Съвместно съжителство

• 14 886
  • 173
  •   1
Отговори
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте от дълго време имам проблем и накрая реших да пиша тук поне да ми олекне. С приятелят ми сме заедно от 2 години, в началото никой от нас не работеше, в последствие си намерихме всеки по нещо. Но проблемът е че парите са недостатъчни за да се изнесем под наем, и все още всеки си живее в тях. Всеки ден мислим и търсим вариант да заживеем заедно, но късмета не е на наша страна. По- неприятното, е че баща ми никой не харесва за мен, техните също са малко студени с мен, така че и опцията заедно при родителите отпада. Ако имате някакъв съвет или опит в подобна ситуация ще съм ви благодарна да ги споделите.

# 1
Според мен не правете грешка да заживеете с родители/без значение кои/ Търсете начини за повишаване на доходите и ако имате желание и за повишаване на квалификацията

# 2
  • Варна
Според мен не правете грешка да заживеете с родители/без значение кои/ Търсете начини за повишаване на доходите и ако имате желание и за повишаване на квалификацията

+1

Освен това първоначално можете да направите компромис с квартирата - боксониера, гарсониера, алетие, които не са супер обзаведени, но ще си имате свое местенце и след време,  със смяна на месторабота, ще можете да мислите и за преместване при по-добри условия.

# 3
Колко много опции имаш, ето ти три от тях:

- Зарежи го и си намери гадже със собствен терен.  Grinning

- Отидете при едни от родителите и им скъсайте нервите, за да ви платят после те квартирата, та да им е мир на главата.  Grinning

- Направете бебе.  Sunglasses

# 4

Всичко Мара втасала Laughing А! дано се родят близнаци Sunglasses

# 5

Всичко Мара втасала Laughing А! дано се родят близнаци Sunglasses

Да бе, егати. Сами себе си не могат да издържат самостоятелно, само бебе им липсва.

По темата - може да потърсите и част от жилище - стая от апартамент или част от къща с общо ползване на баня и кухня с други съквартиранти или хазяи. Ще трябва известно съобразяване с други хора, но е по-евтино. Но ако не можете да спестите пари за 3 наема (за депозит и брокер, ако има), докато живеете при вашите и нямате кой знае какви разходи, значи изобщо не сте дорасли за съвестно съжителство.

п.п. Сега погледнах възможните "опции" на Тофи - явно се шегува.

# 6
  • Другата България
По- неприятното, е че баща ми никой не харесва за мен, техните също са малко студени с мен,
Това защо?
Баща ти какво всъщност търси за теб?
И на теб това влияе ли ти?
Ако да, най-напред от тази "зависимост" се отърви.

# 7
Какви съвети очакваш? Аз съм против това младо семейство да живее под един покрив с родителите на единия. Работете в насока повишаване на доходите си. Потърсете евтин малък апартамент,  боксониера примерно. Можете да намерите нещо евтино, което няма да е в особено добро състояние, но ще си е вашето място.

# 8
  • Sofia, Bulgaria
Явно съм в правилната посока с обмисляне на допълнителни доходи и взимане на стая или подобно нещо в началото. Това с родителите го споменах във връзка, че ще е неудобно и за двамата и ще има излишно напрежение. Това с бебето е в краен случай 😎 Много благодаря за положителните мнения и желая на всички весели празници.

# 9
какви бебета, та вие дори не живеете заедно  Stop
щом и двамата работите, можете да си позволите самостоятелно жилище - винаги има вариант в не толкова централен район и не лукс изпълнение  Peace

# 10
  • Tам през Атлантическия океан
Квартири  , съвсем прилични  гарсониери в Софето има за по 300 -350 лв.
Толкова ли сте некадърни да се изнесете и за заживеете самостоятелно. newsm78
Нещо не ви стиска , така всеки по кЪщята може да изкарате ехеЙЙЙй  или на пича не му отърва Wink

Колко ви е общият доход , на колко години сте , не вярвам да бачкате за минимална заплата  Rolling Eyes ?!

# 11
Квартири  , съвсем прилични  гарсониери в Софето има за по 300 -350 лв.
Толкова ли сте некадърни да се изнесете и за заживеете самостоятелно. newsm78
Нещо не ви стиска , така всеки по кЪщята може да изкарате ехеЙЙЙй  или на пича не му отърва Wink

Колко ви е общият доход , на колко години сте , не вярвам да бачкате за минимална заплата  Rolling Eyes ?!

Точно  Peace
За 400 лв има двустайни, че и обзаведени, че и с добра локация  Peace
Двама работещи, ако не могат да се справят, то не знам къде точно са тръгнали, че и семейство да правят  Rolling Eyes

# 12
  • Sofia, Bulgaria
Проблемът, е че и двамата работим в централен район и ако е по крайните квартали разликата в парите ще отива за бензин, а за желанието е и от двете страни и се търси най-доброто решение. Иначе доходите ни са около 1400лв общо, но накуп изглеждат прилична сума, а разпръснати в разходи са нищо.

# 13
Проблемът, е че и двамата работим в централен район и ако е по крайните квартали разликата в парите ще отива за бензин, а за желанието е и от двете страни и се търси най-доброто решение. Иначе доходите ни са около 1400лв общо, но накуп изглеждат прилична сума, а разпръснати в разходи са нищо.

Za 400 лева се намира двустаен в Гео Милев. В по-крайни квартали или селата около София сигурно има и за много по-ниска цена. Една карта за градски транспорт е 50 лева. Предполагам, че не ходите пеша на работа дори и сега. Е, няма да ходите с кола, ако ви идва прекалено скъпо.

Основният ви проблем май е, че сте хвърлили повече енергия да мислите как да се нанесете заедно при някой от родителите си, отколкото да се изнесете някъде сами. Ами разход си е квартирата и консумативите, ще трябва да се лишите от някои нежизненоважни неща, но дори и при 1400 лева месечен доход можете да си го позволите. Защо го приемаш бебето като някакъв вариант? Мислиш, че ако забременееш, ще се смилят и ще ви приберат ли?

# 14
  • Sofia, Bulgaria
Изобщо не съществува варианта за живеене при нечии родители, даже и в краен случай бих намерила друго решение. За бебето беше абсолютно в кръга на шегата, първо ще си подредя собствения живот, чак след това бих се замислила да имам дете, въпреки че много искам.
Неискам съжителството ни да причини резки промени в стандарта и ежедневието ни, тъй като неминуемо ще се появят дразги и скандали, а целта е да се чувстваме по-добре, не по-зле.
Най-вероятно ще се вземе стая, студио или гарсониера временно, докато се освободи мястото, което съм предвидила да живеем. Хем ще сме заедно, когато можем, хем и лека полека ще свикнем с промяната до момента, в който заживеем напълно самостоятелно.

Общи условия

Активация на акаунт