Отговори
# 570
Здравейте и от мен...

Дива, тя не говори само за партньорите си в живота - *боричкането ми с един актьор, който по време на приятелско събиране нахлу в тоалетната и започна насила да ме целува, както и за *скандалът, който вдигнах на един телевизионен шеф, който  опипваше  задните ми части по време на официална вечеря. Оттук тръгнаха всякакви странни предположения, а в екс-темата на КВФ, точно където трябваше да бъде обсъдено заявлението на Берен, направо беше забранено да се пише за нея. Както е известно, там всички партньорки на ЕА са хулени, обиждани, подигравани, особено пък Берен. Аз лично не смятам, че тя говори за Къванч или Енгин, истината само тя си я знае, може да говори за всеки. Но пък изявлението й оставя поле за доста спекулации, вкл. и фенски такива.  Peace

# 571

Привет, дружки!!!
Благодаря за споделеното!!!
Е и аз имам какво да кажа по "злобата на деня"
Учудвам се, че в подфорума се изписаха какви ли не глупости и то от жени, след написаното от Берен.
То голямо "тълкуване" на фенките на партньорите ѝ.  
Но всеки според багажа си, който носи горе.

Скрит текст:
Ако наистина са следили творчеството, живота, интервютата на Берен, няма място за такива заключения.
Тя говори за - партньори в живота, а не за екранни партньори. - "партньорите ми, които не можеха да преглътнат факта, че искам да се разделим"

Едва ли КТ и ЕА, е имала предвид, според мен. За КТ сте превели доста примери.

Спомням си, че бяха измислили, че на сета е заляла нарочно ръката на ЕА с горещ чай, на което тя отговори - Ама моля ви се, какви са тези глупости, та ние сме приятели от 2004-та.
Учудвам се на болните мозъци, които търсят със злоба под вола теле и изпадат от едната в другата крайност.
Не всичко в живота на Берен е свързано с ЗП и КВФГ. Логично е в работата да има спорове с колеги, в един момент да са по-близки, в друг да са отдалечени поради различни проекти.
Нима всеки се отнасяте еднакво към всичките си колеги?
С Къванч от всичко видяно и прочетено до сега, се вижда, че са близки приятели.

Спомням си, че съм чела, че е имало дела, които Берен е водила във връзка с показването в Gecenin Kanatları/Крилете на нощта и със сценариста на филма Махсум Кармазъгюл. Според мен това е имала предвид, както е написала - "Делото за използването във филм на тайно заснетия профил на гърдите ми."

Според мен, най-важното в нейното послание е, че има такива, които смятат това насилие над жената за съвсем редно, че жената също е виновна.
Чела съм, за мое голямо учудване, че и ФатмаГюл има вина, защото ако не беше излязла по сред нощите, ако, ако, ако..., нямаше да се случи това изнасилване.
Доколкото си спомням КТ е присъствал на заснемането на тази сцена, а не на целия първи сезон.
Берен е получила подкрепа също от много свои колеги и от екипа.  

Препрочитайки посланието на Берен си спомних, освен писанията в подфорума, че аз също съм попадала в подобни ситуации. Нито съм красива като нея, нито съм известна като нея, но по нашите географски ширини, това е често срещано явление.
На по-късен етап от живота си, разбрах, че това  се определя, като сексуално насилие в световен мащаб, само дето нашата битност е доста по-груба, а тази в Турция съвсем.

Берен не е престанала в нито един момент да се бори за правата на жените дори без думи. Да си спомним роклята с голямото деколте на връчването на  наградата - личност на годината, разтворената рокля на връчването на наградата в Техническия университет, яркото червило, широката усмивка, ...

Берен подчертава в посланието си, че не всички са такива -
"Това са хора, които нямат никакво уважение към жената, нейното тяло, нейния избор, нейните права....
Престъпление е да си затваряш очите за ставащите около теб престъпления....
Наш дълг е да защитаваме живота и правата на всеки човек, независимо от неговия пол."[/b][/i]

[/spoiler]

Здравей!

Искам да ти благодаря за поста. Разбрала си много правилно съдържанието на посланието на Берен.
Случайно влязох днес в темата и се изненадах, че е имало коментари, подобни на тези, за които ти споменаваш.

Преводът, който беше публикуван тук, е мой. Берен говори действително за партньори в живота, а не на снимачната площадка. А делото, което е водила, е точно това, което ти си споменала в поста си.

Мисля си, че думите на Берен не би трябвало да разделят поне жените, но явно не е съвсем така.

# 572
Дива,  Heart Eyes Hug Heart Eyes много се радвам, че сподели и ти своето мнение ! Благодаря ти !   bouquet
Винаги съм казвала, че човек оставя след себе си това, което носи вътре в себе си !  Peace
Това, което varna_2 е превела и беше така добра да сподели с нас по моя молба, аз възприех точно по същия начин - едно искрено и дълбоко споделяне на болката и трагедията на стотици хиляди жени по целия свят ! Защото, какъв по- голям израз на съпричастност от това, да кажеш на тези жени, да извикаш пред целия свят, че не са сами, че това може  и се случва, за съжаление, не само на тях, но и тези, които те гледат от екрана, на които се възхищават, понякога завиждат и може би тайничко искат да бъдат на тяхното място ! Искрено се възхитих на смелостта на Берен да се “разголи“ този път наистина буквално пред всички ! Защото физическата голота, която се осмелява да демонстрира, е само бегъл, нищожен външен израз на оголената и ранима душа и се иска много, много смелост и достойнство, за да я покажеш на всички - без страх, без срам ! От дъното на душата и сърцето си, се възхитих от смелостта на това момиче !

gphilipova, честно казано, твърде снизходително ми се струва, че си се изразила  по повод вихрещата се грозна и гнусна дискусия, касаеща изявлението на Берен . “Спекулации“ е твърде меко казано за това, което прочетох / аз твърде много уважавам себе си, за да чета подобни неща, винаги съм казвала, че спазвам хигиена на общуване, както в реалния, така и във виртуалния си живот, но една съфорумка ми прати на ЛС доста цитати по темата / ,  за мен, това са абсолютни измислици и грозни инсинуации, граничещи дори със съмнения и обвинения към хора, личности, които никой от нас не познава лично . Да си позволяваш да изразяваш подобни съмнения и да хвърляш в пространството такива грозни обвинения, за мен не е спекулация, а демонстрация на друг вид поведение, което ще се въздържа да квалифицирам, защото не тук му е мястото.

Кралицата,  Heart Eyes този момент, който сме обсъждали много пъти, е още едно доказателство за мен, че двамата имат много топли отношения помежду си и винаги са се подкрепяли. Peace

Фенче,  Heart Eyes благодаря ти !   bouquet

Последна редакция: сб, 21 фев 2015, 18:45 от gospojata

# 573
Привет отново!
Варна, аз от твоя превод разбрах не само за изявлението на Берен, но и за престъплението и протестите. Отново ти благодаря! За съжаление, твоят пост беше коментиран по недопустим начин, с омаловажаване на случващото се в Турция. А за хулите по адрес на Берен дори не ми се говори. Жалко, че дори жените не са солидарни, но както каза Дива, "всеки според багажа си".

Фенче, подала си изключително любопитно видео, благодаря!
Гледах и слушах с интерес. Може би не съм запомнила всичко, но ето какво ми направи впечатление.
Дамата вляво на екрана е отговаряла за кастинга от руска страна, актьорът, който изигра ролята на барон Константин, и жената с червена коса в сериала е вдовицата на убития от Петро войник.

Те разказват за трудностите с турския език, за това, че въпреки всичко нямало нито един да се откаже, всички актьори с удоволствие се включвали в проекта.
Били много изненадани от красотата на турските актьори, от тяхната европейска визия, особено Къванч. С него било много приятно да се общува, той единствен знаел перфектно английски. Освен това, бил мил човек и предразполагал околните, играел си и успокоявал дечицата, участници в снимките.

Говорят, че в Турция работата на актьора е различна. Там актьорът е ангажиран само с един проект и е на разположение. Докато в Русия работят в театър, снимат се едновременно в някой филм, и са много заети.

Турското кино е абсолютно на продуцента. Той утвърждава актьорите, той решава всичко. Режисьорът на снимачната площадка получава това, което иска продуцентът, без да може да влияе.

Снимачният екип бил огромен. Много ги измъчвал студът, все били замръзнали, болни.
Обръщали голямо внимание на обноските, детайли, като напр. как мъжът подава ръка на дама и т. н. Но при облеклото се интересували повече от красотата на дрехата, не толкова от историческата достоверност.
Искали да снимат красотата на Санкт Петербург, да покажат на турския зрител нещо различно, необичайно.

Нещо, което мен лично ме удиви, защото гледам руски филми: за ролята на барон Константин турците искали да ангажират Данила Козловский. Той е истинска звезда, много талантлив и красив. Щеше да затъмни дори Къванч  Simple Smile

Седа щеше да е щастлива, според мен, но не й излезе късмета.  Simple Smile

Актьорът Сергей Теслер във видеото е много по-обаятелен, отколкото баронът от КСШ.  Simple Smile

И още едно видео с подробности от снимачния процес.
https://www.youtube.com/watch?v=HNcOVEYAdcE

# 574

gphilipova, честно казано, твърде снизходително ми се струва, че си се изразила  по повод вихрещата се грозна и гнусна дискусия, касаеща изявлението на Берен . “Спекулации“ е твърде меко казано за това, което прочетох / аз твърде много уважавам себе си, за да чета подобни неща, винаги съм казвала, че спазвам хигиена на общуване, както в реалния, така и във виртуалния си живот, но една съфорумка ми прати на ЛС доста цитати по темата / ,  за мен, това са абсолютни измислици и грозни инсинуации, граничещи дори със съмнения и обвинения към хора, личности, които никой от нас не познава лично . Да си позволяваш да изразяваш подобни съмнения и да хвърляш в пространството такива грозни обвинения, за мен не е спекулация, а демонстрация на друг вид поведение, което ще се въздържа да квалифицирам, защото не тук му е мястото.

gospojata, така е, твърде снизходително се изразих, да.
Начела съм се на такива налудности, че вече нито имам желание, нито мотивация да се възмущавам на форумските недиагностицирани все още случаи на откровена психопатия. А такива бол в любимия ни подфорум. Лепят се етикети на хора, които се познават само от екрана, правят се безумни обобщения, всичко се приема лично и прочие. *Мила форумска картинка... Confused

# 575

gospojata, така е, твърде снизходително се изразих, да.
Начела съм се на такива налудности, че вече нито имам желание, нито мотивация да се възмущавам на форумските недиагностицирани все още случаи на откровена психопатия. А такива бол в любимия ни подфорум. Лепят се етикети на хора, които се познават само от екрана, правят се безумни обобщения, всичко се приема лично и прочие. *Мила форумска картинка... Confused

За съжаление, си много, много права !  Peace

Да си оправим малко вкуса в устата !

Последна редакция: сб, 21 фев 2015, 21:23 от gospojata

# 576
Две нови снимки на Берен !  Peace

# 577
Здравейте! Hug

# 578

То лека нощ стана, джанъм, Heart Eyes докато сколасаш !  Laughing Heart Eyes Hug Whistling

И Берен с фен !

# 579
Привет, момичета Heart Eyes Hug Не мога да ви изчета #Crazy Много новини, много нещо, благодаря  bouquet

Краличке Heart Eyes Hug, разбира се, че не спорим Heart Eyes, само си изразяваме мнението и се обосноваваме защо така мислим, а не че сме прави Wink Берен си е много готина и кой каквото ще да мисли за нея Peace
За снимката от сватбата на Берен, мисля, че жената в гръб не е Башак, много е пълна според мен PeaceПо-скоро си мисля, че е Фадик Атасьой, тяхна приятелка, която е актриса и май е издала и книга, а също така живее в ЛА, с която имат снимки от същата вечер Peace

https://instagram.com/fadikatasoy/

За сета на КВФ, според мен Киво и Берен тогава все още са били в приятелски отношения Peace Снимките започват непосредствено  след края на ЗП Peace 

Скрит текст:
Колкото до Чачко и Сери и аз ги харесвам, но последните серии на ПО са ми много тъпи и едвам ги доглеждам Peace Любима ми е тази, когато се сдобряваха и Яман пя на ухо на Мира Heart Eyes После мъка, а и неговата глуповата усмивка в последно време, малко повече ми идва Peace Като Емир го харесвах повече на външен вид Heart Eyes

Айра Heart Eyes Hug

Фенче  Heart Eyes Hug

Госпожата Heart Eyes Hug, радвам се да те прочета  newsm51 Може ли само да уточним нещо Peace Откъде е инфото, че Башак е била на къната на Берен newsm78 Ако съм го пропуснала, се извинявам Peace На мен също много ми беше и все още ми е интересно дали нашите хора присъстваха аджеба на сватбата или не, тъй като бяха по същото време в ЛА newsm78 Нямаше снимки и затова Peace Много пъти съм казвала, че си правя изводи по снимков материал и представяне в пресата, нама как другояче Wink, затова си мисля, че Берен и Киво не са в добри отношения Peace Може и да не съм права, но така ми изглежда. Има дистанция между тях след открито приятелските им отношения и определено си има някаква причина Peace Допускам и версията на Айра, че ревност у тогавашните им партньори е възможно да ги отчуждила Peace

За прошката...простено да ви е и простете Praynig  Hug

Дива  bouquet

Филипова wavey и аз точно това имах предвид  bouquet

Валя  bouquet, те Козловски щяха само да го похабят като Константин Simple Smile Много бързо го убиха на фронта Peace Не съм учудена за мнението им за турските актьори Peace

Лека нощ и сладки сънища Heart Eyes Hug

# 580
Добро утро, мили дружки!  Hug Hug Hug
Миси  Heart Eyes Hug

Прошка е ... простете ми за всички грешки, волни и неволни ... Hug Heart Eyes
Вале  Heart Eyes страхотен е Данила, но много се съмнявам, че щеше да затъмни Киво  Laughing Невъзможно е, за мен  Peace
Славенка  Heart Eyes Hug
Госпожата  Heart Eyes newsm10 smile3521 smile3521 newsm51

# 581
Добро утро и прекрасен нов ден ви пожелавам !  Hug

Скрит текст:

Днес е ден за прошка, за смирение и размисъл, ден на равносметка ! Да се опитаме първо на себе си да простим, пък после, ако можем и на всички останали !
Мили дружки, простете ми грешките - волни или неволни, простете, ако съм нагрубила или с лоша дума наранила ! Praynig

Скрит текст:

Миси,  Heart Eyes доколкото си спомням имаше снимки от инстанграма на Башак . Peace Днес няма да имам никакво време да търся, а и ти си много по- добра от мен в откриването на разни неща Hug, та виж там! Peace Май и Еджето беше публикувала някакви. Peace

Хубав ден ви пожелавам, дружки !  Heart Eyes Hug Heart Eyes

Тази е от времето на КСШ, но ми е абсолютно непозната. Peace

Последна редакция: нд, 22 фев 2015, 08:37 от gospojata

# 582
Здравейте, момичета  Hug

Простете, ако с нещо съм ви обидила волно, или неволно! Аз прощавам, защото Прошката е най-големият подарък, който можем да дадем на другите и на себе си.   bouquet

Миси,  Heart Eyes  по-назад съм сложила два линка със статии, едната е от турската преса. Пише, че Башак и Къванч са присъствали. Пък и четиримата имат по нещо общо.  Wink

Скрит текст:
Миси,  Heart Eyes следя ПО от самото начало, много ми харесва. Обаче не съм гледала с превод епизодите и може нещо да ми е останало недоизяснено. Еджето е във вихъра си.  Grinning Харесвам много Яман и Мира, но не мога да проследя сдобриха ли сев реалния живот и двойка ли са отново... Любимо ми е действието в Улуда, не знам дали така се пише. Бяха на същото място, като от Забранения плод.

Скрит текст:
Често житейските ни трудности са резултат от трудността и нежеланието ни да приемем определена ситуация, проблем или период, да дадем прошка на себе си и на тези, които волно или неволно са ни обидили, наранили или неразбрали. Решението на почти всички проблеми е в прошката. Тя е дълбоко личен акт, който носи лечебна сила за тялото и душата ни, но изисква смелост да застанем пред себе си, да признаем мислите и чувствата си и да поискаме опрощение и свобода.

Животът може да се изживее като вълнуващо приключение, ако е изпълнен с прошка. Прошката ни освобождава от непрестанното самонаказание да живеем в гняв, омраза, неудовлетворение, тъга. Решението да простим ни прави свободни. Силата да простим ни прави щастливи.

„Прощавайте. Да задържате гнева в себе си, е все едно да вземете с гола ръка горящ въглен с идеята да го подадете някому, но ще се изгорите само вие. Когато прощавате на някого за стореното от него, вие прощавате на себе си; освобождавате и себе си, и него от затвора, където сте го поставили, осъждайки постъпката му. Потискайки някого друг, вие потискате и себе си. Затова се учете да прощавате. Учете се да прощавате по-бързо.“ – Буда

източник:  change-life.eu

# 583
Две нови снимки на Берен !  Peace

Госпожата,  Heart Eyes благодаря за снимките! Берен е без капчица грим и пак е красива- слънце.   bouquet

# 584
Здравейте дружки Hug

Госпожата Heart Eyes, Фенче Heart Eyes, Кралицата Heart Eyes, Миси Heart Eyes

И аз искам  вашата прошка и давам моята  Simple Smile Hug
ох през нощта сънувам,че пиша дълъг пост в темата по въпроса за отношенията между Киво и Берен Wink и , че са имали неизживяна любов по време на ЗП Laughing което наистина го мисля, де Wink
а вярно ли е,че Киво се разделя с Азра 2 месеца след началото на ЗП newsm78
Преди малко разглеждах ИНСТ на Башак , но не намерих снимка от къната на Берен Peace

и едно кафенце от моите Wink

Общи условия

Активация на акаунт