Йоркширски териер- тема 8

• 94 933
  • 782
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Тази храна беше дадена и ми казаха че трябва да яде по толкова.Има към 300 грама още от нея и после има пакет Apways , който я чака малката бубка.Няма да хвърлям храна и то след като съм се консултира с лекар.Все пак всеки има право на избор какво да прави със собственото си куче и с каква храна да го храни.На много места чета че има йоркита на по 6-7 години които  са хранени само с Роял Канин и нищо им няма на кученцата,така че всичко това са някакви преходни неща.За мен е важно тя е здрава , а пък и 6 кг да стане си е моя сладък бонбон , който ще си го обичам винаги.
P.S.Мисля че сме тук за да се учим а не да се порицаване кой с какъв боклук си храни кучето.Има и друг начин да се даде съвет , а не чрез нападане и заяждане.

Ами учете се, нали затова сме тук хора с повече опит. Ако има шанс кучето да стане 4 или повече кг, определено ще е недохранено с 40 грама на ден.

Явно освен всичко друго не знаете, че храна не се сменя рязко, а се прави плавен преход.
Прочетете състава на РК - в тази храна няма месо.
Храните с висок % протеин не са подходящи за всяко куче.

# 721
Хайде да не забравяме все пак, че кучетата са различни, различно активни, различно усвояват храната и колориите, м?
Точно като хората. Някои и 40 грама да хапват, ще са си пухкави, просто защото не са активни. И обратното също важи с пълна сила. Най-ценният съвет който аз съм получавала, е че трябва да се водя по кучето преди всичко.

Колкото до Роял Канин, храната просто не е с добър състав и толкова. Разбира се, всеки може да дава каквото прецени, въпрос на лична отговорност. И 15 години може да живее едно куче, което се храни с некачествени продукти, точно както и един заклет пушач може да доживее до 80 без да се разболее от рак на белите дробове. Ако ме разбирате.

# 722
Знам как се прави преход към друга храна , но при положение че имам половин пакет от другата мисля че е малко рано да започвам с прехода.Иначе само за информация това не мие  първото куче в живота , а ми е първото от тази порода.
Клото напълно съм за това което казваш.Просто когато взехме Леа  ми подариха тази храна и ми е жал да я хвърля.Скоро ще започна прехода към Apways , пък ако не я хареса ще му мисля тогава. Grinning

# 723
monika898 , колко тежи кучето ти в момента?

Козинката си я сменят сега и ми казаха че било нормално малко да оплешивее докато расте постоянната.

Това изобщо не е вярно. Единствената причина да опада козината на йорки е някакъв проблем. Или кожен или вътрешен. Те не сменят козина, просто бебешката израства, докато не порасне "истинската" козина. Има момент, когато започва да расте на главата светлата козина отдолу и изглежда точно като оредяла, но само изглежда да е така. Ако наистина виждаш плешиви и оредели участъци, консултирай се с ветеринар, но не с този, който ти е казал, че е нормално да оплешивее. Има различни паразити по кожата, които могат да доведат до оплешивяване. Освен това, проверете и ушите за ушна краста или друг проблем. Щом често се чеше там, може нещо в ушетата да дразни и от чесането механично да се проскубва и затова да е наистина по-рядка козината там. Обърнете внимание на тези неща, защото кученцето е малко и в тази възраст много бързо може да се развие проблем.
За храната и аз поддържам мнението, че РК не струва. Едно време са хранили кучетата с остатъци от масата или надробен хляб. Да, ама едно време! В наши дни, когато пазара е пълен с всичко за наше удобство и интернет ни е в ръцете, кому е нужно да си усложнява живота  newsm78. Нали искаме да се радваме на животинките ни, а не да си творим сами проблеми  Wink.

# 724
  • Варна
Днес водих моето момче на 2 ваксина и споделих с вета че е пооредяла козинката му , погледна му ушите ,установи че са чистички и нищо повече , но той си се почесва зад ушетата , където вече почти няма козинка
заключението на доктора беше че може и да е замърсен защото не е къпан пак по съвет на хора които твърдят че до 3-тата ваксина не бива да се къпе !
На мен лично ми е първо куче и честно казано изобщо не знам кое е добре и кое не ,въпреки че цял ден
чета ,мнения най-различни !
За храната -моля тези от вас с опит кажете ми с какво да заменя РК стартер ?Знам че става постепенно , мъника утре става на 2 месеца , какво бихте ми препоръчали да взема ?
Освен това може ли в тази възраст да му взема някакви лакомства , солетки или е малък още ?
И как да знам колко ще стане като порасне ?Вярно е че няма да е колкото аз искам !
Майката е 1700 кг , бащата 1400 кг , но бебето на 2 месеца е 800 гр !
А сега де  Simple Smile
Извинете за многото въпроси , но съм леко отчаяна че не се справям с отглеждането на малкия правилно ,аз например му давам около 20-30 гр храна на ден  newsm78

# 725
 Валети, виждам, че си от Варна. Там има много добра клиника с ветеринар, който е доста запознат с йоркитата, Светла работи с него. Ако те интересува, мога да се разровя за координатите му, беше ми ги дала когато ходихме на море, ако недай Боже се наложи да търсим ветеринар.
кучето не бива да се къпе непосредствено преди или след ваксина, и то за да не се простуди и ваксината да не стане неефективна. Иначе защо да не се къпе до 3-тия месец? Аз това не мога да проумея, каква е логиката? Моята я изкъпах за пръв път на 52 дни и от тогава се къпе веднъж седмично, а когато се наложи и по-често. на мен също ми е първо куче в живота даже. винаги съм харесвала и гледала котки, хамстери, папагали и какво ли не, но не и кучета /голяма грешка, ама да да знае човек  Laughing/. Четене, отсяване на простотиите и така, нищо страшно няма  Grinning.
Според мен му е малко храничката на твоето бебе, сипвай му малко повече и го остави то да прецени дали ще го доизяде  Wink. Количеството на храната няма да определи килограмите му в бъдеще, но е жизнено важно за правилният му растеж и развитие сега.

# 726
  • Варна
Зори , най вероятно ми говориш за д-р Цонев
ще му увелича дажбата на дребосъка , но сигурно трябва да е постепенно защото му се е свило стомахчето !

# 727
 Някой може ли да ми препоръча хубава машинка за подстригване . Не искам да е от евтините , който за нещо не стават. То има и скъпи ,който също  не стават де , та затова питам за мнения ,който е доволен ще съм му много благодарна ако сподели Simple Smile

# 728
# 729
И аз обмислях да взема машинка за подстригване , но като знам каква съм мисля че няма да се справя.На този етап няма да бързам пък ще видим,а и имам толкова много време докато дойде този момент , че няма смисъл за бързам.Аз искам да попитам мнение за шампоани и балсами.Да ми препоръчате някой.Съответно и ако взимате от тези парфюмчета за кучета да кажете мнение,за спрей за лесно разресване,гребенчета?Благодаря много.

# 730
Много съм доволна от лилавата серията на Pure Paws. Козината е лъскава, ухае чудесно дълго време, не дразни очите. Поне за момента не мисля да я сменям.

# 731
Зори , благодаря за информацията !

А иначе безшумна ли е?

Ние се къпем  с ето този: http://www.grooming.bg/product.php?id_product=350

Ухае страхотно и  много лесно се разресва

# 732
Зори , благодаря за информацията !

А иначе безшумна ли е?

Ха сега де! Като нямам база за сравнение не знам как да ти отговоря. Но поне не бих я определила като шумна, ако това те ориентира. В магазин Двата щъркела я има, не знам при вас имали ги, да отидеш да я видиш на място.

# 733
Не , ще трябва да поръчвам от интернет. А по принцип дали става да взема машинка за подстригване която не е за животни , тоест за хора ? Как мислите? Гледам ,че те са на по-ниски цени и има доста хубави. Но си мисля ,че може би тези за животни са по-безшумни за да не се стресира животното!

# 734
Мисля, че човешките няма да свършат работа, освен може би доста скъпите и по-мощните. Обикновено пълно подстригване с оформяне на лапи отнема при нас около 30-40 минути. Това при козина на 2-3 месеца. Ако сваляш зимна козина ще отнеме и повече време. Моята Холи е с гъста коса, и при условие че стои мирно и не мърда пак си отнема време да я извия на всички посоки и да обера всичко стърчащо. Машинката през това време загрява доста, понякога, в летните горещини ми се е налагало да я оставя да почине 5-10 минутки да се охлади. С обикновените машинки може да се налага по-често спиране, да не говорим, че е твърде вероятно да не успееш изобщо да свалиш козина с тях. Косите на йоркито са меки, не са остри като човешка коса или брада. Пробвала съм по корема с машинката на съпруга и не може да мръдне. А неговата е Филипс, доста скъпичка и въпреки това не достатъчно мощна за кучешка козина.  Според мен не рискувай.на мен тази машинка ми я препоръча elfadora от темата, вечно ще и бъда благодарна Simple Smile , тя също я има и е доволна, от мен още един глас за нея.

Общи условия

Активация на акаунт