Италия 147

• 42 431
  • 746
  •   1
Отговори
# 705
  • в едно миланско село
Markrit, точно на твой отговор разчитах!  
мерси специално!   bouquet

Тралала, не съм спец по олиото за коса (дано се включи нелиг), но за мен в корените се слага за подхранване като маска преди измиване.
за измита влажна, или изсушена коса - за къдрави като моята коса и по дължините.

# 706
За нищо Фей . Peace
Мъжа ти баница яде ли ? newsm78 Rolling Eyes Laughing
 hahaha

# 707
Феиам, това  не е от Романя. Аз не харесвам много тукашни вина ( но пак казвам, че не съм веща).
Това е от Алба. Общо взето за мен ценовия диапазон за вино обикновено, не за специални поводи е 5 кинта, така че едва ли съм пила хубаво вино, въпреки че нали пихме от Манжер вино - ами честно казано чилийското вино от Лидл ми хареса повече, да се смили Бог над душата ми след тези думи..обаче съгласете се, че има неща, които са просто славни  и популярни, а всъщност не са изключителни, както се очаква от тях. Като например Монмартър. И Манжер. И френските кроасани.

Ох тоя човек няма ли да си дойде най-после, вече съм отчаяна и съм си пуснала музика релакс - водопади, джунгли, флейти (wtf).. и нещо като бебешки крясъци, вероятно някакви пернати. Ще полудея и ще се пропия.

# 708
Аз знам че дори балсама не се слага в корените, защото много по-бързо се омазнява косата. Не знам доколко е вярно, но винаги съм спазвала този принцип.

Ох, като ги видях тея снимки на банички така ми се доядоха.  Crazy

feiam, пращам св-та и за промотъри, секретарска работа и колцентрове (основно), като за някои от длъжностите, за които съм кандидатствала отговарям напълно, тъй като имам и опит. Не знам по каква причина не ми се обаждат, ходих на няколко интервюта, последното беше порта а порта, 12 часа на ден. Сега си пиша с няколко издателства в бг с надеждата да ми дадат да преведа някоя книга, ще видим какво ще стане.

# 709
  • в едно миланско село
За нищо Фей . Peace
Мъжа ти баница яде ли ? newsm78 Rolling Eyes Laughing
 hahaha

не е за нищо, ако се бях ровила сама, да съм се отказала  Hug
мъж ми кльопа всякаква баница, даже му се дразня понякога като ми заобяснява в София къде как я правели  ooooh!

Лени, сори, не погледнах, щото нямаше линк. за мен между 5 и 12 евра има много добри бели (любимото ми е на 6,00 не ме вълнува цената ич). чилийските бели са разкошни, не знам какво предлага Лидл, щото вече нямам удобен такъв. също и не знам какво вино е Манжер  Embarassed
за Монмартр и френските кроасани не съм съгласна обаче  Laughing
(не мога ти разбера притесненията : пий си виното и си легни. ше си дойде като когато. баси, ако мъж ми ме чакаше така, бих се гръмнала  Laughing)

Yakamoz, за балсама си права, но олиото има друго предназначение (омекотявящо вс. подхранващо)

за сивитата ми е ясно - трябва ти агенция, която да те вземе първия път. после, самата тя ще те "рециклира", или ти ще си създадеш контактите. или, по-добре, познат, който да те вкара в някоя фирма, покрай мъж ти нямаш ли такъв шанс? Rolling Eyes

# 710
Не, иначе да сме го направили вече. Той просто е много друга сфера, от която аз нищо не разбирам и дори и да искам няма как да почна да разбирам (за съжаление). Ще се оправя де, сигурна съм, че ще намеря нещо. Не съм отчаяна все още.

# 711
За олиото не знаех, аз съм ползвала само едно подхранващо в турция, но от аромата му почна да ми става лошо и спрях. Изобщо аз съм непостоянна в тея неща, особено ако изискват време.

# 712
добрютру:)

Феиам, така направих де, легнах си.  

Никаква баница не ми се яде, обаче ставам по нощите за моя курс и искам да ви кажа, че съм разочарована. Заинатила съм се и ще изкарам поне да си получавам структурирания материал, но всичко останало е на самотек, участват хора, които никога не са виждали снимка в живота си до някакви грубо на моето ниво т.е овладяли в някаква степен техника и елементарна композиция. Няма качествени коментари и тн. Абс. нищо не научавам така с две думи. Има италианци в групата, един който първият ден се опита да ми пише на английски, приятен човек от Рим, писал се е фрийленс фотограф обаче аз като гледам... абе изобщо не знам как хора се кръщават фотографи и професионалисти, евала на самочувствието им. Изобщо според вас какво е професионалист?!

# 713
  • Düsseldorf
Здравейте, мами,
Включвам се с малко странни въпроси, но съм в такава огромна чуденка, и трябва бързо да се допитам до хора с опит в Италия… Ако досаждам някому, се извинявам предварително.
С няколко изречения: със съпругът ми и двете ни деца мислим от известно време да се местим в посока Западна Европа. По-точно винаги сме говорили за Германия или Австрия, понеже сме немскоговорящи. А и там сме живели и познаваме доста добре поне порядките в едната страна. Само че сега изневиделица ме намериха от една фирма и ми предлагат работа в немска фирма в Италия. Аз обаче, освен че много харесвам страната, нямам никаква идея за уредбата на страната и искам много общо да разпитам за следното:
-   Каква е данъчната система, за всички еднаква или според семейно положение и пр.?
-   Как стои въпросът с половинката, т.е. ако единият започне работа, а другият има нужда да учи език и да търси работа, през това време има ли право на някакви помощи?
-   А за децата някакви добавки?
-   И накрая направо да попитам - ориентировъчно – с 37-40 000 евро годишна заплата/брутна/ може ли да се издържа цялото семейство поне известно време, докато и другият си намери работа?

Регионът е около Верона.
Честно казано, ако беше друга държава, вероятно нямаше да го мисля, обаче Италия толкова ми харесва, че съм хвърлена в огромни терзания дали пък да не опитаме ...

Ще съм изключително благодарна за всяка информация и съвет!!  Hug Hug Hug

# 714
alex_shu, виж тази статия за данъчното облагане: http://www.pmi.it/impresa/contabilita-e-fisco/articolo/52519/irp … -2013-e-2014.html
Ако не я разбираш, дано гъгъл преводача ти я преведе по сносен начин.
Обобщено, годишният доход се разделя на нива, твоят попада в III ниво, но не гледай само тези 38%, които пише за трето ниво. Доходът ти до 15.000 euro ще се обложи с 23%, от 15.001 до 28.000 euro с 27%, а само този, който попада в III ниво (в твоя случай от 28.001 до 40.000 euro), ще се обложи с 38%.
Тук има момичета, които са много по-наясно с данъците в Италия, дано ти отговорят по-подробно, ако има някакви други тънкости. Моето мнение е, че с такава заплата ще можете да се издържате временно цялото семейство, но не и да живеете комфортно за постоянно. Регионът около Верона е ок, това са добре развити провинции. Ако сте в някоя малка община, няма да кипи голям живот, но едва ли ще ви липсва нещо.
със съпругът ми и двете ни деца мислим от известно време да се местим в посока Западна Европа. По-точно винаги сме говорили за Германия или Австрия, понеже сме немскоговорящи. А и там сме живели и познаваме доста добре поне порядките в едната страна. Само че сега изневиделица ме намериха от една фирма и ми предлагат работа в немска фирма в Италия.
Друг елемент, върху който си струва да се помисли повечко: ако решите, че Италия не ви кефи за живеене и не ви устройва, ще имаш ли възможност чрез немската ти фирма да се изтеглите към Германия, която харесвате? Ако да, перспективите се разширяват, врати се отварят.

Лени, ама пусни му тук постинга на този, дето ти писа на "английски"! Joy Голяма комедия беше.

Последна редакция: сб, 07 мар 2015, 12:08 от Barbabeau

# 715
Ами той човека се допита до Гугъл , за да си преведе съобщението и да го редактира, така че се загуби за поколенията. Но мисля, че на теб го изпращах ще го потърся в хистори-то:)

# 716
"It is a godo pitture. I only world do netterei with the lights. I find the shadows non testone behind the bottale too dark. But the compositi on is godo and so the shopping ange too"

shopping ange само превеждам че е shooting angle, останалото май се разбира..
шадоус нон тестоне още не съм го превела, но е удивително, че аз всъщност разбирам какво казва този човек:))

# 717
  • в едно миланско село
това не е възможно!  Shocked Joy Joy Joy Joy

# 718
забравих да кажа, че освен ако наистина не става въпрос за голяма заплата за вас, т.е това което бихте могли да получавате ( за мен 40К са много пари и едва ли ще имате право на 'помощи') идването в Италия не ми е обвито в позитиви. Лошо образование, все по-затъващо здравеопазване и социален сектор, непоправимо затлачена администрация и услуги,  италианският език е губене на време принципно. Естествено сравнявам с Австрия, Германия, не с България - цивилизовани и уредени държави, при знаене на езика, опит и преспективи и двамата да имате работа ми изглежда далеч по-добър вариант.

# 719
.

Последна редакция: сб, 07 мар 2015, 18:53 от 10 c`s

Общи условия

Активация на акаунт