Италия 147

• 42 448
  • 746
  •   1
Отговори
# 690
ние от 5г не сме ходили в Бг и тази година седмицата на ферагосто ще бъдем там. Планът по принцип е да останем в София само докато си извадя свидетелство за съдимост и м/ународен паспорт, който ми е изтекъл.  После отиваме на вилата на кръстницата ми в Балчик, която вече смята, че нарочно я отбягваме ( което еразбира се не е вярно ние я обожаваме). Мисля да изкараме тези дни на север от Балчик и да покажа на Дамиано най-после любимото си море (или каквото е останало от него), с най-южна точка Варна. Но най-вече си представям разходки, след което ако не се разболеем, както обикн. става в БГ, да се приберем и да отидем до Рим за 3-4 дни с майка ми двете. Така - това са предварителни планове, доказано е, че обикновено нищо от тях не се осъществява:)

Аз днес отново бях привлечена от  Eataly, имах час и нещо да се мотая из центъра, та на тоя ветрилник нямах и много алтернативи. Това, което ме впечатли всъщност не е храната и пиенето ( те са друг тип впечатление), а обърнах повече внимание на козметиката.
И понеже нали ви казах, че Дамиано смята, че маслото от карите има мирис на мухъл, огледах какво се предлага в секцията им за натурална козметика. Влюбих се в едно кремче от черни домати, мъничко, чудно! Но ми се досвидяха 18 евро и се възползвах от текущата оферта  ето тази. Сега вече ароматът ми е божествен, смятам, че поне за мен е достатъчно мазничък  и смея да го препоръчам нищо че съм го ползвала само 2х. от обяд насам:)) Бурото от карите ще го ползвам сутрин след душ, никак не се отказвам от него

Другото нещо, което задължително искам да ви споделя, че Д. днес е на среща на класа и аз съм Сам Вкъщи:–) Планирам да прекарам вечерта на спокойствие, в компанията на епилатор, бяло вино, сирене и домати.  Simple Smile

# 691
Лени, кой като теб!  Laughing то и аз съм сама, но не съвсем, с децата. Мъжо е в Болоня на Еудишоу (годишното гмуркаческите изложение) и после - в Падова на y40 - най-дълбокия басейн в света, където ще се гмуркат. Снощи пък излизах с приятелки на ливански ресторант с Данца цел вентре, готино беше  Laughing

# 692
Лени, черните домати са боровинки  Laughing.

Аз наскоро си купих едно олио за коса, което се впръсквало на влажна коса след къпане и нали, косата става вълшебна. 99% натурално, само тук-таме някой процент аромати и парафин  Mr. Green. Както и да е, напръсках се веднъж и зачаках ефекта, който беше, че косата ми стана - както всеки здравомислещ човек може да се сети - все едно съм я мазала с олио, ама така, с шепи. После още веднъж трябваше да я мия.
Как е възможно да го продават с такива инструкции, да се впръска в косата след къпане!?  newsm78

Като заговорих за олио, да ви споделя мимоходом случка от преди 2-3 дни. Елиас е станал много добър в бутането на столове, както иска си ги завърта и накъдето иска си ги добутва, та онзи ден се качил и излял половин шише олио. На слизане от стола се подхлъзнал и паднал по дупе вътре в разлятото олио, а после с крачетата направил две кръгчета из стаите и идва да ми се оплаква, че му е мазно на дупето. Малко ми отне известно време да разбера точно какво става, но като влязох в кухнята, картината се изясни - една огромна локва олио на пода, половината кухня покрита с това езеро. Изчистване нямаше, побеляха чак фугите на плочките, докато изчистя мазното.

# 693
ох каква сцена! аз веднъж съм разливала олио и не искам да си припомням. Първо го попих с кухненска хартия, след което яко пръскане на сграссаторе за котлони и лека полека се изчисти. Но  Confused

Тралала, аз съм си купувала такъв спрей от Тайланд ( даже още го имам), който се пръска на косицата с цел да се защитава май от вредното слънце, солената вода и т.н драматизми, подхранващо косата и тн. Бях много доволна, но щом още го имам смятай колко съм пръскала от него,  то сигурно е за изхвърляне. Но е така, на измита коса се слага. Има и разни ампули, които също на измита коса. Да не би много да си изпръскала:)

# 694
Тралала, има различни коси, дарлинг. И аз съм с тънка и права косица и знам за какво говориш. Cry Има жени се мацотят с олио след къпане и се възхищават на ефекта, ама косите им го позволяват, това е.

# 695
  • в едно миланско село
тъкмо се чудех какви са тия черни доматчета, че ме мързеше да отворя линка  Laughing
като прочетох 18 евро щях да падна обаче, аз сигурно от 25-годишна не купувам крем за лице на такава цена  Embarassed, въпреки че съм рационално убедена, че няма смисъл от нищо по-скъпо

разлято олио е голяма гадост, 2 пъти съм чупила бутилка, аз карам мъж ми да го чисти, щото стъклата ме ужасяват. той се справя с парцали и хартия.

аз използвам олио от арган за косата (и за лице-ръце), но това са минимални количества, които пръскам първо в ръката си и после по дължината на косата.

дами готвачки и баничарки, има въпрос. като правихме всичките баница (май преди 2 седмици беше) използвах размразени кори и ми останаха половината. забравила съм ги. сега ги видях в хладилника, не са мухлясали, не миришат, имат добър външен вид.
според вас мога ли да ги използвам, или да хвърлям?

# 696
Да, можеш да ги използваш:)

Не бе, аз си купих боровинки, защото беше намален. Черните домати са друг крем:)

М/у другото аз съм отглеждала черни домати и дори имах два-три реколта  Grinning

Ааа забравих да кажа, че го видях това Ест Ест Ест в кварталния супер на нааааай-долния рафт. Романьолските вина тука са обсебили 'нивото на погледа"Simple Smile) Още не съм купила, сега пия едно Bianco Brandini никак не лошо, но аз какво ли разбирам - за мен хубаво е леко, да не ми горчи/киселее и да ми става приятничко от него:)

Последна редакция: пт, 06 мар 2015, 23:18 от 10 c`s

# 697
feiam, според мен щом нямат мухъл и не миришат може, но ако са без яйца, ако са с яйца аз не бих ползвала. За експото, не знам дали сте разбрали, но няма да има български павильон, въпреки това пратих св. Но не е толкова от парична гледна точко, по-скоро с кучето сме много ограничени и може да ходим само където се стига с влак и не е повече от 3,4 часа път. Естествено малко преувеличих за 10-те години   Laughing

Понеже ви четох отгоре отгоре миналата седмица и аз си взех масло от карите, защото имам доста суха кожа. Аз си купих такова на Провенцали, защото не ми се търсеше по магазините, а това го има в супера и да ви кажа е с много хубав парфюм.

Някой ме беше питал по-назад за сватбата, днеска излезнаха публикациите, на 16 отиваме да запазим залата.

# 698
Ах, на нас с чичо ви като ни излезе публикационето и ходихме да си го гледаме, снимаме.. голяма романтика   Grinning

# 699
Те го публикуват в интернет сега. И аз запазих един пдф файл да си го имаме за спомен. Mr. Green

# 700
Хубаво объркване се получи с тия черни доматчета  Joy.

Мдаа, аз си знам, че косата ми не е буйна къдрава, та слагах от въпросното олио само в корените, пестеливо, и въпреки това стана една мазна баница (като сме заговорили пак за баници...). Ама не пише на етикета "за гъсти къдрави коси", ами "за блясък" или там нещо подобно. Всъщност аз съм сигурна, че и на моята коса добре ще се отрази, но се надявах на нещо, което няма да има нужда от отмиване после.

Якамоз, я веднага да си имате бебе, докато кучето ви ограничава  Wink. Бебетата и малките деца псотавят същите ограничения - трудно се пътува, винаги трябва да имаш подходяща храна подръка и т.н. Поне ще ги изгледате наведнъж  Laughing

Ние купихме вече едни билети за Бари през октомври, Матео има есенна ваканция тогава. За лятото мислим да сме в България, ние за около две седмици, децата за повече; големите де. Обаче отогава има много време, тъй че трябва да измисля спешно някой дълъг уикенд малко да се напрегнем по извънработен начин разпуснем.

# 701
Фей , спокойно си направи баница с тях .
Аз един пакет кори никога не правя баница наведнъж.Нищо им няма на корите. Peace

# 702
  • в едно миланско село
Yakamoz, без яйца са, специално проверих, брашно и вода. Това, ако ме питаш, е на ниво юфка, ако ги изсуша (ако изобщо някой има спомен що е юфка, правена от баба)
никога не съм правила отделни банички, а това искам за утре : отделни и с различен пълнеж. някой има ли личен опит, или конкретен линк? не ми се четат 1001 рецепти за баница, пълнежа си го измислям, не ми е ясно на колко да сгъна един лист "Фамилия" и къде да сложа плънката.

за бг павильон не знаех, но и нямах него предвид, просто младо (и добре изглеждащо) момиче с езици. аз първите години що фиере направих с единия ми (тогава добър) английски, а не добър италиански. че после и с българския. ееех, младост!
обаче не разбрах, кучето ти е ограничение за работа? аз нямам такова, но около мен хората си ги разхождат преди работа и после - като се приберат  Rolling Eyes
или ограничение за път - тогава, да, такова е, освен ако не решите да го оставяте на пансион.

Лени, не виждам снимката, за да изкажа мнение за виното. обикновено не харесвам вашите бели, обаче  Rolling Eyes

# 703
# 704
Да, да за път имах предвид, не за работа.  Laughing
Е щом са без яйца няма какво да им се развали. Може да направиш различено всяко руло и после като стане готова да я нарежеш на по-малки хапки. Това се сещам на пръв поглед.

Общи условия

Активация на акаунт