Италия 147

• 43 210
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
газ : готвене, топла вода и отопление, много грубо са ми около 700/800 евро годишно.
При нас около тройно за къща..

Дами, дайте съвет за някакъв хидратиращ крем или балсам за тяло, който да не е на базата на течен парафин. Знам, че е много субективно, но ще съм благодарна, ако споделите личен опит.
Калатеа, мога да ти препоръчам да пробваш Omnia Botanica като марка. Те са био, еко, натурал, дженуин, органик. Wink Цените им са много достъпни. Пробвала съм им две кремчета за лице, които ми допадат. Виж дали ще намериш подходящ продукт, какъвто търсиш.

# 466
To зависи много къде точно живееш, при нас например топлата вода влиза в сметките за наем. За гас горе долу около 10/5 евро на месец, готвя всеки ден. За ток са около 35 евро на месец, като миялна пускам всеки ден, пералня на 2 дена, фурна също ползвам често, микровълнова и електрическа кана всеки ден. На мен сметките тук ми се виждат много по-леки от тези в София, поне аз като живеех сама, без пералня плащах към 20-30 лева на месец за ток и то само за хладилник и телевизор плюс 20 за вода и 60 за парно зимата. Общо взето плащах към 100-150 лева само за сметки плюс интернет, а тук сме към 90 евро плюс интернета и скай, а сме и двама и аз съм в къщи по цял ден, което има значение.

# 467
Хмъ много ниски цени ми обявихте . Laughing
Аз имах други наблюдения ... Crazy

# 468
нашите сметки са доста по-високи, но отопляваме къща, лятото климатици се пускат и тн. аз от електроуредите включвам по-често фурната,  смятам че тя е, която гори най-много  ток.

калатеа, аз този крем го имам от спонсори в сайта ни и честно казано тук го търсих има я тая линия но май трябва да я поръчат ( нашата близка аптека). колебая се обаче дали да си го поръчам.
моята кожа е в такова състояние, че имам чувството че го пие тоя крем. Иначе аз имам няколко  боди  крема обаче срам не срам аз в живота си не съм ползвала такива и ми се струва, че няма нужда. А и цялото това мазане... когато правих по-строгата диета 2013 ми препоръчаха едни български Билка с краставица - страааашен беше него виж го измазах с голям кеф и даже се сещам, че имам още някъде скорта от него.. да градя навици:)

Последна редакция: чт, 19 фев 2015, 17:00 от 10 c`s

# 469
  • Италия
Честно казано и аз се изумявам от тези сметки, за които пишете. Уж на север е по-студено, пък то... Вярно е е, че ние отопляваме 130 квадрата апартамент, обаче това нашто си е направо безобразие. Само горивото за печките нструва минимум 400 евро на месец. Отделно тока е около 150/месец (въпросните печки, бойлер, пералня през ден, миална всяка вечер и една конвекторна печка, която включвам на много слабо само за през нощта в стаята на детето)...телевизор, компютър, микровълнова. Всичко това за отопление при достигане на температура 19-20 градуса. Лятото е друга работа  - 60 евро на месец, климатици нямаме...

# 470
  • в едно миланско село
мъж ми даже ми коригира цифрите с по стотина евро по-малко на година.
Маркрит, разбирам учудването ти, майка ми за 45 кв.м. в София харчи повече за ток от нас за 110, но там всичко е на ток все пак, за да сме обективни трябва да сложим нейният разход срещу 2-та мои.  

къща е съвсем различно - гледам при зълва ми, сума ти пари и все студено (а лятото-жега).
но пък на втория етаж племенникът ми направи подово и добра изолация и резултатите са съвсем различни, хем над него е само покривът.

при нас изложението също играе роля - детската и кухнята (особено детската) са цял ден на слънце, почти няма нужда и от парно - колкото да махне влагата. за сметка на това, лятото в детската не се живееше преди най-сетне да сложа климатик.

освен това, аз съм твърд последовател на свободния пазар и на 2-3 години сменям доставчиците, сега в началото на февруари пак сменихме.

за крем за тяло, ако откриете нещо добре хидратиращо и бързо съхнещо, свиркайте. за разлика от лице, където имам предпочитани марки и харча доста пари, за тяло съм толкова мързелива, че кожата ми се люпи от сухо  Rolling Eyes, черни панталони свалям тотално побелели отвътре  Embarassed

Последна редакция: чт, 19 фев 2015, 21:08 от feiam

# 471
  • в едно миланско село
Мирена, с какви печки се отоплявате?

Барбич, ти още ли скиториш из ибей?
да ти е попадал един продавач, claudio-1982, прави разни неща, рециклирайки щайги и подобни  Mr. Green
харесала съм му 2-3 холски масички (да, още не съм я сменила  Embarassed), обаче не мога да разбера дали 1. не съм изперкала да се заглеждам по подобен "дизайн" и 2. бе, пак са ми скъпи  Rolling Eyes
но бих се прежалила при добра референция от твоя страна  Laughing

# 472
Барбич, ти още ли скиториш из ибей?
да ти е попадал един продавач, claudio-1982, прави разни неща, рециклирайки щайги и подобни  Mr. Green
харесала съм му 2-3 холски масички (да, още не съм я сменила  Embarassed), обаче не мога да разбера дали 1. не съм изперкала да се заглеждам по подобен "дизайн" и 2. бе, пак са ми скъпи  Rolling Eyes
но бих се прежалила при добра референция от твоя страна  Laughing
Хаха Simple Smile))) Ами да, купуваме от ибей, но всъщност все по-често от aмазон. Страшен монопол, ей, ама като е и удобно, и най-евтино - все там сме.
Не го знам този Клаудио, но веднага го намерих. Да ти кажа, лично на мен, от предложените масички ми харесва тази. Струва ми се най-елегантна, но и интересна. С това бяло и черно усукване ми напомня на лента на Мьобиус и намирам това за забавно, харесва ми. Другите са по-грубички и с някакви екстравагантни стилови препратки Mr. Green , трябва им някаква по-особена атмосфера, за да се впишат добре. Обаче от палети какви ли не простотии се правят, този Клаудио пак има някакъв усет. Цените не са много ниски, но то фай-да-те е малко скъпичко и трудоемко, ако наистина сам човек го прави и си набавя материалите от Брико примерно, вместо от складове или отнякъде да му падат безплатно. Пише, че дървото е ричиклато, та не знам... Според мен са на ръба между prezzo abbastanza onesto и някаква понадута артистична оценка. Wink Ако намериш кой да ти ги направи по поръчка, може би ще излязат малко по-евтини.

Днес четох в една чакалня един текст на Ориана Фалачи и се сетих за теб. Simple Smile))) Спомних си, че и друг път ми се е случвало да чета нещо от нея и да си мисля за теб. Много странно, не мога да си спомня да сме говорили за нея, а виж ти подсъзнанието ми какви ги върши. Simple Smile)))) Вкъщи имаме книгата ѝ "Un cappello pieno di ciliege", която преди години не можах да подхвана, а днес текстът пак засягаше фамилната ѝ история и ми беше много интересен и приятен. Трябва пак да пробвам. Та, чудя се: имаш ли някаква представа защо така солидно съм свързала О. Фалачи с образа Феиам? Laughing

# 473
  • Италия
Фей, въпросните печки са тип инверторни, зареждат се със специален тип газолио и в същото време се включват към електричеството. Голям проблем са ми, защото мирише, а о образуват допълнителен конденз.
Мм смята, че на този етап това е най-оптималното ни решение за отопление. Миналата година проучвахме възможностите за печка на пелет, обаче мм като чу сумата от порядъка на 7 000 евро tutto incluso и се отказа. Остана надеждата за газ, но нейсе. Голям проблем ми е това отопление, а да не говоря за влагата и мухъла. Специалист съм вече по пръскането с Antimufa...

# 474
  • в едно миланско село
impressionante!
точно нея гледах, перфектна ми е!  Laughing
и  тази ми е любопитна.
ще мисля.

за Ориана имам предположения  Laughing
малко съм я чела (un uomo ми скъса нервите в добрия смисъл) и смятам да поправя тази си грешка.
многословност, непоносимост към явни изяви на исламизъм и липса на политическа коректност. плюс, че е дългокоса, небрежна и досадно нахална понякога  Embarassed
това ти го казвам, не защото имам каквато и да било претенция да се сравнявам с тази невероятна журналистка, а защото още преди години са ме "обиждали", че навявам на нея, а аз поне да я бях изчела  Rolling Eyes  Confused

# 475
Фей, въпросните печки са тип инверторни, зареждат се със специален тип газолио и в същото време се включват към електричеството. Голям проблем са ми, защото мирише, а о образуват допълнителен конденз.
Мм смята, че на този етап това е най-оптималното ни решение за отопление. Миналата година проучвахме възможностите за печка на пелет, обаче мм като чу сумата от порядъка на 7 000 евро tutto incluso и се отказа. Остана надеждата за газ, но нейсе. Голям проблем ми е това отопление, а да не говоря за влагата и мухъла. Специалист съм вече по пръскането с Antimufa...
Аз съм виждала такива печки с пелети и по евтини , с таймер за пускане ,Супер са .
Даже гледам , че вече и в бг са започнали да ги внасят . Peace

# 476
  • в едно миланско село
Аз съм виждала такива печки с пелети и по евтини , с таймер за пускане ,Супер са .
Даже гледам , че вече и в бг са започнали да ги внасят . Peace

и ние имаме приятели на пелет, и то в северно-планински зони. била съм там за уикенд и е много приятно, но не им знам нито началната инвестиция, нито дали не са топлили повече заради нас  Rolling Eyes
виж, знам, че пелетът е като бензина - има там разни търгове и периоди, в които е добре да се закупи за сезона.

с твоите печки не съм наясно, но гориво плюс електричество ми звучи зловещо скъпо Shocked

# 477
Едни наши съседи се преместиха в по-голяма къща (пак сме съседи, де, все тук на същия климат са) и след като първата година разходът им за GPL (пропан-бутан) беше 7 хил. евро, още следващото лято сложиха в гаража още една калдая, която е на пелет и им стана основна. Не знам колко им излиза годишно сега, но казват, че е доста по-икономично. Тук метан няма, аз също говорех за GPL.
Мирена говори за някакви електро-газови печки, а Феиам за централно снабдяване на метан, мисля.
Не знам какво си сравняваме и обсъждаме, не знам и Маркрит какво точно пита, но поне си говорим нещо. Laughing Hug

# 478
# 479
  • в едно миланско село
ми аз и казах на Маркрит, че няма верен отговор  Laughing
нашият газ не е централен, а autonomo.
централен ни беше в предишния апартамент : топлят как са си решили, обикновено в часовете, в които ние не сме у дома (това вместо "вкъщи"  Mr. Green). харчехме двойно-тройно и никога не ни беше ок. сега топлим, когато искаме и да, метан е.
пелетът не е ли по-подходящ за къщи?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт