Съвместно съжителство

• 14 902
  • 173
  •   1
Отговори
# 105

От всички мнения, си извадих извод - по-добра квалификация и работа са нжужните неща, за да се случи желаното.
Тц

Щом с тези пари не можете да се съберете и 140 000 да вземате на месец,пак няма да сте заедно..

Има една приказка..Когато двама се обичат и една ярешка кожа им е достатъчна..

Кило месо е 10 лв,за още 10 гарнитурата..Изяждате кило месо за 1 ден двама души ли?

Иначе и аз като правя сандвичи със сьомга,хайверче или поне ронделе някакво..Ами да..20 кинта не стигат само само за сандвичите..

Всичко е въпрос на приоритети,и щом не сте готови на никакъв компромис,в името на това да живеете заедно,то изобщо няма смисъл и да го обмисляш..

# 106
Аз наистина искам да ми сподели някой колко лева на месец са достатъчни за двама млади човека? Точна сума. Не за четиричленно семейство, не за хора с деца, не за любители на алкохола, които на седмицата изпиват 50лв. За двама средностатистически млади. Които тепърва ще се развиват в кариерата и ще градят живот.  Wink
Моля ви!  Praynig

Ние не сме кой знае какви любители на алкохола, поръчваме по някоя бира, когато излезем на заведение. За излизане два пъти седмично в София, като се включи входът, консумацията и транспорта до там и обратно, 50 лева не стигат за двама души.
Точна сума едва ли някой може да ти даде, защото хората са различни и извън най-основното, има различни разходи, без които различните хора не могат да минат, т.е. не искат да се лишат.

# 107
  • Blondeville
Досега предимно четох, но след последните постове, разбрах защо всички мислят, че се лигавим, нямаме желание и т.н., което не е така.
1во в менюто, което Google76 даде, аз предимно гарнитура видях...
2ро пазарувам от около 10години насам и съм напълно наясно с цените на 80% от продуктите - на ден под 20лв за храна не се пада, като това е само за вечеря и по 1 сандвич за обяд да кажем
3то цигарите и бензина не мисля, че са някаква екстра - в множеството си хората, които не пушат - ядат - пак са 5лв, като се виси по гадните спирки или се буташ в рейса с 200 човека 50% болни - все лепваш грип и даваш пари за лекарства
И като последно, ДА имам представа, че има работещи хора и пенсионери, които преживяват с по 300лв, но защо е нужно човек, винаги да гледа как има и по-зле, като има и 100 пъти по-добре.
От всички мнения, си извадих извод - по-добра квалификация и работа са нжужните неща, за да се случи желаното.

Не съм съгласна, че в менюто на Google76 има само гарнтури, имаше и месо и риба. Още повече, че се опитва да ти даде полезни съвети и да ти помогне от личен опит, по-добре да обърнеш внимание на това, а не все да скачаш, че парите са ви малко.

Освен това, извинявай, но звучиш малко несериозно и твърде наперено, като тийнейджър. Да, няма да се къпете в лукс в началото с такъв доход, но все пак ще заживеете като семейство и ще видите дали си пасвате.

Да, няма да е лесно, но ако сте оправни и кадърни ще се справяте, и дохода си може да повишите и да се научите да си разпределяте парите ефективно. Иначе кажи честно каква е перспективата, да чакаш някой да ти подари жилище или да ти предложат от раз работа със стартова заплата 2000, за да се почувствате готови за стъпката самостоятелност?!

# 108
"Едната е с картофи, чушки, патладжан, домати и моркови, другата с картофи, грах, броколи, моркови и царевица (е, това ако не е разнообразно, здраве му кажи)"

Ами хич даже не е разнообразие, наглед има много продукти, но си е недоимъчно хранене.

Холин откъде? Омега-6 мастни киселини?

# 109
Чета тук менюта и т.н., и силно ме напъва един въпрос: "А кой ви плаща обядите?", но няма да го задам, че... Така стават разводите.  Mr. Green
Не питам, моля, не ми обяснявайте кой какви супер-дупер сандвичи си носи от вкъщи за 10 стотинки. Stop
Размишлявам си само... Явно българинът масово не обядва или поне не го счита за разход.

По казуса - от личен опит и богата база за наблюдения, младите семейства харчат повече пари за напитки (алкохолни и/или безалкохолни), отколкото за храна.  Laughing
Когато се появят децата, нещата рязко се променят. Даже и да не се робува на модата за еко/био/суперхрани, ако вземем предвид средните цени през зимата на 1 кг плодове и 1 кг зеленчуци (минимумът за едно 4-членно семейство), сметката за храна излита към космоса.
Разнообразното (ама наистина) хранене пък излиза категорично извън стратосферата.
Сметката може да се върже донякъде чрез дотации от родителите, ваучери от работодателите и промоции от хипермаркетите, ама това го замитаме под килима и се правим, че не го виждаме, защото ССФ не е от тях, Как` Сийке...
Не е от тях!  Naughty

# 110
"Едната е с картофи, чушки, патладжан, домати и моркови, другата с картофи, грах, броколи, моркови и царевица (е, това ако не е разнообразно, здраве му кажи)"

Ами хич даже не е разнообразие, наглед има много продукти, но си е недоимъчно хранене.

Холин откъде? Омега-6 мастни киселини?
Ти, като готвиш, по 30 зеленчука ли слагаш в тенджерата? Надали. Разнообразно е самото ястие... представи си 10-20 такива подобни от по няколко вида зеленчуци... Не виждам накъде по-разнообразно.
Холин има в яйцата, броколите (споменах, че редовно ядем това), ядки, боб, леща... къде ли не.
Омега 6 има в много ядки, в маслините, в яйцата, царевицата. В умрелите животни дори има доста по-малко, отколкото в бадемите.

Тоест, осъзнато не консумирате месо, майонеза, риба, мляко, сирене, /кашкавал и масло на закуска основно/ и всякакви производни на тях?

Не ядем трупове. Виж в по-горния ми пост как съм написала, че децата ядат кашкавал и топено сирене... това как те наведе на мисълта, че не ядем млечни продукти?
Ще ти кажа как. Или не си ми прочела мнението изобщо и си говориш наизуст, или не можеш да мислиш. Кашкавалът е млечен продукт...

Аз наистина искам да ми сподели някой колко лева на месец са достатъчни за двама млади човека? Точна сума. Не за четиричленно семейство, не за хора с деца, не за любители на алкохола, които на седмицата изпиват 50лв. За двама средностатистически млади. Които тепърва ще се развиват в кариерата и ще градят живот.  Wink
Моля ви!  Praynig
Ако са под наем - 800 лв. Ако не са под наем - 500 лв.

# 111
 Joy Joy Joy

Ако не са под наем даже и двамата да са с минимални заплати, ще има предостатъчно пари дори за кеф и лиготии.

# 112

Ако са под наем - 800 лв. Ако не са под наем - 500 лв.

Да се чуди и мае човек защо минималната работна заплата е 360лв. То двама души с минимална такава ще си живеят царски. 720 лева, ехей!

# 113
Ама недейте така, бе. Мислех, че Jesus... е учителка, а не дупе, извинете, депутат.  Crazy
Сега ми става ясно защо МРЗ е под екзистенц-минимума.

# 114
  • Другата България
Тоест, осъзнато не консумирате месо, майонеза, риба, мляко, сирене, /кашкавал и масло на закуска основно/ и всякакви производни на тях?

Не ядем трупове. Виж в по-горния ми пост как съм написала, че децата ядат кашкавал и топено сирене... това как те наведе на мисълта, че не ядем млечни продукти?
Ще ти кажа как. Или не си ми прочела мнението изобщо и си говориш наизуст, или не можеш да мислиш. Кашкавалът е млечен продукт...

Ти да видиш, сериозно ли нЕма трети вариант?
Що така?
Щото не ти изнася това, което ти казвам?А как ти звучи например - прочетох, и точно затова попитах дали е само за закуска или основно за закуска, ама ти от бързината да кажеш пак за трупното месо се пънеш да ми обясниш за кашкавала чии продукт е.
 ooooh!
А дали от същата бързина не видя въпросът ми за сладкото и шоколада?
За обяда за лев - как точно се обядва за лев -два?
Всеки ден?
Но не ми отговаряй, това бяха риторични въпроси, аз каквото имах да казвам, го казах, твои са си парите, твои са си дечицата /да са ти живи и здрави/, твои са си манджите.
Изборът и парите са си твои, но за мен това си е ограничаване и лишаване откъдето и да го погледнеш.

# 115
Чета тук менюта и т.н., и силно ме напъва един въпрос: "А кой ви плаща обядите?", но няма да го задам, че... Така стават разводите.  Mr. Green
Не питам, моля, не ми обяснявайте кой какви супер-дупер сандвичи си носи от вкъщи за 10 стотинки. Stop

И аз се изумявам колко хора не го споменават обяда като хранене или разход.

Също ми е странно защо се набляга на кашкавал и топено сирене, а не на бяло саламурено или извара например, когато последните две са доста по-полезни и действително може да са някакъв източник на протеин при вегетарианците. Топеното сирене за мен е главно мазнина, понякога със съмнителен произход, и различни изкуствени овкусители, със съвсем незначително съдържание на протеин. Кашкавалът е малко по-добре от топеното сирене, и то ако не е от тези имитиращите продукти.

# 116
  • Другата България
Напротив, обядът се споменава за лев - два.
И понеже може да реши потребителката, че се заяждам, съвсем сериозно питам какво може да се обядва за лев. Дори и два.
При нас геврек - 0.60 ст.
Баничка - 1.10 лв.
Супа - от 1.50 до 2.50 без хляба.
Кашкавалка или питка с кренвирш - 1.20 лв.

Друго на тези цени няма.

# 117
  • Blondeville
Мда, обядът навън си е сериозно перо от бюджета. При мен един обяд се движи между 5 - 15 лева на ден. И при мъжа ми е така. И като го сметнем по 20 работни дни в месецаи сумата си става сериозна.

Аз хапвам през повечето време оттук, супата само е между 3-5 лева, като добавими салата и евентуално някакво по-сериозно основно и ето ги едни 15 кинта:

http://greendelicafe.com/%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%8E/%D1%81%D1%83%D0%BF%D0%B8/

Направо се изумих от този обяд за 1,2 лева, честно, аз като ученичка (тоест преди повече от 10 години) се затруднявах да си намеря нещо за тази сума.

# 118
Напротив, обядът се споменава за лев - два.
И понеже може да реши потребителката, че се заяждам, съвсем сериозно питам какво може да се обядва за лев. Дори и два.
При нас геврек - 0.60 ст.
Баничка - 1.10 лв.
Супа - от 1.50 до 2.50 без хляба.
Кашкавалка или питка с кренвирш - 1.20 лв.

Друго на тези цени няма.

Някои споменават обяд - наистина изключително евтин, да. И аз се позачудих за 1 лев какво може да се обядва - може би 2 бр. плод, ако си на диета. Но други споменават, че не било проблем сутрин да "мацнеш" една филия за закуска и после се прибираш направо за вечерята.
Очевидно е, че има големи разлики за необходимия минимум дори и в тези основни неща като храненето.

# 119
Не, то е ясно, че и с 2 може. Но това ли е смисълът на живота? Да работиш, за да мизерстваш и да си броиш стотинките?
Иначе по казуса - 1400 лв. са добър доход за двама млади, гаджета или младоженци. Вярно, може да не са нашироко като при мама и тати, но няма и да мизерстват. Друг е въпросът, че така е по-педагогично. Да се научат да си правят сметката.
А ако успеят да се справят с по-ниски доходи и връзката им не се разпадне, значи наистина може да създадат стабилно семейство. И да се справят успешно с 200, когато започнат да си ги заработват.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт