Италия 147

• 42 497
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
  • Италия
Да не решите, че съм ви изоставила, ей ме на, пльок. Аз днес правя баница   chef
Пристигна ми подаръка и запретнах веднага ръкави.
Маркрит, още веднъж благодаря за идеята! Много ценна се оказа. Машинката за паста ми разточи наистина фини листи. Баницатасга се пече, че и се надува даже, пу пу! Дано да съм я докарала и на вкус!

И на мен ми е интересна темата за разхубавяването, тъй че не спирайте дискусиите, моля!
Подкрепям и аз олиото от арган. Една приятелка ми подари шишенце с такова олио puro, без аромат. Ползвам го сега за ръцете, че чак лишеи от пресушаване ми се бяха появили. Изчезнаха още след първото намазване. Сега слагам, когато се сетя, сиреч веднъж седмично да кажем. Много съм доволна!

Ох, леле, какъв аромат се вие от фурната! Отивам да контролирам...

# 586
Мирена , за нищо .Радвам се , че съм била полезна с инфото . Hug
Аз правих веднъж някаква версия на баница /но с рикота и спанак/ .Стана нещо между баница и лазаня .Само да не ме чуят заклети итал. домакини , че ще станеее еднаа. hahaha Joy

# 587
  • MI
Аз правих веднъж някаква версия на баница /но с рикота и спанак/ .Стана нещо между баница и лазаня.

Това е интересно, как се получи? Не беше ли много мека плънката? Става ли за замяна на сиренето като няма, че фетата я продават като злато....

# 588
Става ли за замяна на сиренето като няма, че фетата я продават като злато....
Neli, опитвала ли си Quartirolo Lombardo? Не е точччно като българското саламурено, но доста прилича и особено за заменки мисля, че става. Цената се движи около 6 евро/кг, ако не се лъжа, което е 1/3 от цената на фетата. Simple Smile)))))

# 589
  • MI
Става ли за замяна на сиренето като няма, че фетата я продават като злато....
Neli, опитвала ли си Quartirolo Lombardo? Не е точччно като българското саламурено, но доста прилича и особено за заменки мисля, че става. Цената се движи около 6 евро/кг, ако не се лъжа, което е 1/3 от цената на фетата. Simple Smile)))))

Не го познавам това сирене, бяло ли е? Цената е доста по-прилична...  newsm78 Довечера половинката е на кръстосан разпит защо не ми го е показал  Crossing Arms и утре ще го видя в Карфур, макар че имам още малко запаси от бг сирене.

# 590
Да, бяло е и се продава на бучки като фетата. При нас обикновено е опаковано във васкетте с прозрачно фолио отгоре, сещаш се сигурно. Седи малко по-сухо и ронливо, но текстурата му е доста подобна на нашето сирене, вкусът също се доближава.

# 591
Нели, в Карефур надали ще го намериш, но в Лидл го има със сигурност.  Аз използвам само него.
Мирена, дай малко инфо за машинката - марка, модел.... И аз отдавна съм се замислила за такава.

# 592
  • MI
Нели, в Карефур надали ще го намериш, но в Лидл го има със сигурност.  Аз използвам само него.

Сега го закъсахме - в Лидъл не ходим, защото "има само боклуци, при това немски"  ooooh! Нищо, ще го накарам първо да обиколим всики други магазини в региона, после сам ще предложи  Sunglasses

# 593
Нели, ти не беше ли ломбарда в Милано? Аз традиционно пазарувам от 3 супермаркета, като нито един от тях не е Лидъл, и го намирам куартиролото, не се сещам някъде да не съм го намирала. Виж, за моцарела ди буфала, която ценя много по-високо от куартироло, правя гимнастика, за да си я осигуря прясна от Наполи. Twisted Evil Въпрос на география. Wink

Последна редакция: сб, 28 фев 2015, 10:48 от Barbabeau

# 594
  • MI
Нели, ти не беше ли ломбарда в Милано? Аз традиционно пазарувам от 3 супермаркета, като нито един от тях не е Лидъл, и го намирам куатриролото, не се сещам някъде да не съм го намирала. Виж, за моцарела ди буфала, която ценя много по-високо от куатрироло, правя гимнастика, за да си я осигуря прясна от Наполи. Twisted Evil Въпрос на география. Wink

В Роцано сме, но то тук си е Литъл Наполи, и моя е от Кампания. В местния Пам моцарела ди буфала, провола и бакала да искаш. Виж такива северни сирена не, сигурно не ги купуват. Затова като ми трябва нещо по-различно се ходи до някой от търговските центрове наблизо...

# 595
Мирена, дай малко инфо за машинката - марка, модел.... И аз отдавна съм се замислила за такава.
Позволявам си да ти препоръчам .
http://www.marcato.it/it/shop/types/pasta

# 596
# 597
  • в едно миланско село
куартироло има във всички супери, Нели, при всички положения в Карефура в Роцано ще го намериш.

Ов4ева, ще те послушам и ще търся читав хирург  Rolling Eyes

# 598
Изписали сте 7 страници за 5 дни! Shocked  Ама така е, като се завърти темата за ядене, особено баници...(а на мен фурната не ми работи, така че дърпането се отлага за неопределено време  Crossing Arms ). Пък и Овчева се завърнала, с нейния неповторим стил  Joy

Макар със закъснение, честити рождени дни на Мила на Тралала и на Мирена!   bouquet

Да си кажа и аз за маслото от карите: ефектът, който търсех, е налице. Хидратира и омекотява перфектно след душ, вече нямам усещането, че не ми достига кожа. Flutter .
Ще взема да си мазвам и по овала отвреме навреме, пък дано отложа процедурите, дето са обсъждали Овчева и Феиам.

Фей, ако си пращала снимката на лягащите си рано, включи в списъка и ептен заспалата си кака, плийз...

На това куартироло, дето го обсъждате, наскоро му се каних, ще го пробвам. Аз пазарувам основно в Есселунга и май там го бях мернала.

А, освен това си купих момини сълзи в саксийка. Почти пролетно ми е в кухнята Simple Smile

Последна редакция: пт, 27 фев 2015, 12:46 от calatea

# 599
  • MI
куартироло има във всички супери, Нели, при всички положения в Карефура в Роцано ще го намериш.

Мерси, утре ще проверя   bouquet И аз мисля, че там трябва да има, достатъчно голям е. При мен проблкемът е че пеша (ако не искам да влача торбите с трамвая/автобуса, разбира се) мога да ида само в Пам и Джиганте. Втория е пълна скръб, въобще не ми харесва, а ПАМ ми е на 5 мин спокоен ход, само прекосявам парка и през ден съм там - щях да видя ако имаше бяло твърдо сирене... Като изключим понякога странния избор на стоки (според зоната зареждат), съм много доволна от тях.

Общи условия

Активация на акаунт