Йоркширски териер- тема 8

• 94 933
  • 782
  •   1
Отговори
# 705
Благодаря, Stitch! А дали ти обясниха дали се поврежда емайла? С ултразвук ли почистваха?

Да, ако правилно съм разбрала, почистват с ултразвуков скалер. Не са ми казали да уврежда емайла, не е ли същото както при хората?

# 706
Ето ни и нас на 3 месеца и половина

# 707
  • Варна
Моля ви кажете ми ,вярно ли е че едно едричко бебе йорки може да си влезе в норма
както и обратното :дребничкото на наддава повече ?
Колко трябва да е дълго едно бебе на 45 дни от вратлето до опашката , нали така ги измерват ?
Имате ли представа ?Възможно ли е да е 20 см на тази възраст ?

# 708
Моля ви кажете ми ,вярно ли е че едно едричко бебе йорки може да си влезе в норма
както и обратното :дребничкото на наддава повече ?
Колко трябва да е дълго едно бебе на 45 дни от вратлето до опашката , нали така ги измерват ?
Имате ли представа ?Възможно ли е да е 20 см на тази възраст ?

Вярно е и да, възможно е, не се притеснявай. Peace

Mariapop, бонбон! Heart Eyes

# 709
  • Варна
Благодаря Дени  bouquet

# 710
Добър ден и за много години.Реших да се включа в групата понеже от 17.12 имаме бебе Йорки на име Лея което на 03.01.2016г. направи 2 месеца.Голям сладкиш е.Нищо не знам за тази порода и чета постоянно в Интернет кое как се прави.Относно пишкането ние в началото като я взехме имахме малки изпускания но от повече от 5-6 дни си пишка само на памперса.Аз съм сложила почти във всяка стая и полека лека ги махам та сега съм оставила само 4 на брой.С акането обаче си ака на памперс когато й е кеф.А ето я и нея голям бонбон и по стригани и изправени уши.Обожавам я!
https://www.dropbox.com/s/kkpn66m8jrp19tt/2015-12-29%2017.25.04.jpg?dl=0

# 711
  • Варна
Моника , а как я храните и с какво ?
И аз имам бебе на 2 месеца и се уча как да го гледам , но относно яденето съм много притеснена
хем да не държа животното гладно , хем да не го прехранвам newsm78
Смятам, изчислявам, но като види че му приготвям купичката полудява горкото , така ли правят или е умряло от глад ?

# 712
Валети , Леа я храня само аз с определен грамаж суха храна Роял Канин за йоркширски териер.Аз и давам вече към 40 грама на 4 пъти.И ние сме така-ако може да я яде постоянно е най-добре.Лакома порода били,но пък са уникални.Толкова силна и чиста обич раздават-вече всички я обожаваме.

# 713
  • Варна
А не са ли много 40 гр за неините седмици ?Не те порицавам естествено , обменяме ,,опит,, Simple Smile
На едва приятелка е 2 кг йоркито на 2 години и то яде 40 гр
аз на моя давам по 20 гр разделени на 4 пъти по 5 гр , дали държа душичката гладна !Но ме научиха да изчислявам според теглото му и това се получава като дажба , а дали е правилно един господ знае !
Ти стартер на РК ли даваш или вече минахте на друго !
Друго също ме притеснява мен , забелязвам че му пооплешивя гравичката , особенно зад ушетата , той се и почесва , няма буби естествено , дали му пада бебешкия пух или има нещо тревожно !
Кога би трябвало за избие нова козинка ?

# 714
На храната отзад пише че ако искам приблизителното тегло на кучето да е 2 кг дневната дажба е 48 гр.Това става въпрос за Роял Канин специалната храна на Йоркширски териер до 10 месечна възраст с едно бебе йорки отпред на пакета.Днес ще ходя до едни магазин да й купувам някои неща и ще разгледам на стартера какво пише на гърба.Козинката си я сменят сега и ми казаха че било нормално малко да оплешивее докато расте постоянната.

# 715
  • София
На храната отзад пише че ако искам приблизителното тегло на кучето да е 2 кг дневната дажба е 48 гр.Това става въпрос за Роял Канин специалната храна на Йоркширски териер до 10 месечна възраст с едно бебе йорки отпред на пакета.Днес ще ходя до едни магазин да й купувам някои неща и ще разгледам на стартера какво пише на гърба.Козинката си я сменят сега и ми казаха че било нормално малко да оплешивее докато расте постоянната.

Какво искаш ти няма абсолютно никакво значение. Важно е колко реално ще стане.
Ти може да искаш и 1 кг да е, но няма как да го постигнеш само с по-малка доза храна. Единственото, което ще постигнеш така, е недохранване на кучето точно във възрастта, когато расте и се развива.

# 716
Хора вие четете ли-аз давам близо 50 грама на ден и не мисля че кучето е гладно.Когато е гладна си личи.И мисля че този грамаж е напълно достатъчен на куче на 2 месеца.

# 717
Моят едногодишен тежи 2,900 кг, като аз умишлено увеличих дозата на 50 гр. дневно (до тогава ядеше по 40 гр), защото му се четяха ребрата и за мен беше хърбав. Това въпреки мнението на нашият ветеринар, който настояваше, че си е съвсем добре.
Преди да вдигна дозата се беше застопорил на 2.600 кг, а е стандартно йорки и няма логика да тежи толкова малко.
Чувала съм, че някои хора дават цялата доза наведнъж и кучето само си определя по колко и кога да яде. На мен този режим ми се струва най-логичен и веднъж пробвах, като в резултат моята лакомия изяде всичко навенъж и вечерта се наложи да му дам допълнително, за да не стои гладен.

# 718
  • София
Хора вие четете ли-аз давам близо 50 грама на ден и не мисля че кучето е гладно.Когато е гладна си личи.И мисля че този грамаж е напълно достатъчен на куче на 2 месеца.

Възможно е да е малко тази храна. Всичко зависи от конкретното куче. Ако в зряла възраст ще стане 3 кг, то трябва да яде над 60 грама на ден на двумесечна възраст.

Отделен въпрос е, че храните кучето си с боклучава храна.

# 719
Тази храна беше дадена и ми казаха че трябва да яде по толкова.Има към 300 грама още от нея и после има пакет Apways , който я чака малката бубка.Няма да хвърлям храна и то след като съм се консултира с лекар.Все пак всеки има право на избор какво да прави със собственото си куче и с каква храна да го храни.На много места чета че има йоркита на по 6-7 години които  са хранени само с Роял Канин и нищо им няма на кученцата,така че всичко това са някакви преходни неща.За мен е важно тя е здрава , а пък и 6 кг да стане си е моя сладък бонбон , който ще си го обичам винаги.
P.S.Мисля че сме тук за да се учим а не да се порицаване кой с какъв боклук си храни кучето.Има и друг начин да се даде съвет , а не чрез нападане и заяждане.

Общи условия

Активация на акаунт