Да е здрава и щастлива Новата Година за мами и бебоци от Декемврийската дружина!

• 36 720
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
Парите за татковците се изплащат до 15 работни дни, след подаването на документите  в НОИ от работодателя, както е и при болничните.

# 631
Благодаря politam   bouquet

# 632
  • на брега на морето
Ние спим 4мата в едно легло(за някои сигурно сме тежък случай). Леглото е 2.5 м широко, а ние с мм стройни. Mr. Green Както той се шегува- има място и за още едно. Искам да подчертая, че и на двамата много ни харесва да спим с децата.  Peace Сега са малки, сега можем да спим с тях. Спокойни са и двамата и всички спят добре. Тази нощ ме бяха натиснали от двете страни- от едната бебето се беше сгушило от другата баткото Crazy, та ги понамествах на няколко пъти. Но пък ми е много хубаво така да спим и така да се събуждам. Heart Eyes Някой път спят баткото и бебето заедно, например на обяд. Оставям разстояние между тях и ги наглеждам. Той баткото внимава с бебето, но все пак. Пък и бебо е големичък, вчера го теглих 6.6 кг:hug:

# 633
Така... Аз преди малко се върнах от първа консултация и хем съм леко притеснена, хем се чувствам много странно. Оказва се, че моят син не само, че не бил наддал на килограми, ами даже е отслабнал с 200 гр. Което ме изуми. Може ли гладно и недохранено дете да спи спокойно, да пълни памперсите и да не реве на поразия?  Shocked И е ли възможно като ни изписаха от болницата, от там да е бил смъкнал само 50 гр.? И как е възможно да не му стига кърмата, при положение, че си "църкам" и след като се е насукал и пак пуска? Да ми е некачествено млякото или кантарите лъжат?
 Ама и той така хубаво си спи с разперени ръчички... newsm78
Педиатърката каза да съм цедяла от едната гърда, да съм кърмела от другата и да съм дохранвала така? Иначе, вика, ако нямаш кърма, ще трябва да даваш АМ.  Rolling Eyes
Иначе пък на ръст сме се издължили с 3 см. Но според нея това не било меродавно. Не може да растем само на ръст.  Rolling Eyes

# 634
Мимаса, това за какъв период от време става дума? Възможно ли е да не е верен кантара на педиатърката? В епикризата какво пише, колко кг е било бебето в деня на изписването?

# 635
За един месец е това. След две седмици ни вика пак.

# 636
Здравейте,
моето бебче също е родено декември миналата година. Много хубава тема си имате!

Включвам се с един въпрос, който ме вълнува напоследък. Има някаква шествалентна ваксина, която е нова и се бие на бебетата на 2 месеца. Преди са били петвалентна. От тази година е сменена и ние ще сме едни от първите. Искам да питам, ако вече сте ходили и са били на бебчетата, как са страничните ефекти? Мислите ли да я биете тази ваксина? Аз не съм против ваксините, обаче интернет в момента е пълен със статии как точно тази ваксина не била тествана, била нова и така нататък. Като знам и в България как стои въпросът с обществените поръчки...започвам да се притеснявам.
http://news.ibox.bg/news/id_856649572

# 637
И мен въпросът с шествалентната ваксина много ме вълнува..И въпреки, че не съм против ваксините, а точно обратно, фактът, че е нова и подлежи на допълнително наблюдение, ме тревожи. Но те така са навързани нещата- ако не сложиш ваксина, после няма как да подадеш документи за ясла и градина..И лекарите те гледат накриво..И ми остават още 20 дни да реша какво да правя..Някой да я е сложил?

# 638
Аз на кантарите при педиатрите вяра нямам, да не говорим, че и на ръст не ни измериха коректно. Дора я изкараха 4300 на първата консултация, а аз в къщи я меря всеки ден и съм сигурна, че беше 4700. А ръста го записаха 55 - в къщи я мерихме два дни по-рано и беше 60. Отделно, че по дрехите се ориентирам за ръста, определено си беше повече. Сега вече е 5600 и ми е интересно колко ще я изкарат след седмица като ходим пак.

# 639
  • София
Мимаса, аз не бих се връзвала. Щом детето е спокойно, ака и пишка редовно, кожата му е розова, здрава...значи си яде и си е добре.
Имам чувството, че 90% от педиатрите  дават съвети, които са точно за това да ти намалее кърмата и да храниш с АМ.
Измерете го някъде другаде, на някой домашен кантар. Нашият, на колкото места го сложа в апартамента, толкова разлилни числа ми показва, явно има някакъв наклон.
Мен пък ме дразни нашата педиатърка, държи се някак авторитарно, прекъсва ме на втората дума. Сега ни създава проблеми за операцията, заради ваксините. Спокойни могат да се отложат и изместят...ама не, щяла да си обърка календара, ако може операцията на ръцете след годинката. А аз искам да е по-скоро, скоро ще хваща, ще играе, не искам да се нарани.

# 640
Мимаса, аз не бих се връзвала. Щом детето е спокойно, ака и пишка редовно, кожата му е розова, здрава...значи си яде и си е добре.
Имам чувството, че 90% от педиатрите  дават съвети, които са точно за това да ти намалее кърмата и да храниш с АМ.
Измерете го някъде другаде, на някой домашен кантар. Нашият, на колкото места го сложа в апартамента, толкова разлилни числа ми показва, явно има някакъв наклон.
Мен пък ме дразни нашата педиатърка, държи се някак авторитарно, прекъсва ме на втората дума. Сега ни създава проблеми за операцията, заради ваксините. Спокойни могат да се отложат и изместят...ама не, щяла да си обърка календара, ако може операцията на ръцете след годинката. А аз искам да е по-скоро, скоро ще хваща, ще играе, не искам да се нарани.
И мен ме дразнят, че не мислят за децата, а за джоба си...

# 641
  • София
Аз съм много търпелив човек , но накрая ще я срежа. Но в крайна сметка е до определено време при нея, след няколко месеца ще търсим педиатър в кв.Изток. В сряда ще ходим на консултация в Пирогов, че напира да отиддм и там с надеждата, че ще ни дадат по-късна дата. Но аз просто ще и кажа, че ще си го оперираме, пък тя ако ще. Аз гледах календара с имунизациите и си пиле там, че първите дози може и в следващ месец да се сложат.

# 642
  • Варна
Здравейте момичета!
Следя ви от края на ноември, докато лежах с корема, и всеки път намирам по нещо полезно при вас, а най-често успявате да успокоите притесненията ми.
Мама съм на второ момченце - Максимилиян, роди се на 01.12.14, със секцио по медицински причини, с 16 дни по-рано от очакваното и ще ми бъде много приятно да участвам в дискусиите ви, когато ми остане време разбира се Grinning

Искам да споделя нещо интересно по повод коментара за шествалентната ваксина. Аз също имам много притеснения заваксините изобщо, въпреки, че се доверявам на педиатърката си и ще слагам и Ротарикс-а:

http://yurukov.net/blog/2014/12/01/test-za-inteligentnost/

# 643
Ама как да наддаде, при положение, че както бях споделила и преди, почти нямаме случай когато яде да не се изака. И определено памперсите се пълнят редовно. Може да не е качил, ама чак пък да върне  #Cussing out А мен от болницата ме плашат, че нямала съм да мога да го изхраня само на кърма.

# 644
По повод шествалентната ваксина за по -лесно приемане педиатъра ни препоръча 5 дни преди и 5 дни след нея 2 х 1 таблетка шуслерова сол #4, а в деня на ваксинацията 3х1 таблетка от номер 3. Това стрито на прах и разтворено с вода. И мен ме тревожи тази ваксинация на мисля да не я отлагам. А да питам има ли мами, които ще ваксинират с Ротарикс и кога?

Общи условия

Активация на акаунт