Италия 147

  • 42 465
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 6 905
За пореден път се чудя - аз ли съм единствения човек на земята, който не обича чизкейк?  Laughing
Ами, не сте много май. Twisted Evil

Радвам се на подаръци във всякакъв формат, когато ми харесват. Simple Smile)))) За съжаление, когато не ми харесват, много ме напира да си кажа и най-ужасното е, че го правя. smile3538
Никакъв благ характер за мен, Тралала, виждаш ли... А мъжът ти не разбрах защо е бил толкова упорито несъобразителен, то направо нарочно! Laughing

# 661
  • Мнения: 5 462
Markrit, да не кажеш, че не те мисля:))
Току що се прибирам от магазина и видях цената на цял бут прошуто Сан Даниеле ( което аз предпочитам пред Парма, но то Парма и нямаше закачен) 9,90 нова цена от 11,50 намалени. Цял струва грубо 100ина евро 90+
цък и цък
Важно уточнение, че това е цената на целия бут, ако искаш нарязани цените започват според мен горе долу от 12,50/кг най-ниската оферта, която може би някога съм виждала  за Парма до безкрайност при Сан Даниеле. Аз когато купувам се ориентирам спрямо офертите на момента и предпочитам да ми нарежат, отколкото да купя пакетирана, в повечето случаи е и по-евтино.
Лени , много ти благодаря за инфото.
Знам , че е по добре да ти го нарежат .Но в бг се продава или цял бут или нарязан /транжиран на калъпи от по два килограма пакета.Тук няма кой да ти го нареже , нито транжира.
Само могат да ти го нарежат този който продават в пикадили .Но аз от витрини не обичам , тъй като го съхраняват лошо и няма добър вид. Peace

# 662
  • Мнения: 5 710
 а ти как го режеш? ние имахме специален нож, но го загубихме -  такъв, който регулира дебелината на парченцето и можеше да реже като вестник, иначе аз прошуто не мога да нарежа сама .... така или иначе аз не купувам големи парчета, защото се изяжда много бързо, дали ще има 1 кг или 100 г  у нас прошуто/сирене е без значение за домашния ми Шрек:)


Аз успешно преминах през 1вия ден от моя курс, притеснявах се дали ще имам време и дали покрай часовата разлика ще имам време за снимане ( това ще го видим) днес изследвахме лист фотографи и писахме какво ни харесва и тн. Беше интересно. Аз харесах една австралийска фотографка, която се казва Кати Куин, много мой тип фотография - рустик, естествена, светла, с елемент на джаста праста и живи цветове. Разгледах и студиото й  в последствие ( голямо съм ЦРУ) и мога да кажа, че това е моето гуру. Ако не се появи друго утре  tooth

# 663
  • Мнения: 5 462
а ти как го режеш? ние имахме специален нож, но го загубихме -  такъв, който регулира дебелината на парченцето и можеше да реже като вестник, иначе аз прошуто не мога да нарежа сама .... така или иначе аз не купувам големи парчета, защото се изяжда много бързо, дали ще има 1 кг или 100 г  у нас прошуто/сирене е без значение за домашния ми Шрек:)


Аз успешно преминах през 1вия ден от моя курс, притеснявах се дали ще имам време и дали покрай часовата разлика ще имам време за снимане ( това ще го видим) днес изследвахме лист фотографи и писахме какво ни харесва и тн. Беше интересно. Аз харесах една австралийска фотографка, която се казва Кати Куин, много мой тип фотография - рустик, естествена, светла, с елемент на джаста праста и живи цветове. Разгледах и студиото й  в последствие ( голямо съм ЦРУ) и мога да кажа, че това е моето гуру. Ако не се появи друго утре  tooth
Режем го с прав дълъг нож на солинген.Плаче за наточване , но все забравяме да го занесем на точилар .
Но ми интересно твоя какъв е дето се регулирала дебелината./дай снимка,линк/
Аз бих си купила машина за рязане , но цената ме спира.
Ето такъв е моя .
http://www.rsg-onlineshop.de/Produktserien/Serie-Klassik/Lachsme … -2-30-cm::65.html

Последна редакция: пн, 02 мар 2015, 20:37 от Markrit

# 664
  • Мнения: 5 710
ами нашият беше мн.стар и не намирам точно същия. (нашият не беше къдрав нож)
но е такова нещо http://www.miomultiservice.it/img/1179_coltello_affettare_mio_multiservice.jpg
общо взето дебелината на най-тънкия слой, който можеше да реже е като вестник.
Удобно беше, аз мисля, че се намират по железариите трябва да погледна, защото и брат ми искаше такъв.

# 665
  • Мнения: 5 462
ами нашият беше мн.стар и не намирам точно същия. (нашият не беше къдрав нож)
но е такова нещо http://www.miomultiservice.it/img/1179_coltello_affettare_mio_multiservice.jpg
общо взето дебелината на най-тънкия слой, който можеше да реже е като вестник.
Удобно беше, аз мисля, че се намират по железариите трябва да погледна, защото и брат ми искаше такъв.
Еййй тия италианци какви неща за улеснение правяттт .
Страшни са . Heart Eyes
А как се изписва този тип нож , за да потърся фирми /сайтове/ които го предлагат ?

# 666
  • Мнения: 5 710
http://miomultiservice.it


Един въпрос към Варненики - какви полети има лятото от Италия за Варна. Примерно Римини-Варна, Пескара-Варна...

# 667
  • Мнения: 6 905
Coltello regolabile? newsm78
Ние пък имаме машина за рязане с въртящ диск, но не мога да си представя никакъв повод, при който би могла да ми потрябва. Никога не съм я вадила от кашона дори да я разгледам.

# 668
  • Мнения: 5 462
http://www.fazzinitechnology.com/it/coltelli.aspx
Барб, не я ли ползваш машинката за прошуто примерно ? Rolling Eyes
Аз ако имах ехеее.. Laughing

# 669
  • Мнения: 5 710
ние също имахме в София такова нещо!! баба ми го донесе от екскурзия в Полша по време на социализма  Grinning  голяма технология режеше от хляб до луканка:)

# 670
  • UK
  • Мнения: 2 226
http://miomultiservice.it


Един въпрос към Варненики - какви полети има лятото от Италия за Варна. Примерно Римини-Варна, Пескара-Варна...

Aз не съм чувала да има такива полети, освен може би някакви чартъри, но наистина нямам представа...  Rolling Eyes

# 671
  • Мнения: 5 710
Ами кръстницата ми твърди че Варна е едва ли не егаси международното летище и е направо изключено да няма полети с Болоня Rolling Eyes защото с Люксембург имали. За момента на сайта им има полети само със София 2 на ден. кацане-пристигане. Явно лятото се раздвижват нещата

# 672
  • Мнения: 5 462
http://miomultiservice.it


Един въпрос към Варненики - какви полети има лятото от Италия за Варна. Примерно Римини-Варна, Пескара-Варна...
Доколкото знам няма до варна директни .

# 673
  • Мнения: 5 462
ние също имахме в София такова нещо!! баба ми го донесе от екскурзия в Полша по време на социализма  Grinning  голяма технология режеше от хляб до луканка:)
И ние имахме по соца такава резачка, но се счупи и не успяхме да намерим въпросната част.

# 674
  • UK
  • Мнения: 2 226
Вие ми дайте на мен един бут прошуто, аз ще ви го нарежа както искате  Laughing

Лени, до Варна през летния сезон има доста чартъри от Русия и бивши съветски републики, има редовен полет до Лондон и Виена, също до Тел Авив, до София, но за други се съмнявам. Особено пък от Италия. Сестра ми винаги лети до София, ако имаше вариант до Варна досега да сме го разбрали. Wink

Общи условия

Активация на акаунт