Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 123-та тема

• 220 910
  • 811
  •   1
Отговори
# 570
ееее как обичам такова телешко с грах и картофи  Heart Eyes а то телешко няма тук хубаво, да си купи човек  Confused

Еклери. Напълних ги с разтопен течен шоколад

разумно и вкусно  Heart Eyes

Фея, защо доматите са "Зима" - сорт, или обработени?

mimimibg, много апетитно пилешко с картофи!
Лабрекс, не ми стигаше Батето дето подстрекава с тия майонези, сега и ти  Laughing Ще пълня буркана и аз. И аз има такъв,че и 3 размера са 1л, 0.500 и 0.300

Тия дни у нас имаше макарони на фурна

по рецепта на Роси-Елексирчето  http://kulinarenelixir.blogspot.com/2015/01/blog-post_27.html - салата от китайско зеле, царевица и рулца от раци

пилешки дробчета с карамелизиран лук и гъби

от снощи - ориз с гъби, зеленчуци и дебърцини тук там

# 571
  • София
Страхотни вкусотии сте наготвили . Crazy
Аз се включвам лежерно с една супа.

# 572
Прасковки

# 573
Пепи, Вени, благодаря за отговорите за питката   bouquet....малко закъснели, но съм туткава от към отчети  Blush и за да не пиша без снимки.....така става
Пепчо, дробчетата изглеждат много апетитно, доядоха ми се,  а аз хич не ги обичам.
choppi, много хубави бисквитки, каня им се .....май година време стана  Blush

От мен :
Пиле с ананас

Сирене по шопски

Кюфтаци

Кренвиршки

Аз докато се натуткам, Мими пусна страхотни прасковки   bouquet

# 574
  • Ирландия
Агнешки джоланчета,предварително киснати в марината и изпечени със сос от Джоджен
в комапнията на запечени картофки с подправки

# 575
Мими8505,може ли рецептата за тези прекрасни прасковки ? Praynig

липсва им само листенцата от чемшир ,и щях да се разплача по отминалото добро старо време...

# 576
Мими8505,може ли рецептата за тези прекрасни прасковки ? Praynig

липсва им само листенцата от чемшир ,и щях да се разплача по отминалото добро старо време...
Чемшир не слагам защото го свързвам с други неща.Рецептата е 4 яйца.2ч чаши захар.1ч чаша олио.1ч чаша кисело мляко.1 амонячна сода.1/2ч лъж.сода.След като се издълбаят натрошавам вътрешността .заливам с 3/4ч чаша прясно мляко и крем от 1пак масло.1ч чаша пудра захар.3суп лъж какао.Обърквам хубаво и пълня прасковките.

# 577
Фея, защо доматите са "Зима" - сорт, или обработени?
Такъв сорт са: оранжеви чери доматки. Разкошни са: изключително сочни и леко сладнят.

# 578
  • София
Мммм, много красотички и вкусотички!
Всичко е прекрасно. А на rossonera питките са винаги едни такива... лъскави, цветни, окъпани в светлина.
Почти не ядем хляб вкъщи... (и по сладкиши не си падам)
И на love's green хапките изглеждат уникално.
И все се чудя Пеп-4о всеки ден ли готви толкова много и все вкусни неща  Hug

От снощи- "различни" гнезда в доматен сос- още "пушещи във фурната и в разрез

и  извара със зехтин и подправки

# 579
  • DE
mamicata, не се чуди за пепчовите манджи, готви-готви и после "бам" да им се облизваме на снимките Simple Smile
Фея, вкусни са..аз на лято си ги отглеждам  тези "зима" Laughing

От мен хлебни кошнички

и плочки от бутер тесто с пилешко рагу( пилешко, сметана, топено сирене)

Спокойна вечер!

# 580
много ми харесват мъфините и бонбоните! спазваш ли някакви пропорции? (сама ли си пукаш семената и как?( и  последно: как правиш домашната гранола, има много варианти все се каня и отлагам) )  bouquet
Бисунка, всичко на око, обичам да експериментирам.
Скрит текст:
Мъфините бяха - 3 яйца, юмрук кашкавал, шепа сирене, шепа маслини, 3 кисели краставички, 2 листа кейл, овесени ядки колкото да се посгъсти, да не остава много воднисто, щипка бакпулвер.  Залепиха ми се хартийките много лошо.  Видни кулинари ме посъветваха да намажа формите с мазнина и да поръся галета, следващият път задължително ще ги послушам.    bouquet
Гранолата - ползвах рецепта от интернет, например тази.  Не ми харесва да са препечени ядките и кокоса.  Следващата ще препека само овесени ядки, кокосово масло и мед, ванилия, след което ще добавя сурови ядки, кокос и сушени плодове, семена, каквото имам.  Съхранявам в зип лок торбичка или кутия в хладилника.
Пуканите семена купувам готови, в момента имам тези.  Царевица още не съм ползвала, но и нея ще я набутам някъде:

Какво е млечна майонеза?
Мими, от 15 години не съм опитвала праскови и само точа зъби като видя снимка, твоите са ммм-м!
Всичко е много вкусно, страхотни сте!  Тези дни само за супи мисля, скоро ще е.
У нас вчера имаше тиквички с ориз и код на тиган, които останаха без снимка.  Днес кисело зеле с телешко, свинско и ориз на херметическа.

# 581
Здравейте,
все вкусни неща виждам на страниците. От мен едно Пържено агнешко месо

# 582
Една салатка от снощи:

и закуската:

Скрит текст:

# 583
  • ВАРНА
 Фунийки с крем ганаш

# 584
  • София
Choppi, салатката ти е ... трепач- за кулинарна изложба! Благодаря, че я сподели!
От мен бутерки с пастърма и кашкавал (добре, че щракнах в тавата още, защото в чинията не оцеляха за снимка  Laughing

и пълнени ригатони (идеята я "грабнах" някъде от нета) във форма за торта.

Ефектно е, но лазанята е по-бърза (вкусът е идентичен).

Общи условия

Активация на акаунт