Да е здрава и щастлива Новата Година за мами и бебоци от Декемврийската дружина!

• 36 721
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Мимаса, напълно нормално е да ака не само веднага след наяждане, ами и по време. Но това е от предишното хранене. Те първия месец са така, аз си го обяснявам, че новото мляко избутва акото  Joy Или като влиза в стомаха някак стимулира перисталтиката и затова акат. Кърмата се усвоява много бързо.Вече след първия месец разреждат аканията. Сега Огнян, за денонощие, ака примерно 2-3 пъти много и още толкова съвсем леко цапа памперса. Преди още докато го хранех се наакваше, сменях след това и 5 минути след смяната пак оцвъкваше картинката.
Измери го някъде, да си видиш и ти.Но ако бебето си е спокойно, пишка често(че като намалеят изхожданията се гледало пишкането), изглежда видимо добре..значи няма проблем и ще навакса.Може пък другия месец да качи доста. Има някои дечица си се движат бавно, не качват много, но са си здрави.
Не се поддавай на такива манипулации. Дръж го по-дълго на гърда, бъди сигурна, че изяжда и задното мляко и си следи дали се чувства добре.

# 646
  • на брега на морето
Мимаса, момичетата са прави. Hug И аз не бих се поддала на подобни манипулации от страна на док. Stop Тук казват- най-важното е бебето да е спокойно и доволно. Щом е спокойно, значи всичко е ок. Кърми си го, и ако трябва смени лекарката! Аз така правя. Ей сега наскоро я смених моята, скоро не го бях правила. 1во щото ми беше изписала антибиотик в последната седмица от бременността, без да ми пусне 2ри път урина. Twisted Evil Сигурно някои си спомнят случая. И 2ро, щото при записан час(за гин. преглед) вмъкна под носа ми някаква норв. бабичка, след като ме видя, че съм с бебето в количката в чакалнята. Така загуби 3 ма пациента- мен и 2те ми деца(мм е при друг док). Hug

# 647
  • Бургас
Mimasa, щом е спокойно бебето най-вероятно има грешка в измерването, но определено няма връзка с акането. Зорница все още ака на всяко хранене(кърмене), но за първия месец качи 1.700, а сега за 2 седмици още 600г.
Само да са здрави, ще порастнат.

# 648
Ами ще видим какво ще покаже измерването след две седмици. Така поне първоначалното тегло и следващото ще са на един и същ кантар, защото като нищо може да има разлика в болничния и нейния.
а тази нощ така добре си спа детето. Да, буди се на 3 часа, но пък и аз поне не бях нервна и сърдита, че не мога да спя. Добре си хапна, а сутринта след последното кърмене в 5.30 спа до 10 (че и аз намазах покрай него Simple Smile ).

Мен три-четири дни ме наболява пак операцията и целия корем даже. Вие имате ли го този проблем с кожата на корема- мен ме боли от цялото това разтягане и сега спадането след бременността?

# 649
  • на брега на морето
При мен кърменето в продължение на 2г и половина вече, и усърдното ядене на сладко във връзка с това, дадоха своите последствия. Днес бях на преглед при зъболекар, защото ме заболя зъб- 2 кариеса за правене, и 1 дето може да чака. Rolling Eyes Не бях имала кариеси от повече от 6 години...

# 650
  • София
Мен не ме боли операцията, само самата кожа над разреза, като я пипна или разтъркам.Още ми е леко като изтръпнало.
Имам проблеми с един зъб, там има пломба, но може би по време на бременността е станало нещо, защото ме заболя преди раждането, а сега пак. Не дъвча там, че не смея. Трябва да си запиша час, но нямам идея кога. Мъжът ми Февруари ще е почти постоянно на работа, а аз не съм шофьор.
Много сладко ям и аз, даже в момента съм с един Милка в ръката, преполових го. Но това ми е най-бързото, което мога да хапна и ми е вкусно. Станах от леглото само да го взема от кухнята
Но в 3-4 се събуди, нахраних го и после чак към 10. Но толкова ми се спеше, той не иска да задреме пак, самл го въртя от едната гърда на другата, смуче си ръцете, мрънка.

# 651
Мен не ме боли операцията, само самата кожа над разреза, като я пипна или разтъркам.Още ми е леко като изтръпнало.

И при мен е точно така.Аз другата седмицa съм на първи преглед при AГ след изписвaнето.

# 652
А какви прегледи правихте/ще правите след секциото? Докторът, който ме изражда каза да съм отидела, ако случайно имам някакви проблеми. Ходих веднъж при него след раждането, но мисля да си отида при наблюдаващия ме през бременността гинеколог, като ми минат 40-те дни.

За зъбите... когато ходих на преглед при моя стоматолог преди раждането, той тогава констатира, че нямам никакви проблеми, но спомена, че е възможно след това да се появят. Така, че може и при вас да е така. Същата работа и като с очите - нямах проблем преди раждането, нямах промяна в диоптъра, но пък сега забелязвам, че нещо като че ли ми е поотслабнало зрението и ми се премрежва погледа.

Друго, което се сещам - майки на момчета, правите ли нещо с пишлетата? противоречиви мнения чета и слушам - някои са категорични, че трябва да става постепенно забелване от сега, други казват, че не трябва нищо да се пипа. Вчера докторката го издърпа малко, да покаже как. Боби пък като ревна. Иначе като го къпем поразтъркваме малко със сапунче и се чудим у дома къде е истината. Но като че ли повечето мнения и според вече "препатили" мои познати е добре тази процедура да започне наистина от рано.  Rolling Eyes

# 653
Mimasa, не спритеснявай, и според мен има грешкаа.
А ти така като го носиш, не усещаш ли по-тежък да е? При нас, едната баба идва само в неделя и всеки път казва колко се е променил Стефан, колко тежал и т.н
Аз за чая, отново да спомена, че има чай за кърмачки на Биопрограма, който е на пакетчета и отново има същите неща вътре /копър, анасаанасон, резене.../ аз от него пия, вече без да подслаждам, че за 20 дни бях изяла един буркан с мед, само с чай... Аз пия много чай, всякакви видове..
В нашия регион, погачата не е много популярно събитие.. аз питах този, онзи и накрая, т.к. се падаше сега неделя, та бабите си идват редовно, поканих леля ми и най близките ми братовчедки, та се събрахме 12 човека и имах време сладки и сладкиш да направя и толкова  Simple Smile
Стефан си поспива вечер различно, тази нощ спа почти 9 часа, снощи в 9 яде и към 10 заспа , в 3 аз се събудих с болки в гърдите, цеднах малко и си легнах, малкия се събуди в 5 и 30 чак... и масово ака докато го храняя.
За спането, спи в кошара в нашата спалня, ама както казах той си спи през нощта от една страна. От друга и аз и ММ спим и се мятаме и ритаме, един друг сме се удряли и чесно казано ме е страх да сои при нас.. Stop
Да се похваля, ние вече сме около 5.5кг и 58 см  Heart Eyes
Пишелето още не сме го пипали...

Последна редакция: вт, 27 яну 2015, 14:29 от Gallaa

# 654
Благодаря, че сподели за чая на пакетчета на Биопрограма  Hug Започвам да го издирвам. Мързи ме да варя и прецеждам насипните смеси.

# 655
  • София
Нашата педиатърка каза да не пипаме пишката до 6-ия месец. Мъжът ми иска да го забелваме, защото при тях има фимоза и в един момент се обрязват. Не иска да го обрязваме, затова иска да опитваме чрез забелването някак да разрешим проблема. Аз предпочитам по-скоро да не го правим, но в крайна сметка той е мъжът...предполагам е по-наясно.

# 656
Аз със зъбите съм трагедия...Обичам да ходя на зъболекар.Преди да забременея и в ранните месеци ходих  по веднъж седмично в продължение на 4-5 месеца - да си почистя зъбен камък, да се пооправи някой друг появил се кариес; имах и един зъб с неправилно запълнени канали,чието лечение беше много продължително.Когато всичко беше излекувано ми стана скучно да не ходя на стоматолог и реших да си подменя всички по-стари пломби.Под някои се оказа, че се е развивал кариес без дори да ме е боляло.И това оправих(стоматолога де, не аз).И около половин месец преди да родя започна да ме боли зъб.Толкова силно болеше понякога, че не можех да спя; венеца започна да ми се надува и да забира.На 16.01 отидох на зъболекар (д-ра е семеен приятел) и той каза, че зъбите ми са в толкова лошо състояние, сякаш никога не съм стъпвала в кабинет...

# 657
Моля Simple Smile чая на Биопрограма го има в Кауфланд, до бвбешките пюрета  Hug
И аз ходих на зъболекар, че точно след като родих един мъдрец ме съсипа от болка за няколко дни.. и при мен се оказа, че има кариеси за правене, а зъбите ми бяха супер преди това.. Sad

# 658
  • на брега на морето
Днес открих, че на Борис много му харесва като си слагам ръката да се отласква от нея с крачета и така да се придвижва по корем по гумената постелка за игра. Така изминава по цялата и дължина в едната и като го обърна накрая -и в другата посока. Като накрая "окапва" вече, пухти, но пък е много доволен. И после го слагам да спи, щото много се уморява, спортиста на мама той. Heart Eyes

# 659

Искам да споделя нещо интересно по повод коментара за шествалентната ваксина. Аз също имам много притеснения заваксините изобщо, въпреки, че се доверявам на педиатърката си и ще слагам и Ротарикс-а:

..
Мерси много, Деси, прочетох листовките, говорих с приятели лекари и се успокоих  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт