от релсите. И аз суша у дома, близо до оживена улица сме и е немислимо да сложа стендиното на балкона, много прах и нечистотии има. Положението се спасява донякъде от парното, което по принцип изсушава въздуха. Сушилня би ми вършила чудесна работа, но няма къде да я сложа в този апартамент. Може би в следващия, когато му дойде времето...

Крема, дето ми препоръча Лени, не можах да го открия, взех си Масло от карите на Omnia botanica (мерси, Барбич!),  обаче още не съм го пробвала.  Embarassed 

Днес е дъждовно тук, нищо, ама нищо не ми се прави и май ще поръчаме пица за вечеря. Мързел голям....

# 487
Да взема и аз да си купя ( какъв крем избра?) ...

# 488
взех си Масло от карите на Omnia botanica
Изглежда, че ей това си е избрала, Лени. Laughing

# 489
взех си Масло от карите на Omnia botanica
Изглежда, че ей това си е избрала, Лени. Laughing

Точно това е! Не че го избрах, просто само това имаха в едно малко магазинче наблизо... И аз го взех.  Laughing

# 490
  • UK
От мен също глас за Omnia botanica - загледах се вчера, че кремът ми за ръце, който ми е подарък от сестра ми, е на тази марка - страшно хубав е и няма никакви боклуци в него. Като ми идва на гости следващия път, ще си поръчам и някои други неща на марката - междувременно чакам още отзиви от вас Simple Smile.

И да ви се похваля, че най-хубавата италианска пица я ядох вчера тук. Има един италианец, който върти 4 супер успешни пицарии, ходят почти само италианци и персоналът също е италиански. Бяхме с един колега на Ц. и приятелката му - и двамата са от Бари - останаха страшно доволни. Много щастлива бях  Grinning

# 491
Аз пък съм много доволна защото днес правих дърпани баници, ей това в неделя да ядеш баница най-много ми липсва.

# 492
  • Италия
Деси, защо да ти липсва? Там поне при вас се намират листи за баница. Няма ли?
Мм днес пак пощръкля. Седнал и разглежда снимки от България и си мърмори под носа: "Ех, да можех вече да се преместя в Бг, няма повече да се върна в Италия!"
Пък аз го дразня:"Да, ама не можеш!"  Twisted Evil

# 493

Деси, защо да ти липсва? Там поне при вас се намират листи за баница. Няма ли?
Мм днес пак пощръкля. Седнал и разглежда снимки от България и си мърмори под носа: "Ех, да можех вече да се преместя в Бг, няма повече да се върна в Италия!"
Пък аз го дразня:"Да, ама не можеш!"  Twisted Evil
Верно е пощръклял

# 494
  • в едно миланско село
момичета, като казахте баница, понеже и на мен ми се беше прияла днес, а нямах кисело мляко, направих без, ама с половината кори (не знам какво ще излезе, но все ще си начеша крастата).
дайте идея за пълнеж за останалата половина, имайки предвид, че ще я правя утре като прибера от работа, евентуално мога да накарам мъж ми да приготви пълнежа. аз обичам баница с праз, но никога не съм правила, някой има ли изпитана и бърза рецепта? всякакви предложения приемам, обаче, вкл. месни такива (даже много ще ги оценя  Laughing)

Общи условия

Активация на акаунт