Съвместно съжителство

• 14 879
  • 173
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Като се събрахме с ММ да живеем заедно, обитавахме един 4-стаен апартамент. 3 спални, дневна с кухня, 2 бани. Общо 4 човека живеехме там, имахме двама съквартиранти. Наемът беше 250 лв за двама ни, а апартаментът беше в чудесно състояние.
Не е до бюджет вашето, при мама е по-лесно.

# 31
Проблемът, е че и двамата работим в централен район и ако е по крайните квартали разликата в парите ще отива за бензин, а за желанието е и от двете страни и се търси най-доброто решение. Иначе доходите ни са около 1400лв общо, но накуп изглеждат прилична сума, а разпръснати в разходи са нищо.
Защо бензин? Има градски транспорт, метро - не ви е от жизнена необходимост да се возите с кола. А и колата също иска поддръжка.

Варианти за жилище под наем има, по-назад вече са споменати.

Така ви е удобно, не ви е спешно явно да се изнесете и да заживеете двамата самостоятелно. Не ви се правят компромиси, а няма как още в самото начало нещата да са прекрасни, лесни и удобни за всички.

# 32
Той бензина леко поевтиня, не са ви убедителни доводите. Mr. Green

# 33
На колко години е авторката?

# 34
Въобще не мисли да оставате при родители! Веднъж отидете ли тръгване няма. В моменти, в които ще трябва да свиквате един с друг, единия от вас ще свиква и с нови родители. Повярвай, не е малка работа. Аз съм при родители и за момента нямам изгледи да се измъкна(поради нежелание от страна на половинката). Винаги при мама и тати е по-лесно финансово, но ако ти е мила връзката и живота бягай! И от твоите и от неговите. Колкото по-далече, толкова по-мили. Доходът ви не е голям, но има хора и деца гледат с тея пари.

# 35
  • Sofia, Bulgaria
Никой от двама ни неиска да се живее с родителите, защото и без това са ни обсебили достатъчно откъм задачи и желания. И двама много искаме да заживеем самостоятелно, но и двете възможности това да стане и да не плащаме наем ще отнемт 2-3 месеца и въпросът е има ли смисъл за толкова малко време да се взима нещо под наем Thinking А компромиси от типа да си слезнем от колите са немислими - ще нагнетят много обстановката и ежедневието, а и необичам препирните свързани с пари - дребнаво и унизително е.

# 36
Ако сте наистина добра двойка, колкото и тежко да ви е препирни за пари няма да има. Нашето положение не е никак лесно, защото аз не работя, но за пари не се караме. Да кажеш, че е унизително имаш възможност, когато си и финансово стабилна. При липса на пари си стискаш зъбите и траеш. Каквото е необходимо-правиш.
Като ти е толкова немислимо да излезете на квартира и да ви е зле финансово, а има възможност да сте на такава без да плащате (което не знам как става), толкова време сте изтърпяли, що ся  е думнал тъпана? Потрайте още 2-3 месеца.
 А ако мислиш, че като заживеете заедно ежедневието няма да се промени и да е натегнато на моменти, много се лъжеш Laughing Едно  е да излизате по кафета и почивки за 4-5 дни, друго е да заживеете заедно, да ръководите бюджет и поддържате домакинство.  Wink

П.П.: Начини има много, никой не е казал обаче, че са лесни и приятни. Искаш ли нещо обаче, не бива да те интересува лесно ли е.

# 37
Моето мнение е, че хората бързо трябва да заживяват заедно по ред причини - от една страна в началото на връзката любовта е много по-ярка и хората много по-лесно преодоляват различия и се напасват, от друга, че така бързо би разбрал, ако с този човек имате тотално несходство в битов план - последното може и да изглежда много важно, но всъщност е, защото се отразява в дългосрочен план  Peace

# 38
А представи си да не ти хареса живеенето с него, само дето толкова усилия ще хвърлиш, ама няма как да знаеш без да пробваш нали, даа.

По-скоро може да приложиш тактиката, нещо като е много трудно, по-добре се захвани с друго - по-лесно.

# 39
В любовта, ако още в началото има трудно и човек трябва да полага усилия - кофти. Нещата трябва да се случват естествено и много леко

# 40
Че вие за какво сте изобщо заедно, щом като някаква глупост от сорта на ползване на градски транспорт би ви разклатила връзката?!

# 41
Щом сте издържали две години да живеете всеки при родителите си, все ще издържите още 2-3 месеца. Макар че ми е чудно какво ще е това чуждо жилище, на което не трябва да се плаща наем, ако не е от родителите, които явно не ви одобряват. За 2-3 месеца много малко хазяи са склонни да отдават под наем, а ако все пак има такива, все пак ще трябва да платите до 1 месечен наем комисионна на агенцията, който няма да ви бъде върнат. Заедно с депозита, ще трябва да извадите накуп сума за 3 месеца наем. Отделно ще имате разходи по пренасянето, а и сега зимата може да изпаднете в шок от парите за отопление, ако досега родителите ви са плащали този разход.

Много е притеснително това, че всяко замисляне относно разходи, всяко евентуално свиване го възприемаш като предпоставка за дрязги и разваляне на отношенията с приятеля ви. Като заживеете заедно ще имате доста такива моменти, когато ще трябва да решавате как да разпределяте парите ви.

# 42
Че вие за какво сте изобщо заедно, щом като някаква глупост от сорта на ползване на градски транспорт би ви разклатила връзката?!

Това съм го изпуснал, смятайй.

Подсеща ме за един случай, излизам на първа среща и кафенце тва онова, накрая си тръгваме и момичето се отправя към спирката и аз викам, ми мога да те закарам в ква посока си и оная миии еди си в коя посока. И аз ок. Обаче веднага следва въпроса, абе ти с ква кола си? И аз на момента от раз викам, ми с Москвич и тази казва, аа ше изчакам на спирката, не искам да ме виждат да слизам от такава кола в квартала. И аз миии добре и отидох до колата, качих се и нарочно минах покрай спирката, да види че не е Москвич колата, дори й махнах, така за сбогом. Ех, кви неща ме подсещат тия теми.

Та накратко има всякви хора.

# 43
Явно съм в правилната посока с обмисляне на допълнителни доходи и взимане на стая или подобно нещо в началото. Това с родителите го споменах във връзка, че ще е неудобно и за двамата и ще има излишно напрежение. Това с бебето е в краен случай/u] 😎

Сериозно?Стига бе.. doh
А после кат викам,че човечеството се развъжда без всякаква адекватна мотивация,има обидени.. Laughing

# 44
  • Sofia, Bulgaria
Колко много опции имаш, ето ти три от тях:

- Зарежи го и си намери гадже със собствен терен.  Grinning

- Отидете при едни от родителите и им скъсайте нервите, за да ви платят после те квартирата, та да им е мир на главата.  Grinning

- Направете бебе.  Sunglasses

Хаха за бебето беше шега свързана с този пост. Аз съм на принципът, че нещата си имат ред - съжителство, брак, бебе. Обратният ред не е изобщо вариант  Peace

За компромисите е естествено да има такива, но съм била във връзка, в която всеки правеше ежедневни компромиси с желанията и вижданията си и накрая нищо не се получи. Докато със сегашният живяхме заедно 1 месец(не че е много), но не е имало нито едно нещо за което да сме на противоположно мнение или да ми тежи домакинската работа и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт