Италия 147

• 42 460
  • 746
  •   1
Отговори
# 15
Добър вечер:) Не забелязвам особено движение в темата (защо, защо:), отдавам го на празничен и следпразничен мързел. Честно казано много си мечтах за почивни дни, а вече ми е скучно и нямам търпение утре да отида на работа..

Ние днес следобяд изпратихме госта си, много хубаво беше, както винаги -  поставихме няколко нови начала, сега остава и да ги задържа ( движение), че аз съм голяма отличничка, но ме държи кратко. Друг резолюшън разбира се е нуждата от строга диета веднагически, защото 2014 не само че нищо не съм отслабнала от това което трябваше да отслабна , а съм и напълняла. Просто хич не искам да падна поредна жертва на йо-йо ефект и съм твърдо решена да взема мерки Twisted Evil

Другото, което мога да ви кажа, че почнахме Boardwalk Empire ( има ги качени старите сезони на скай он деманд) - много е интересен. Аз знаех че е хубав и с много награди, но все не остава време за него.

Към Льоли ако слуша/чете - СоцГурме ми харесва много. прочела съм 50ина страници само и мисля, че е много добър анализ не само на 'яденето' по време на социализма, а и на целия икономически модел - замисъл и изпълнение, стила е хубав и интересен и като цяло най-после нещо за социализма написано в сериозен и обоснован стил. Книгата обаче е дебела, тежка и в неприятен за държане в ръка формат и ме мъчи, но може и да е, защото аз чета 99 процента от четец.
Другото, което ме изненадва е, че може би очаквах нещо като "Инвентарна книга на социализма", но не е така -сериозен труд еш , но все пак можеха да вкарат и тук-таме снимки. Няма никакви.

# 16
аз съм голяма отличничка, но ме държи кратко. Друг резолюшън разбира се е нуждата от строга диета веднагически, защото 2014 не само че нищо не съм отслабнала от това което трябваше да отслабна , а съм и напълняла.
Знаех си аз, че не трябва да ми е неудобно, когато ти досаждах по скайп! Sneaky
Като ще си говорим за отличнички, питай пак Льоли. Simple Smile

# 17
]ако слуша/чете - СоцГурме ми харесва много. прочела съм 50ина страници само и мисля, че е много добър анализ не само на 'яденето' по време на социализма, а и на целия икономически модел - замисъл и изпълнение, стила е хубав и интересен и като цяло най-после нещо за социализма написано в сериозен и обоснован стил. Книгата обаче е дебела, тежка и в неприятен за държане в ръка формат и ме мъчи, но може и да е, защото аз чета 99 процента от четец.
Другото, което ме изненадва е, че може би очаквах нещо като "Инвентарна книга на социализма", но не е така -сериозен труд еш , но все пак можеха да вкарат и тук-таме снимки. Няма никакви.

Оооо значи трябва да си я купя . Peace

# 18
Ани , не ми досаждаш Heart Eyes

Маркрит, на мен ми харесва ( даже се качвам да си чета) на корицата съм се смяла с глас.

# 19
  • Италия
Тук съм аз, но ми се скапа настроението. Коледата мина тихо и кротко, а вчера почина свекърва ми. Не, че беше неочаквано, но е тежко да загубиш скъп човек, а аз много си я обичах моята. За 4 години се привързахме много една към друга. Не можах да отида на погребението днес - нямаше на кой да оставя малката и от това ми е още по- криво. Мм се държеше последните дни, но тази вечер се скапа и той. Явно е прибирал всичко в себе си...аз поне си поплаках на воля.
Съжалявам, че ви товаря, но имах нужда да споделя...

# 20
Съжалявам, Мирена! Тежко е да загубиш скъп човек, и е важно да си поплачеш... че иначе как?! И то тъкмо по празници... баба ми почина на рождения ми ден преди години, нямада забравя гласа на баща ми, като ми се обади да ми каже Sad.

Откъм ежедневната страна на нещата, при нас най-сетне наваля малко сняг, да се почувстваме най-сетне зимно. Аз харесвам зимата, особено защото е толкова дефицитна.

# 21
Моите съболезнования, Мирена! Винаги е тежко загубата на скъп човек, ама по празниците съвсем се усеща....

# 22
  • София
Съжалявам за загубата ви Мирена...моите съболезнования... Няма подходящи думи с които да се опише празнотата когато загубиш скъп човек и е напълно естествено да си поплачеш и да си споделиш за да не го трупаш в себе си....съжалявам искренно...нека почива в мир ! Приятелска прегръдка от мен и малкия Стефано за теб и семейството ти...

Последна редакция: пн, 29 дек 2014, 12:27 от deneva.linda

# 23
Маркрит, на мен ми харесва ( даже се качвам да си чета) на корицата съм се смяла с глас.

За Лени
Скрит текст:
Лени , аз пък ще си позволя да ти препоръчам и  надявам се да оцениш ето тази поредица /3 тома са/.
http://www.helikon.bg/author/Мариана%20Първанова_18303/

# 24
  • MI
Здравейте, първо моите съболезнования за Мирена...
Ние се прибрахме събота вечерта и сега се възстановяваме от едноседмичното почти постоянно ядене.  Confused Свекървата готви наистина много добре, но накрая имах чувството че ще трябва да се търкалям след влака... Поне ме научи как да подобря лазанята си, мисля че за нова година ще трябва да направя  Laughing Иначе като слязохме на Милано чентрале ни липсваше само огромната мока за да повторим сцената от онзи филм с Тото, където дойдоха в Милано с кожусите да спасяват племенника  Joy
А, щях да забравя - вчера успяхме да видим и изложбата на Шагал - едва ни стигнаха 2 часа, ако някой още не я е видял препоръчвам, наистина си заслужава!

# 25
  • София
Свекървата готви наистина много добре, но накрая имах чувството че ще трябва да се търкалям след влака... Поне ме научи как да подобря лазанята си, мисля че за нова година ще трябва да направя  Laughing
Ще трябва да ни научиш и нас как да си я подобрим лазанята  newsm78

# 26
Съболезнования на Мирена !

Лени ,
Скрит текст:
а случайно да си се снабдила с ето тази прясно излязла книга ?
http://www.helikon.bg/books/118/-%D0%A1%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%8A% … D1%82_189422.html

# 27
  • MI
Свекървата готви наистина много добре, но накрая имах чувството че ще трябва да се търкалям след влака... Поне ме научи как да подобря лазанята си, мисля че за нова година ще трябва да направя  Laughing
Ами, оновното е че след разточване на корите преди да ги сложи в тавата трябва да се сварят около минута, така става много по-мека. Тя и преди ми беше казвала, но аз само ги бях потопила във врящата вода, беше ме страх да не се разварят при готвенето... Другото нещо, което бърках е че слагах прекалено малко бешамел, явно трябва да се сложи доста и рагу, и бешамел за да стане наистина мека и хубава лазанята... Тя и провола слага освен пармиджано, но това мисля да го пропусна, стигат ми останалите калории...  Laughing

# 28
Аз пък нямам такава нужда .. фук фук. Crazy Party Mr. Green Joy

# 29
  • MI
Аз пък нямам такава нужда .. фук фук. Crazy Party Mr. Green Joy
Wink Това да се чува
Аз за тестените неща имам още много да се упражнявам, те са ми най-трудни като цяло, засега само с пицата и баницата се справям без проблеми

Общи условия

Активация на акаунт