10-дневна детоксикация със зелени смутита

• 85 251
  • 512
  •   1
Отговори
# 210
В Щатите има, но много зависи от района.

Например в НЙС почти всяко заведение вече си има високооборотен блендер за смутита и сокоизтисквачка. В по-малките градове и районите със силно аграрен профил, подобно нещо трудно (ако изобщо) ще видиш.

Има и онлайн фирми, които позволяват да си направиш програма и доставят сок/смути до избран от теб адрес.

# 211
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
На мен 550W ми се струват малко  Peace

В Бургас, (градът на батките) има много места, където можеш да си поръчаш протеинов шейк, даже в кварталните кафета, обаче ако кажеш "смути" на сервитьорката ще трябва да й "преведеш" за какво питаш  Shocked  newsm78

По същия начин аз като седна си поръчвам "фреш", но искам да ми донесат плодовете и да си ги изям цели, вместо да ми ги изцеждат, тук може да разберете защо: http://www.yulisgym.com/plodovi-sokcheta-i-freshcheta/
При което обяснявам 30мин. "ама защо така искам"  ooooh!

# 212
Здравейте, момичета,

случайно ви откривам темичката, ровейки в интернет за нови интересни детокс рецепти, тъй като рядко влизам в БГ мама. Аз вече 11. ден съм на сокове и смутита, като общо смятам разтоварването да го правя двайсет дни. За пръв път правя разтоварване само със сокове и от време на време по някое смути. Чувствам се прекрасно, кожата и косата ми са в много добро състояние, стомахът ми също. Да не говорим, че за десет дни съм смъкнала пет килограма. Още от есента влача едни излишни, които по Нова година, уви, се увеличиха. Ето, че ги смъкнах без проблем и без непрекъснато да си броя калориите.

В началото първите два дни вкарвах всеки ден по две смутита, тъй като следобед чувствах глад. Правя ги на блендера Профи кук, който тук някой беше похвалил. Хубава комбинация се получава от един банан и замразени малини с малко вода. Също съм правила само с киви, с мека круша, с круша и горски плодове.

Но след втория ден нямах никакво чувство на глад и затова оттогава по-рядко правя смутита, а основно по три до четири сока на ден.
Попаднах на някои много хубави комбинации, например ябълка и резене/фенел се получи неочаквано добре, също червено цвекло,морков и ябълка, или червено цвекло и пащърнак, ананас, сурова тиква и круша. По принцип гледам един сок или смути на ден да ми е от плодове, а останалите два от зеленчуци, като задължително присъства някаква зеления. Спанак, рукола,сурово броколи, краставица. Правя си по три до четири чая с парченца нарязан джинджифил, който присъства и в почти всичките ми сокове. 
Изключително съм доволна от този зимен детокс, бих го продължила още, но края на другата седмица отиваме на ски и там няма да има условия. Но почнат ли постите, смятам в началото задължително пак да включа дни само на сокове и смутита. Не се чувствам изкушена, не прибягвам до ядки или други малояждини, както казваха бабите, когато готвя за народа вкъщи. Даже и на тях предлагам от моите сокове и смутита.  Чувствам голям прилив на сили, мога само горещо да препоръчам детокса.

# 213
Рада, много ми се виждат 20 дни само/основно на сок, но ти си знаеш. Предполагам знаеш, че препоръчителният период за детокс със сок 3-10 дни е защото мускулите започват да се разграждат, ако приемаш само течна храна.

Надявам се също, че си направила клизма в началото на детокса със сок.

# 214
Здравейтете ! Адски много ми хареса вашата темичка и така се зарибих , че изчетах много неща за джусинга . Твърдо съм решена да се присъединя , ала към пролетта когато вече всичко е налично и свежо . Ама от сега реших да се подготвя . Питанката ми е за блендера . Много се чудих какъв и реших да е задължително по - силен . Вие какви ползвате ? Какво смятате за този http://www.emag.bg/blender-zelmer-sb1000-750w-1-5-l-5-skorosti-f … 959/pd/E18LNBBBM/ Толкова блендери разгледах ,че всичко ми е вече мармалад Simple Smile

# 215
750 W ще ти стигнат за зелените смутита, GreenNymph.

# 216
А дали ще са достатъчни за ядки ?

# 217
А дали ще са достатъчни за ядки ?

Да. Може да се налага са обработваш ядките на почивки, но би трябвало 750 В да са достатъчни.

# 218
  • София
Аз имам този:  http://www.technomarket.bg/products/09127938/philips-hr-2104-90
справя се идеално с мелянето,даже и ядково мляко прави,надявам се и със смутитата да се справи(не съм опитвала досега)Сега съм решила от 1-ви Февруари да се пробвам,може би на 1-во време ще заместя само едно хранене,ще видя как ще ми се получи,че никаква воля нямам ooooh!

# 219
  • here, there, everywhere
Момичета, от утре и аз започвам детокса. Накупих си продуктите, но имам въпрос относно hemp protein. Не ми се иска да си спирам тренировките, но до сега съм ползвала само суроватъчен изолат. Та въпросът ми е по колко грама на ден да слагам в смутито?
Моят блендер е 1100 вата, смятам, че ще се справи със зеленийките.

# 220
Нюклиър, блендерът ти спокойно ще се справи с всички смутита от 10-дневния детокс.

Слагай по една мерителна лъжичка протеин на смути. Аз така правех. Не съм усещала слабост и не ми се е налагало да спирам тренировките или да избирам по-леки такива.

Наслаждавай се на чувството за лекота и свежест, което ще ти даде детокса. И питай, ако има нещо неясно.

Успех!

# 221
Мерси Феичка.
Аз си купих някакъв конопен протеин от био магазина, но понеже опаковката не е голяма, няма мерителна лъжица. Може би ще ползвам дозатора на изолата. Но няма хън-мън. От утре започвам. Много се надявам да устискам. А от сега знам, че липсата на кафе ще ми е голям препъни-камък.

Днес следобед на работата се натъпках с боклуци (от нерви) и докато се прибирах постоянно ми се гадеше от тях. Точно тогава взех решението за детокса и вместо да се прибера направо отидох в био магазина. Взех и хлорела и грийнс. И тях ще ги добавям за енергия. Също смятам вместо ленено семе да слагам чия. Абе големи планове, голямо нещо. Само дано да ги изпълня. Страх ме е от глад, но на първа страничка си пише, че проблемни са първите 4дни.

# 222
Нюки, първите 4 дни са най-трудни не от гледна точка на глада, а на навиците ти. Липсата на кафе може да е съпроводена от главоболие. А самата мисъл, че си ограничена в типа храни, които да приемаш, ще те кара да искаш точно това, което не бива да ядеш. С други думи, просто организмът ти трябва да приеме, че ще е лишен от стимуланти, а вкусовите ти рецепти ще трява да се приспособят към новия вкус на храната.

Но глад няма, ако си следвала рецептите, правилно си разпределила смутито си и следваш препоръките за детокса. Не се тревожи. Ще се справиш!

# 223
Отчитам, че си купих и кейл.
От сутринта съм на смути и един банан. За момента не съм гладна, дано остане така и вечерта.
Чувствам се като Шрек заради цвета на смутито, но вкусът е доста приятен.
Дописвам се с въпрос: като използвате кейл махате ли дръжките и твърдата част за да остане само листната маса или използвате всичко?

Последна редакция: чт, 29 яну 2015, 16:38 от Nuclear

# 224
Нюки, махам дръжките на кейла.

Яж ядки и семена (сурови, киснати и безсолни) и добави още плодове и зеленчуци за междинни/снак. Иначе ще си озверяла до вечерта.

Общи условия

Активация на акаунт