Йоркширски териер- тема 8

• 94 960
  • 782
  •   1
Отговори
# 135
Не нямаме!!! Като поискахме касов бон продавачката ни каза че не можела да ни даде!!! И ние не обърнахме внимание понеже беше много мила....

# 136
iovis  , първо като една много лоша мама ще ти се скарам, защото не се събирам в кожата си  #Cussing out. Гледам, че имаш регистрация във форума от почти 2 години. Щом си открила темата, явно знаеш за нея и си хвърляла по едно око. Ако не си защо не си? Кучето предполагам е планирана покупка, не сте се спрели на витрината на магазина и хоп! решили сте да похарчите спонтанно 700 лв. Първото кученце е било болно, не ви ли светна лампата!?! А ако си чела тук, не прочете ли, че НЕ ТРЯБВА ДА СЕ КУПУВА КУЧЕ ОТ ЗООМАГАЗИН ИЛИ БОРСА???? Това го повтаряме през 5-6 страници, на първа страница има линкове към клипчета как се развъждат тези клети животинки, които "красят: витрините на зоомагазините  Cry.

А сега по същество. 1000 лв. не са малко и аз не бих ги прежалила. Не знам коя институция е редно да се сезира, дано някой по-вещ се включи и те посъветва, но ги гони до дупка. Първо не са ти дали касов бон, второ са ти продали 2 болни кученца, второто въпреки лечението не оцелява, вероятно и първото го е сполетяла същата съдба  Sad. Големи ядове бих им създала на тези на твое място  #Cussing out. Ако се вземат проби от магазина, със сигурност ще открият бая вируси  и бактерии да си се въдят на спокойствие. Затова действай, преди да са се усетили да "прочистят" обекта.
Поне от клиниката да ти оправят документите, с които можеш да докажеш разходите за лечението.

# 137
На първо четене ми идва на ум да сезират защита на потребителя. Задължително им пишете. Аз имах големи проблеми със едни изнудвачи и сезирах веднага защита на потребителя. Проблемите ми се решиха за три четири месеца.
http://www.kzp.bg/index.php?mode=viewd&group_id=12&document_id=19
Наистина много съжалявам за Рейчо мислих, че ще се оправи но моля ти се не оставяй нещата така.
Сега седни успокой се и напиши едно писмо до потребителя все пак имаш свидетели /човека с когото сте купили кученцето/ доктора също за състоянието му.  Hug Hug Hug Hug Hug

Момичета много са ви сладки йоркитата на всички. Прекрасни кученца да са ви живи и здрави. Скоро ще ви пусна снимки и на нашата Сарка ама сега много ме е ядосала. Преди си пишаше на пелената сега докато постеля килимчетата в банята и ходи и ги припикава. Направо ми идва да  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing я нацелувам.

# 138
Благодаря на всички за съветите!!! Сега разбирам че ние с мъжът ми сами сме си виновни че си купихме кученце от !!! Бях чела че наистина има риск, но една моя приятелка има Йорк много сладко от  и аз се подлъгах и затова сега си патя!!! Ще напиша едно писмо до закрила на потребителя и ще се опитам по някакъв начин да си търся правата! Благодаря още веднъж за съветите приятна вечер на всички! Confused

# 139
Iovis, това е безумие.... заплаши ги.... или не, няма какво да ги заплашваш - направо им прати една проверка...

# 140
Ужас! Sad В никакъв случай не оставяй нещата така, а си потърси правата и намери начин да им пратиш една проверка на тия!! #2gunfire

# 141
Да попитам - може ли да се дават кожени кокалчета на бебетата? Айра започна да гризе къде каквото види, при това с голям хъс. Обаче ми казаха, че не е добре още. Те, нали се топят, не се чупят? Имаме гумени играчки - не ги иска изобщо. Плюш гризе, но почва да гълта пухчета от него. Препоръчайте ми нещо. 

# 142
Dorabella14 аз съм давала много тънки солетки на Сарка. http://www.shop.zoomagazini.com/dynamic/viewProduct/10303/antos- … 10-mm-100-br.html от тоя вид.

# 143
  • София
Благодаря на всички за съветите!!! Сега разбирам че ние с мъжът ми сами сме си виновни че си купихме кученце от !!! Бях чела че наистина има риск, но една моя приятелка има Йорк много сладко от  и аз се подлъгах и затова сега си патя!!! Ще напиша едно писмо до закрила на потребителя и ще се опитам по някакъв начин да си търся правата! Благодаря още веднъж за съветите приятна вечер на всички! Confused
Днес случайно срещнах една колежка отпреди 100 години. Сега работела в БАБХ, но не отговаря за животните, а за храните. Казах й с две думи за случая на Рейчо. Обясни ми, че трябва да се напише е-мейл, адресиран до изпълнителния директор. Правели проверки по всеки сигнал. И изобщо имало много сериозно отношение.

Действай и ни дръж в течение. Дано ги санкционират.

# 144
  • София
Днес случайно срещнах една колежка отпреди 100 години. Сега работела в БАБХ, но не отговаря за животните, а за храните. Казах й с две думи за случая на Рейчо. Обясни ми, че трябва да се напише е-мейл, адресиран до изпълнителния директор. Правели проверки по всеки сигнал. И изобщо имало много сериозно отношение.

Действай и ни дръж в течение. Дано ги санкционират.

Браво Змия!  bouquet

iovis Чаках със свито сърце да пишеш как е Рейчо. След като прочетох, че починал се почувствах ужасно и не ми се пишеше дори.

Никога не съм имала домашен любимец куче или коте. Други видове животинки, да.
Признавам си, че не съм се замисляла за проблемите около развъждането и продаването на тези душици. Толкова много прочетох и съм направо отвратена! Що за жестоки хора са това и ЗАЩО за Бога нищо не се прави по въпроса?!
Винаги съм смятала, че именно в Зоомагазините трябва да има най-висок контрол и слава богу, че се поинтересувах преди да се спра откъде да го вземем нашето.

Не се отказвай и ги гони до дупка. Не знам дали тези магазини имат камери, но ако имат няма как да отрекат, че си го взела от тях. Парите не знам дали ще успееш да си върнеш. Лошото е че те спекулират че след изнасянето на кучето може да се зарази навсякъде.
Четох за тази паровороза. Тя има стадии като всяко заболяване. Ако ветеринарят се съгласи да издаде някакъв документ и приложите в мейла и тази информация може би има шанс.

Поне една щателна проверка да се направи на този магазин. Явно повечето от кученцата са болни или ще се разболеят.

Пожелавам ти успех. За момента на ваше място не бих взела друго кученце. Жилището в момента ви е заразено.

# 145
Ох, много съжалявам за мъничката душичка Sad Дано има възмездие и тези хора не останат ненаказани! #Cussing out Според мен най-малкото трябва да върнат 700те лева и да отнесат проверка на магазина и яка глоба за нарушенията си, защото очевидно  такива е имало ooooh!

Разкошни са Холи, Айра и Тара, момичета! Heart Eyes Хубавици! Hug

Айде и аз ще изтипосам нашата айляк Бея с изражение "пука ми на панделката" Mr. Green Ми пък изморила се е и не я вълнува вече, че й хвърляме топка и искаме да я донесе. Ако можеше да говори, щеше да каже "Донесете си я сами!" Laughing

Ушите ни са за обиране и ноктите за рязане, ама покрай бебето и каката, която водя на едни кръжоци всеки ден, все не ми остава време да я заведа  Tired Милото ми мъжле се прибира утре от рейс и задължително ще я заведем след някой друг ден, че и ваксина има да й се слага... А много ме е яд, при едно предходно подстригване в клиника, където повече няма да я заведа, защото излезе много наплашена от там, са й резнали един кичур на муцуната и сега й расте пред очите #Cussing out Знам, че някои го правят, за да не събира гурелчета и подобни, но поне да ме бяха питали.. Чакам да порасне и там където я водя сега изрично съм казала да не й се пипа муцуната. Аман от некадърници! Crossing Arms

# 146
  • Варна
Здравейте, и аз се присъединявам към темата и я следя с интерес.  bouquet

Много съжалявам за случилото се с Рейчо, дано виновниците да си получат заслуженото !!!!

Средата на ноември подариха на майка ми една страшно палава и игрива сладуранка на 2 месеца. Вече Киара е на почти 5 месеца. Изключително любвеобилна, любопитна и ревнива - никой не може да се прегръща или целува в стаята, ако и тя не участва Laughing. Има напредък в пишкането и акането в повечето случай е на терасата, ноооо има и по килима или в "нейната лична тоалетна" коридора хаха. Голяма радост я обвзема, когато някой се прибере вкъщи. Мен даже ме е препишквала, защото рядко се прибирам при родителите ми.

Обачее, когато я изкарваме на малка разходка само скимти, лае, подскача и бяга накъдето и видят очите. Чудя се да не е от нагръдника, да не би да и е къс и да не и е удобно ? newsm78

А и благодаря на всички Ви със съветите, които давате относно отглеждането на йоркитата.

Тези кученца са просто уникални. И наистина с право ги наричат терапевтични.
Ето и няколко снимки на мъничката.

http://prikachi.com/images.php?images/192/7922192L.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/207/7922207Z.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/208/7922208H.jpg

# 147
  • София / Пловдив
Малката душичка...толкова мъчно ми стана...
Не оставяйте нещата така! Писмени жалби с изходящи номера срещу магазина до НАП, заради това, че не дават касови бележки. И задължително до регионалния клон на БАБХ с копие до централата в София.

# 148
    Здравейте, включвам се и аз към Йорки групата. На 26ти пристига моят малък принц от развъдник във Варна. Името му е Блинки.  Heart Eyes

Момичета,  моля ви помагайте със съвети. Имам притеснения понеже доста изчетох...споделете как е било началото при вас.
  Купих чанта за път, няколко играчки и купички за храна и вода. Остава ми леглото.
 Три - четири дни ще си бъда вкъщи с него и след това пак на работа. На обяд ще се прибирам да го виждам и разходя първите месеци.
   Как беше при вас от първият ден и нощ? При вас в спалнята ли спеше кученцето? Чудя се дали да не оставя легълцето в коридора близо до банята пред вратата на спалнята. Преди година гледах Лабрадор и се бях преместила да спя в хола заради него и заради достъпа му до банята. Страхувам се че ако е при нас в спалнята ще имам проблем със свикването му да използва банята за хигиенните си нужди. Смятам да го уча директно там и навън разбира се. Колебая се дали изобщо да използвам памперс или направо да си знае на плочките. С лабладора имах големи проблеми. Ядеше си изпражненията...когато не сме у дома или спим. Страхувам се че ако му сложа легълцето в спалнята при нас с мъжо ще му е далеч и трудно да достига до банята вечер. Все пак ще е мъничък на 45 дни.
     Моля ви помогнете ми като ми споделите как е било при вас. Клетка ли да използвам, или просто през деня да го оставям в коридора който е до банята и е доста голям. Там да е и леглото и да си спинка докато ме няма. Като се научи на хигиенни навици и порасне ще му оставям и вратата към хола да се разхожда повече. Приемам съвети като начинаещ йорки собственик. За съжаление няма да съм по цял ден вкъщи за да го уча директно само вън да се изхожда. Работещи хора сме, но на обяд ще се прибирам. Не искам да го обърквам хайванчето на памперси в хола, после в банята, после навън. Искам да знае навън и банята в краен случай. Колкото по-прости са правилата в началото мисля по-лесно ще свикне.

Извинете ме за дългият пост, но много се вълнувам.  Embarassed

# 149
Здравей, Ману. И аз съм съвсем скорошна мама на йорки.  Simple Smile При нас ето как стоят нещата: взех й огромна клетка ( от най-големите ). Първата нощ спа в нея,  като вътре й оставих купичката с вода, пеленки в единия ъгъл и одеалце в другия ъгъл. Там спа точно една нощ и край ( поплака половин час и после спа непробудно до сутринта ).  От тогава използва клетката само за изакване Shocked
Започна да спинка до леглото ми в легълце, а пишка и ака на пеленка до вратата и вътре в клетката. Рядко, но се случва си свършва работата на друго място из стаята. Аз не я пускам в коридора и в другите стаи, защото у дома има още едно куче ( на баща ми ), а йорките няма още всички ваксини. Така че на нас достъпа до други помещения ни е ограничен за сега.  След време ще отворя вратата и ще местя пелената към коридора и банята. Така съм чела, че става лесно приучаването на хигиенни навици.  Бебка е много послушна и нощно време спи дълбоко. Само през деня и вечер дивее много. Та, това е от мен, като начинаещ собственик на йорки. За сега нашите проблеми се свеждат до храненето. Две седмици почти бяхме на лечебна Роял Канин-консерва, а от 4 дена преминаваме на Аплаус - гранули. И пак започна да се изхожда леко разтроено. Изобщо не искам да я храня с Роял Канин. Но май пак ще върна лечебната. Хайде, радвайте се на бебето и много да сте здрави.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт